Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняупушване на рива
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
- Мнения: 124
- Регистриран на: Сря Дек 20, 2006 10:26 am
- Местоположение: Добрич
упушване на рива
колеги споделете нешто по въпроса?как се обработва рибата преди пушенето?какви дърва се използват?колко трае самият процес.
Re: упушване на рива
http://fishercity.narod.ru/kopt/soderj.htm
подробно е описано какво с какво защо и как.. приятно четене дано да знаеш руски ако не понаучи малко ще ти е от полза
подробно е описано какво с какво защо и как.. приятно четене дано да знаеш руски ако не понаучи малко ще ти е от полза
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 16393
- Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
- Местоположение: Outta space
Re: упушване на рива
То за колегата, който е написал "упушване на рива" и малко български да понаучи - все ще е от полза.Mitak написа:дано да знаеш руски ако не понаучи малко ще ти е от полза
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...
-
- ще става разбирач
- Мнения: 571
- Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
- Местоположение: Петрич
- Обратна връзка:
Re: упушване на рива
малко късно видях темата,но след 1-2 месеца идва времето за пушене та да кажа аз как я правя
12литра вода със 2 кг.сол-бъркаш докато се разтопи солта
слагам в тая саламура всичко което искам да си опуша,разбира се рибата е в друг съд
след като съм сложил джапането в саламурата изчаквам да минат 48 часа
вадя всичко от саламурата навръзвам ги и закачам в импровизираната пушилня
цялото тва чудо на снимката похлупвам с предварително нагласен за целта празен кашон отгоре с дупка
тук се опитах малко по нагледно да го направя
за опушване паля малко дървени въглища и отгоре ги потрупвам с талаш(трици)...и така поне 7-8 часа
и после
12литра вода със 2 кг.сол-бъркаш докато се разтопи солта
слагам в тая саламура всичко което искам да си опуша,разбира се рибата е в друг съд
след като съм сложил джапането в саламурата изчаквам да минат 48 часа
вадя всичко от саламурата навръзвам ги и закачам в импровизираната пушилня
цялото тва чудо на снимката похлупвам с предварително нагласен за целта празен кашон отгоре с дупка
тук се опитах малко по нагледно да го направя
за опушване паля малко дървени въглища и отгоре ги потрупвам с талаш(трици)...и така поне 7-8 часа
и после