упушване на рива

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Жоро
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 124
Регистриран на: Сря Дек 20, 2006 10:26 am
Местоположение: Добрич

упушване на рива

Мнение от Жоро »

колеги споделете нешто по въпроса?как се обработва рибата преди пушенето?какви дърва се използват?колко трае самият процес.
Аватар
Mitak
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 639
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 2:55 pm
Местоположение: Дупница

Re: упушване на рива

Мнение от Mitak »

http://fishercity.narod.ru/kopt/soderj.htm

подробно е описано какво с какво защо и как.. приятно четене дано да знаеш руски ако не понаучи малко ще ти е от полза :lol:
Изображение
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: упушване на рива

Мнение от GODzillata »

Mitak написа:дано да знаеш руски ако не понаучи малко ще ти е от полза :lol:
То за колегата, който е написал "упушване на рива" и малко български да понаучи - все ще е от полза. :wink: :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: Съб Юли 15, 2006 6:13 pm
Местоположение: Петрич
Обратна връзка:

Re: упушване на рива

Мнение от timo1 »

малко късно видях темата,но след 1-2 месеца идва времето за пушене та да кажа аз как я правя
12литра вода със 2 кг.сол-бъркаш докато се разтопи солта
слагам в тая саламура всичко което искам да си опуша,разбира се рибата е в друг съд
след като съм сложил джапането в саламурата :mrgreen: изчаквам да минат 48 часа
вадя всичко от саламурата навръзвам ги и закачам в импровизираната пушилня :P
Изображение
цялото тва чудо на снимката похлупвам с предварително нагласен за целта празен кашон отгоре с дупка
тук се опитах малко по нагледно да го направя :(
Изображение
за опушване паля малко дървени въглища и отгоре ги потрупвам с талаш(трици)...и така поне 7-8 часа
и после
Изображение
:wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”