Гъбомания-моята рецепта

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1497
Регистриран на: съб фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот starcho » пон фев 22, 2010 9:18 pm

Тя се води универсална гъба

Re: Гъбомания-моята рецепта

Реклама



Потребителски аватар
p4eli4kata
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 187
Регистриран на: съб окт 11, 2008 5:04 am
Местоположение: с.Попово ,общ.Болярово обл.Ямболска

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот p4eli4kata » пон мар 01, 2010 1:27 pm

Из моите рецепти ,днес търсих нещо по-така ,че да разнообразя трапезата . Нмерих нещо, и сега го приготвям. Мисля обаче, че тук, колеги имаха рецепти, подобни или със същите продукти, като тази- моята. Затова, първо моля ,за извинение, ако се дублира.
СКУМРИЯ СЪС СОС ОТ ГЪБИ

Продукти: 4 скумрии, 2 лъжици брашно, 2 лъжици масло, 20 мл. олио, 2 лъжици настъргано сирене, 50 мл. бяло вино , 4 лъжици сметана, 300 г. гъби ,1 жълтък, лимонов сок, черен пипер, сол.
Начин на приготвяне: Скумрията се почиства и посолява. След като се залее с лимонов сок, се изпържва от двете страни в сгорещеното олио и част от маслото.После рибата се слага в затоплени чинии. В останалата от пърженето мазнина се сипва брашното, запържва се и се разрежда с малко вода .Прибавят се сиренето, виното, сметаната, солта ,черният пипер и лимоновият сок и се варят известно време. Почистените гъби се нарязват на парченца, изпържват се в масло и се прибавят към соса. Застройваме с разбития със сметана жълтък и заливаме скумриите.
Ние тепърва ще хапвоме, но ухае страшно апетитно!
Леле........ Станах 100 кила! :oops: :?

gygytka21
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 106
Регистриран на: вт фев 15, 2011 4:01 pm
Местоположение: В.Търново

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот gygytka21 » вт фев 15, 2011 6:23 pm

Гъби с картофи:
Половин кг.гъби по ваш избор се нарязват и запържват в 60гр. истинско масло.Прибавят се сол и черен пипер на вкус.Един кг. картофи, нарязани на кубчета,се варят в леко посолена вода.След това отливате от водата, докато тя остане малко под нивото на горните картофи.
Прибавяте гъбките към картофките.В още 60гр.масло леко запържваме половин чаена л. червен пипер и това отива при картофките и гъбките.Всичко това ври на не много силен огън, докато водата почти изври.
Хубаво е да се хапва, докато е топло,но изстинало също не е лошо.
Заради това мезе, или гарнитура гостите ми си зарязват пържолите в чиниите.

Потребителски аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11385
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот G.Petkov » чет авг 18, 2011 7:10 pm

Като видях, колко е изоставена темата, чак се изненадах, защото "Гъбарите" си върви с пълна сила.
Ето една рецепта за супа с манатарки /не е моя, а на жена ми, защото готварството е единственото от домакинските умения, което не ми се удава :D /.
-40 гр изсушени манатарки/набрани от мен/
-2 моркова
-3 картофа
-200 мл сметана
-4 скилидки чесън, чер пипер и сол,магданоз.
Зеленчуците се сварява във тенджера под налягане и се пасират.
Манатарките се накисват в гореща вода и се прибавят към зеленчуците, след което всичко се вари до готовност. Добавя се 1 с.л. брашно. накрая се добавя сметаната, чесъна и подправките.
Това е първи опит, по-нататък ще бъде усъвършенстван и пак ще споделя.

Потребителски аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15221
Регистриран на: ср сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот GODzillata » пон фев 09, 2015 2:38 pm

G.Petkov написа:Това е първи опит, по-нататък ще бъде усъвършенстван и пак ще споделя.


Убаво е и някоя снимчица за цвят да пущиш де. :wink:
Ако не аз ще се нагърбя да я направя и снимам, още повече, че най-важното условие на рецептата ще бъде изпълнено, а хименно:
G.Petkov написа:-40 гр изсушени манатарки/набрани от мен/


:D :drinkers:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :)
Изображение
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение

Потребителски аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1500
Регистриран на: пон фев 14, 2005 12:58 pm
Местоположение: Vidin

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот Stefko » съб мар 21, 2015 11:09 am

Хайде да дам и аз своите „50 цента“ в тукашната тема :D ;)

Та значи, това лято оставих за проба 2 пакета с нарязани като за паниране (т.е.тънки филийки) манатарки във фризера. Исках да видя дали ще се запазят в задоволителен вид, защото тоа е един от любимите ми начини за приготвянето им…
Снощи извадих втория пакет и вече мога категорично да кажа, че опита беше успешен. Гъбите станаха супер, все едно са брани току що. Въпросът е само да са замразени във възможно най-сух вид и без притискане, за да не слепват, както и да се пържат без да бъдат размразявани (размекват се и не стават за обработка). Директно овалвам в брашно, посолявам леко и мятам в тигана (нe ползвам яйце при панирането, понеже се губи вкуса на гъбите). После поръсвам със счукан чесън, магданоз и оцет и… нататък знаете!! :lol:

Сега естествено ме е яд, че не оставих повече пакети за проба… :lol: ;)

Поздрави!
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!

Re: Гъбомания-моята рецепта

Реклама



teodortrifonov
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: чет ное 17, 2016 8:41 pm

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот teodortrifonov » нед ное 27, 2016 9:00 pm

хаха, за догодина ще знаеш. И аз ще започна като теб да замразявам.

Потребителски аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11385
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот G.Petkov » съб мар 04, 2017 10:01 pm

Stefko написа: .....

Та значи, това лято оставих за проба 2 пакета с нарязани като за паниране (т.е.тънки филийки) манатарки във фризера. ...... вече мога категорично да кажа, че опита беше успешен. Гъбите станаха супер, все едно са брани току що. Въпросът е само да са замразени във възможно най-сух вид и без притискане, за да не слепват, както и да се пържат без да бъдат размразявани (размекват се и не стават за обработка). Директно овалвам в брашно, посолявам леко и мятам в тигана .....



С малко закъснение,
Ама все пак видях поста.

Стефко,
Моля те да ми разясниш как " .... както и да се пържат без да бъдат размразявани ....", става това ?

Щото и аз веднъж задуших замразени във фризер манатарки и станаха много добре,
Ама при високата температура няма как да са замразени !

Или ги пускаш в тигана замразени, а ?

Потребителски аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1500
Регистриран на: пон фев 14, 2005 12:58 pm
Местоположение: Vidin

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот Stefko » чет мар 23, 2017 12:58 pm

G.Petkov написа:...Или ги пускаш в тигана замразени, а ?


Ето и аз със известно закъснение виждам, че има въпрос към мен...

Точно това исках да кажа: вадя гъбите от фризера и както са си замразени ги овалвам в брашно, посолявам и мятам в тигана. Нямам предвид при изпържването да останат замразени, нали все пак целта е да ги сготвим :wink: :lol:

Поздрави,
Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!

Потребителски аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11385
Регистриран на: чет сеп 18, 2008 8:00 am
Местоположение: София

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот G.Petkov » чет мар 23, 2017 9:41 pm

Разбрах,
Ще бъде изпробвано и споделено. ! :D

teodortrifonov
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: чет ное 17, 2016 8:41 pm

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот teodortrifonov » съб мар 25, 2017 12:31 pm

Аз също замразявам манатарки, но не ги режа, защото винаги ги използвам за приготвянето на различни ястия.

Re: Гъбомания-моята рецепта

Реклама



miroslavtonov
новобранец
новобранец
Мнения: 11
Регистриран на: чет апр 13, 2017 6:02 pm

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот miroslavtonov » вт апр 18, 2017 9:25 pm

Някой правил ли е ястие с трюфели? Ако може да ми дадете някоя интересна рецепта.

teodortrifonov
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: чет ное 17, 2016 8:41 pm

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот teodortrifonov » ср апр 19, 2017 8:06 pm

Любимата ми рецепта е за стек с черни трюфели. В Интернет има много различни рецепти за това ястие. Не мога да ти дам точна рецепта, защото всеки път го правя по различен начин.

Потребителски аватар
Диканаров
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2464
Регистриран на: пет мар 17, 2006 6:01 pm
Местоположение: софия

Re: Гъбомания-моята рецепта

Мнениеот Диканаров » пет апр 21, 2017 8:25 am

Открих сезона с една гигантска пърхутка, която бе панирана и изядена преди застудяването с бого-благо пожелания за гъбен берекет на гъбарското воинство!
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост