ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Модератор: nkolev66

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 192
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » ср яну 27, 2010 5:57 pm

Физическата кондиция играе значителна роля в подводният риболов. Годността за практикуването на този нелек спорт предполага съзвучие между здраво сърце, значителен белодробен капацитет, добро състояние на ушите, очите и синусите, както и долни и горни крайници, можещи дълго време да понасят натоварването им от продължително плуване с перки и обслужване на харпуна и простреляния улов.
Пример за тава е легендарния Жак Майол.
Правени са изследвания на белите му дробове, както и на сърцето му и не е открито нищо необикновено. При своите опити за дълбочино гмуркане той е успявал да разреди своя пулс до 28 удара в минута,( при нормални 60-70).
Нормален човек изпада в колапс при 40 удара. Освен това наличието на кислород в кръвта на Майол е достигнало до 50%, докато обикновен човек в никакъв случай не може да слезне до 65%. Според мнението на медицинските екипи, ангажирани с опитите на Майол- обяснението трябва да се търси в йогистките упражнения на които той е предан последовател, с тяхна помощ си е осигурявал апнея от 3 минути и 40 секунди.
Като всеки наш събрат аз също съм търсил начини за постигане удължаване на апнеята, както и осугуряване целогодишна добра кондиция. Ето какво казват учените по този въпрос:
Подобно на сложна машина, човек се появява на този свят със собствен комплект от резервни части.
За разлика от детайлите, използвани в техниката обаче, дубликатите на нашите органи не са дадени в готов вид, а само във вид на заготовки или, с други думи, като кодирана информация, заложена в нашето ДНК, която може да бъде прочетена и реализирана само при определени условия.
До скоро никой не подозираше къде и в кои клетки се пази тази информация, за реконструкция, замяна и възтановяване на тъкани и органи.
Оказва се, че потенциалът на тази реконструкция и замяна е изконно заложен в нашия организъм. Както и здравето, младостта, дълголетието.
Само че ние през цялото време сме търсили спасение в медикаментите, хранителните добавки и ваксините. А излиза, че по рождение сме снабдени със специални клетки, които непрекъснато ни връщат към нормата
Точно това са СТВОЛОВИТЕ КЛЕТКИ, универсални клетки, от които при съответни условия могат да се развият клетките на който и да било орган, кръв, кожа, коса и така нататък.
Стволовите клетки са основният строителен материал на човешкият организъм,те непосредствено участват в процеса на регенерация,като се превръщат в клетки от всякакъв тип и създават орган, който е здрав и с повишени възможности. С възраста обаче стволовите клетки в организма намаляват, загубва се способността да се проеизвеждат в големи количества и от там настъпва срив.
Как да се форсира тяхното производство?
Оказва се че при наличието на някакъв дефицит или неудобство за човека, се предизвиква тяхното форсирано свръхпроизводство. Организма при това се мъчи да се избави от остарелите клетки, на които и без това не им остава много живот. В резултат на това в тъканите се образуват свободни "квартири" за стволовите клетки, които те скоро ще заемат и ще заменят с нови жизнени клетки.
Излиза че здравето, дълголетието и младоста на човека се намират в ръцете на самият човек.
Той може да си осигури по -добре функциониращи органи от нормалните, при определени условия (дефицит).
Именно това правят тези които се занимават с йога.
Тук ще допълня че в организма постоянно се произвеждат стволови клетки, които подновяват изцяло нашето тяло на всеки 3 месеца напълно се подменя кръвоносната система и кръвообращението, на всеки 11 месеца всяка клетка в тялото се е подновила, на всеки 2 години изцяло се подновява костната система, така че след 3 години ние все едно се раждаме отново.
Обновителният процес се е осъществил с помоща на стволовите клетки. Без тях детето просто няма да порастне в голям човек, а при осигурен излишък човек остава дълго време млад и здрав.Целта на йога е организма да се накара да произвежда стволови клетки в много по голямо количество от нормалното.За тези които се интересуват стволови клетки се произвеждат при:ГОЛЕМИ ФИЗИЧЕСКИ НАТОВАРВАНИЯ, ПРАНАЯМА СЪС ЗАДЪРЖАНЕ НА ДИШАНЕТО, ГЛАДУВАНЕ И ДИЕТИ, ТРЕНИРАНЕ НА ГЛАСА, АКУМУЛИРАНЕ НА СЕКСУАЛНА ЕНЕРГИЯ, НАЧИН НА ЖИВОТ.
Става ясно че йога е начин на живот в който технологично са внедрени оздравителни и подмладяващи методики.
Принципът им е един и същ-отключване режима на функциониране на организма под натиска на обстоятелства.
Става въпрос за вид екстремно разтърсване на организма,за необичайна кризисна ситуация (липса на храна, спиране на дишането, емоционално натоварване, упражнения йога за статично напрягане и разтягане). Всичко това предизвиква натоварване на организма с екстремен характер, стимулира образуване на млечна киселина, която се натрупва в мускулите. Това от своя страна, води до загуба на енергия(от тук и болките в мускулите след тренировка и усилена физическа работа). Млечната киселина изпълнява ролята на фитил за секрецията на десетки анаболни хормони. Тя изпепелява мускулните влакна, разтваря обвивката им, безмилостно ги раздира и в отговор на тази интервенция гръбначния мозък произвежда и излива в кръвта милиарди стволови клетки.
В зависимост от потребностите на организма те се преобразуват в кожа, коса, кости, мускули, вътрешни органи в това число и белите дробове, което ни и интересува.
Като обобщение от моя опит, мога да кажа че, колкото по активен,емоционален и наситен е животът на един човек. толкова по стабилно е неговото здраве и толкова
по дълго той ще остане млад и активен.
Ще добавя само че снимката на моя аватар е правена малко преди първото ми влизане в форума месец Август 2009 година на нея съм на 65 години. Преди няколко дни благополучно навърших 66 години и смело мога да кажа че съм в добра кондиция и спокойно си осигурявам престой от 1 митнута на 10 метра дълбочина.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Всяко нещо си има цена, за да го постигнем, трябва да я платим!
Последна промяна от manuk на съб дек 04, 2010 5:10 pm, променено общо 8 пъти.

ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНИЯ РИБОЛОВЕЦ

РекламаПотребителски аватар
А.Христов
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 139
Регистриран на: пон мар 19, 2007 7:44 am
Местоположение: Варна

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот А.Христов » ср яну 27, 2010 6:23 pm

Поздрави колега, никога не съм практикувал и не практикувам вашият спорт (подводен риболов) просто не съм добър плувец. Въпреки това, с голям интерес прочетох написаното. То е в сила не само за подводните риболовци, а и за друг вид спортуване и здравословен начин на живот. Поздрави за добрата ти физическа кондиция и нека дълго да и се радваш :smt023

Потребителски аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 573
Регистриран на: пон юли 25, 2005 7:19 pm
Местоположение: In Female Dreams
Контакти:

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот justinian » ср яну 27, 2010 6:45 pm

Колега manuk,
Винаги с удоволствие и повишено внимание чета постовете ти. Благодаря ти,че споделяш с нас опита си, придобит през годините. Включвам се в тази тема, тъй като тя е изключително важна както за начинаещите, така и за хората с дългогодишен опит, защото човек се учи докато е жив. В тази връзка искам да споделя следното:
В началото на прехода, през 1996-1997 г. имаше момент, в който настъпи хиперинфлация. Заплатите на държавните служители, какъвто съм и аз, станаха повече от символични /моята беше с равностойност на 5 щатски долара/. Детето ми беше 3-4 годишно и това наложи да работя на няколко работи. В началото на летния сезон двама мои приятели и брат ми решихме да пробваме да увеличим месечните си доходи с улов на рапани. Групата ни беше,така да се каже, странна за рапаноловци-двама юристи, един зъболекар и един учител по английски език... Тъй като и четиримата бяхме харпунджии от деца вадехме рапаните на апнея, ползвайки за контейнери гумени лодки, които влачехме вързани за нас-като буйове. Лодките бяха руски и събираха около 300 кг рапани преди да започнат да потъват... Тъй като в този момент това бе един изключително бърз начин да спечелиш много, ама много добри пари с честен, повтарям-с честен труд, всеки от нас взе отпуска си, а след това през почивните дни и направихме един страхотно успешен и доходен сезон. В началото на есента, когато тръгнаха и рибите, бяхме дори спестили по някой и друг долар, решихме да си направим по един подарък и си купихме часовници Casio. Мале каква радост беше... След няколко съвместни излета установихме,че апнеите и на четиримата бяха по над 3 минути и 30 секунди! Даже се шегувахме, че тъй като единият от нас е нотариус /тогава беше районен съдия и изпълняваше нотариални функции/ ще издаде документ на всеки, удостоверяващ датата,часа и продължителността на апнеята на всеки, с посочване на техническото средство, с което измерено времетраенето на апнеята. :D Оказа се,че тежкият физически труд под водата-гмуркането, намирането,събирането, плуването с пълните сетки е метода по който постигнахме такива резултати и то нецеленасочено. Самото естество на труда и ежедневното му практикуване доведе до тези резултати. Споделял съм с много приятели този мой извод. По- интересен е обаче психологическият резултат. Преодолявайки физическата бариера,психическата нагласа става такава,щото вече трите минути не са проблем.Те са нещо,което се постига или възстановява с лекота. В онзи период и четиримата пушехме. Сега и четиримата от години сме непушачи, но никой от нас не е могъл да прекрачи границата на четирите минути, а всеки-все още може да прави три минути апнея когато си поиска.
Извинявам се,че бях толкова обстоятелствен и се надявам да не съм ви досадил.
Благодаря ти още веднъж и ти желая крепко здраве и дълги години с любимия спорт.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.

Потребителски аватар
rumci
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5748
Регистриран на: вт окт 31, 2006 4:28 pm
Местоположение: Бургас

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот rumci » ср яну 27, 2010 6:59 pm

Колега manuk, с голям интерес чета всеки ваш пост и се възхищавам на вашите познания и богат житейски опит. Благодаря ви, че споделяте с нас натрупаните знания и умения в подводния риболов. Дай боже всекиму подобна жизненост и кондиция на 66. :smt023

Потребителски аватар
Mich
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 345
Регистриран на: нед фев 12, 2006 10:01 pm
Местоположение: city by the sea

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Mich » ср яну 27, 2010 7:12 pm

Поздрави на колегата за тази интересна тема, аз също мисля да се посветя на йогата в най-скоро време.
Ако може да напишеш от личния си опит след колко време ще има някакъв ефект върху апнеята.
който не лови, няма да яде :)

Потребителски аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 865
Регистриран на: пет яну 02, 2009 1:33 pm
Местоположение: Бургас

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот vatus56 » ср яну 27, 2010 7:22 pm

Колега Манук, във всеки един ваш пост, разкривате съкровенни тайни, които са разковниче за по-смислен живот, не само под водата, ами и в живота като цяло.
Благодаря ви за споделеното! :!:
Никоя риба не е по - важна от живота !

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

РекламаБат' Гойко
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 124
Регистриран на: вт фев 17, 2009 9:01 pm

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Бат' Гойко » ср яну 27, 2010 11:48 pm

Колега Манук, аз също намирам итересни теми за размисъл в написаното от вас. Бих искал и аз на вашата възраст да бъда все още в морето и то в такава добра форма! Познавам и доста по-възрастни от вас, които все още се гмуркат с харпун, и то доста успешно. Бях смаян миналото лято на Варвара, когато видях в доста неблагоприятни условия (силен прибой) в морето да влиза Никола Кънев, който е първият председател на учредената през 1969 г. Републиканска комисия по спортен подводен риболов, предшествала създадената 9 год. по-късно Българска федерация по подводна стрелба. Човекът е на 80 г. и доста добре си гмурка, за ужас на достолепната му съпруга, че и риба вади. :) Не съм го питал как поддържа формата си, но явно е намерил начин. Това на фона на лоясали и страдащи от сърдечно-съдови и имунни заболявания млади хора не може да не предизвиква мисли в посока на изложената от вас теза.

Бях чувал за стволовите клетки, защото напоследък доста се шуми около тях, но не бях наясно каква е точно функцията им в организма. Много интересно!
Изглежда обаче, че тепърва човечеството ще навлиза в големите тайни на живота в неговите както физически, така и ментални проявления. Нещата са неразривно свързани и е видимо, че съвременният начин на живот не е в полза на нито едно от двете. Може би всъщност става дума за преоткриване и преосмисляне на казани и писани накога от древните хора истини, които ние надменно сме подминавали заради прагматичните принципи на съвременната цивилизация?

Не само Йога, но повечето религии възпитават в смирение, търпение, съзерцание, въздържание от излишна консумация на каквото и да било, любов към околния свят и душевна чистота, която води до психическо и физическо здраве. Стига да има кой да преподава и кой да слуша. Често сме склонни да търсим истината зад хоризонта, а не виждаме, че я тъпчем с краката си. Както казват англичаните, тревата в двора на съседа винаги е по-зелена. :)

Изкушавам се да ви разкажа една история, която се разви пред очите ми през последните 3 години. Мой много близък приятел, който живее в чужбина от 20 г., има по-малък брат тук, в България. Както се казва, израсна ни в краката навремето. Завърши Богословския факултет на СУ и се отдаде на изследване на някакви теми по специалността си, но като цивилен, ако мога така да се изразя. Моят приятел всяко лято прекарва тук в България със семейството си 3 месеца и в средата на септември си заминава. Бях потресен, когато преди 3 години, на заминаване ме помоли да помогна на майка му в грижите по брат му, защото бил много зле. Не знаех, че вече от 1 година трудно се движел, никъде не излизал, а дори нямал диагноза. Съмнения за множествена склероза и онкологични заболявания не били доказани от проведените задълбочени изследвания. Буквално думите на приятеля ми бяха: "Не знам до кога ще е..."
Един ден майка му ми се обади с молба да ги закарам с колата до поликлиниката за някакви манипулации. Когато влязох у тях, нещо в мен се сви на топка - видях 35 годишен старец - плешив, кожа и кости и с угаснал поглед. Почти на ръце го пренесохме до колата, до кабинета и после обратно в къщи. Разбрах какво се опитвал да ми каже моят приятел.
Повече не ме потърсиха, а аз заживях с очакването за "други" вести. Следващия юни приятелят ми пак се прибра и още на първата ни среща попитах какво става с брат му. Това, което чух, ме накара да зяпна. Малко след посещението ми, брат му събрал у тях група приятели, все богослови и свещеници, за да направи нещо като завещание - имал ценни икони, книги, недовършен труд някакъв, та кое при кого да отиде. Помолил и за помощ последните си месеци да прекара в манастир, та да му съдействат и да го настанят някъде . Приятелите му обаче излезли с контрапредложение - имало някакъв изоставен манастир някъде по южните склонове на Витоша. Решили да го оставят там сам, да се опита да се грижи за имота и да прекара в усамотение, размисъл и молитви колкото време Бог му даде. Съгласил се, като за целта му организирали и посвещаване в монашески сан.
Какво се е случило в порутеното манастирче, за мен е загадка. Това, което видях обаче на следващата есен при едно случайно посещение с някаква задачка при майката на приятеля ми, беше един изправен, весел, грейнал в "парадното" си пурпурно расо млад свещеник. Беше се прибрал за един ден да види майка си и ме покани в манастира, който вече бил отворен и се радвал на сериозна посещаемост. Всичко правел сам, без никакви клисари и помощници - служби в черквата, грижи за сградата, отглеждал и някакви животни, имал градина... :)
Всеки може да си прави каквито иска изводи, но едно е сигурно - за добро или за зло, още много малко знаем за тайните на живота, който пърха в тленните ни тела... :)
Извинявайте, че се поувлякох в писане... :)

Потребителски аватар
Булти
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 2744
Регистриран на: чет апр 27, 2006 11:23 am
Контакти:

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот Булти » чет яну 28, 2010 12:24 pm

...подобно на Юстиниан и аз две лета вадех рапани на апнея...при мен интересното беше , че тогава под влияние на йога системата (тогава се занимавах доста по активно с йога ) прекарах летата в усамотение досущ като Робинзон Крузо , на сравнително пустия бряг в един изоставен фургон северно от местноста Бунарджика (северно от Елените) ...компания ми правеше един тигров питбул...веднъж седмично ходех до Несебър да продавам рапаните и да се запасявам с продукти с един доста очукан стар Уаз ...естествено през уикендите ми гостуваше и жената :D ...в първата седмица от усамотението ми - не усетих почти нищо , но след втората ...някакъв бент или преграда се отприщи в мен , света за мен се промени и тогава по съвсем друг начин погледнах( направо прогледнах) на системата йога ( йога не е религия :wink: )... ходейки по нагорещените камъни по брега бос се чувствах точно като жив бог...веднъж жена ми засякла с часовник , че пет минути съм над водата , пет минути под нея ...и така с часове :shock: (някой хора в Спиърфиш преди 3 год. подскочиха като ужилени като писах тогава за това )...от тогава вече не съм същия човек , при всеки възможен повод търся усамотение в природата...спомням си , че тогава когато най-накрая се прибрах в къщи и вечерта светнахме електрическите крушки - очите ме заболяха жестоко - не можех да понасям тая светлина с дни наред и нощи наред не можех да спя докато свикна със шума :twisted: ...най-интересното обаче е , че през двете лета си водих дневник - ден по ден - ако имате желание мога да го публикувам тук в отделна тема :!: ...тъй , че бат Гойко вервам ти напълно , Тони на теб също...на Манук теорията също съвпада с моите разбирания ...Спиър също ...Ватуса... Спук , Терзо , Мироком , Стамен , Адвентуре , Диканаров ( на първо място ) , Явор (не на последно :D )....е все някой ще пропусна :D ...усещате ли как краставите магарета почваме да се надушваме лека полека :D
Последна промяна от Булти на пет яну 29, 2010 10:14 pm, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 865
Регистриран на: пет яну 02, 2009 1:33 pm
Местоположение: Бургас

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот vatus56 » чет яну 28, 2010 4:31 pm

Еееее момчета, направо се почувствах облагороден от тези ваши изповеди и разсъждения.
С голямо удоволствие прочетох постовете ви и мисля, че освен рибоубийци, сте и много духовно извисени хора.
И аз искам да се включа и да споделя някои "неща от живота", но се опасявам, че ще оспамим темата на колегата Манук и най-добре е да се отвори друга тема където да го разнищим това тайнство наречено - живот.
Никоя риба не е по - важна от живота !

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 192
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » чет яну 28, 2010 6:24 pm

Колега Mich ,ако прочетете внимателно написаното от колегата Justinian ще видите, че
може да се постигне по дълга апнея и за един сезон, стига той да е достатъчно дълъг.
Много ще ви помогнат и упражнения Пранаяма със задържане на дишането(йога)

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 192
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » нед яну 31, 2010 5:03 pm

Колега Булти прав сте ,че краставите магарета се надушват. От както съм пенсионер мога да си позволя съсем сам да съм в Царево от 1 Септември докато може, до края на Ноември, това се близо два месеца и половина.
Ловя риба събирам и гъби и си нося доста празни букани, да си затворя нещо за зимата, че се оказва винаги доста дълга.
Рецептите и за рибата и за гъбите ми са много прости и вършат добра работа.
Мисля ,че всеки от колегите, които хващат повечко риба, по един или друг начин си я запазват за сезона през който не можем да ловим риба.
Пример за това е колегата Венко Рунтев преди да замине за Португалия, той замразяваше всичката уловена от него риба във фризер и си я занасяше в София,уверявям ви че той беше един от големите майстори на подводният риболов и хващаше огромни количества.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Всяко нещо си има цена,за да го постигнем трябва да я платим!
Последна промяна от manuk на нед май 16, 2010 4:07 pm, променено общо 2 пъти.

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

РекламаПотребителски аватар
FiSheRMaN_
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 210
Регистриран на: вт авг 29, 2006 7:33 pm

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот FiSheRMaN_ » пон фев 01, 2010 12:11 am

Булти чакам дневника :wink:

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 192
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » пон фев 01, 2010 6:20 pm

Колега Бат"Гойко не се учудвам на това което разказвате, тъй като нещо подобно се случи с една моя близка на възраст 75 години тя живее в едно родопско село, което зимата е почити недостъпно. Бяха и открили рак на стомаха и грубо казано я бяха отписали. При едно от поредните загтрупвания на пътя със сняг, просто е нямало въжможност да е обслужвана от децата и с храна и вода, тъй като жената просто не е можела да става от леглото. Това е траяло близо месец. Когато близките са отишли в селото са очаквали, че вече не е между живите. За тяхно учудване са я заварили да шета из двора.Тази жена е била принудена от обстоятелствата да гладува и да пие разтопена снежна вода, както и да се обслужва сама. При направените в последствие изследвания не е имало никаква следа от рак. Учените диетолози обясняват този феномен със увеличеното производство на стволови клетки при гладуване. Както и стремежа на организма при гладуване да унищожава всичко, което му е чуждо. Съществен принос е имала и снежната вода която просто е прочистила токсините от клетките и така те са влезли в нормален режим на работа.

Потребителски аватар
vatus56
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 865
Регистриран на: пет яну 02, 2009 1:33 pm
Местоположение: Бургас

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот vatus56 » пон фев 01, 2010 7:22 pm

Колега Манук, може би е малко встрани от темата ви, но доколкото разбрах вие също сте преживели нещо подобно. Ако не е мъчително за вас, бихте ли споделили как се преборихте с болестта?
Никоя риба не е по - важна от живота !

Потребителски аватар
manuk
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 192
Регистриран на: пон мар 02, 2009 6:13 pm
Местоположение: Пловдив

Re: ЦЕЛОГОДИШНА ПОДГОТОВКА НА ПОДВОДНЯ РИБОЛОВЕЦ

Мнениеот manuk » вт фев 02, 2010 5:42 pm

Колега Vatus 56 ,човешкото здраве е важно за да може да практикуваш такъв тежък спорт като подводен риболов. Историята ми е доста дълга ще се помъча да бъда максимално кратък.През 1999 година ми откриха рак и се подложих на операция. Лекуващия ме лекар ми беше приятел , той ме посъветва, като първи съвет да правя това, което правят и животните тъй като те имат инстинкти. Този човек имаше в
предвид, че едните бягат да не ги изядат, а другите бягат след тях да ги изядат. Всичко това допринася за увеличаване на циркулацията на кръвта, която с кръвоносната система захранва всяка наша клетка, същевременно с увеличаване на броя завъртания, кръвта се пречиства във филтрите черен дроб и бъбреци и качеството и се подобрява, а и тя ни пази от болестите с включените в нея антитела, разбира се участват и произведените от гръбначния мозък стволови клетки като основен градивен материал за всяка наша клетка.
Какво направих аз?
Живея в 17 етажен блок на 11 етаж, първия ден след изписването ми от болницата от
единайсти етаж до първия слязох бавно по стълбите, после се качих до 17 етаж бавно
по стълбите, слязох на единайстия етаж по стълбите и си легнах.Втория ден същото се повтори вече два пъти, на третия три пъти и така нататък. Естествено ,че през това време изпитвах големи болки от операцията.На 37 ден отидох на работа.Ще повторя това което съм казал и преди:"Всяко нещо си има цена и за да го постигнем трябва да я платим!"
Бяха ми дадени още съвети, които аз споменавам в другите си постове но най важният
беше, че трябвда да променя начина си на живот, тъй като лекаря е махнал причината
но за последствията трябва да се погрижа аз. Под начин на живот моят приятел имаше
в предвид много неща като :храната, водата, въздуха, слънцето и всичко, което помага
на нашия организъм да работи добре.
Наложи се да прочета много книги, като първата беше "Физиология на човека и животните".Много ми помогнаха и книгите на Г.П.Малахов особенно "Прочистване на организма" и автори ,като Пол Брег " Здравословен начин на живот" , семейство Харви и Мерелин Даймънд "Сила за живот", Левшинов, Холмис, Драгомирецки и други. От всичко
прочетено разбрах че начина на живот се променя първо от храната. Това което се
продава в магазините 50% е негодно за нашия организъм.Сега всичко си произвеждам
сам включително и хляба(купих си машина за хляб).
Накратко как протича един мой ден:
Ставам винаги преди изгрева на слънцето.В чена чаша с дестилирана вода,разтварям супена лъжица мед и супена лъжица ябълков оцет(мътен с гъба).Правя разходка от 5 километра, по възможност гледам изгрева на слънцето (това много подобрява зрението , все още чета без очила),после взимам контрастен душ (топло-студено),първото ми ядене е около 11часа напременно плод, обядвам с богата салата (в която има сварена царевица, покълнало жито, червено цвекло, моркови, кервиз, магданоз, кромид и чесън разбира се всеки ден е различно ,използвам и сварена соя ориз и други варива). Стремя се до вечерта да завъртя още 5-6 километра (според учените за правилно функциониране на нашия организъм са необходими минимум 10 км. на ден).
Вечерята ми е скромна,като непременно започвам с плод 15 минути след това вечерям като се стремя да доставя необходимите за оргнизма белтъчини 1 грам за килограм телесно тегло.Лягам си около 22 часа.
През седмицата съм си определил един ден през който гладувам ,пропускам закуската и
обяда, а вечерята пак започвам с плод и се стремя да не е натоварваща.
Едино или две хранения в седмицата вечерям с месо и зеленчуци.Ами това е.
Последна промяна от manuk на ср фев 17, 2010 5:25 pm, променено общо 3 пъти.

Още от naRiba.comВърни се в “Подводен риболов”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта