За Чревоугодници

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: пет дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Контакти:

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Margatyna » вт мар 01, 2011 7:10 pm

За това пиле ли става въпрос?:)))) Изображение

Ние бяхме на свински ребърца с барбекю сос, картофи и гъби;))))

Изображение

Честита Баба Марта!

пропуснах поничките за закуска, ей!

Изображение

Re: За Чревоугодници

Реклама



Потребителски аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15220
Регистриран на: ср сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: За Чревоугодници

Мнениеот GODzillata » ср мар 02, 2011 9:04 am

2 бързи въпроса:

1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? :roll: ....или просто се ползва за стойка?

2. Светле, тия понички.....ала "Дънкин донат'с" ли са....и ако да - дай рецепта за тестото.
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :)
Изображение
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение

Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 196
Регистриран на: пон сеп 13, 2010 11:37 am
Местоположение: Варна

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Георги Вутов » ср мар 02, 2011 1:39 pm

GODzillata написа:2 бързи въпроса:

1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? :roll: ....или просто се ползва за стойка?


Чи как без бира :) Аз слагам малко бурканче , но не пълно до горе с бира и оп у пилетооо :lol: По удобно е да сложиш бурканче отколкото цяло шише ..

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: пет дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Контакти:

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Margatyna » ср мар 02, 2011 4:37 pm

GODzillata написа:2 бързи въпроса:

1. Пилето върху шише бира....трябва ли да има бира в шишето? :roll: ....или просто се ползва за стойка?

2. Светле, тия понички.....ала "Дънкин донат'с" ли са....и ако да - дай рецепта за тестото.



и аз слагам пилето в/у бурканче, пълно с бира,че и дафинов лист и зърна бахар в бирата
чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче :D

поничките се наричат понички "Бисмарк"

намерих ги в друг форум



Рецептата я имам от 2000-2001 г. (там някъде). Иван Звездев я представи в едно от първите предавания на "Бон Апети". Според него, поничките се наричат така, защото са били любими на Железният канцлер - Ото фон Бисмарк (1815-1898).

Продукти: 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, 4 с.л. размекнато краве масло, 4 с.л. захар, 1 пакетче суха мая, 8 жълтъка, 4 ч.ч. брашно, олио (за пържене), пудра захар за поръсване

Приготвяне: Млякото се стопля, а в него се прибавя маята и 1 с.л. захар. Жълтъците се разбиват отделно с останалата захар. Замесва се тесто с брашното, млякото, жълтъците и маслото. Оставя се да втаса на топло около 40-50 мин. Разточва се на кора с дебелина 1 см. С чаена чаша се изрязват поничките, а в средата на всяка още едно малко кръгче (аз го изрязвам с капачка на бутилка олио). Пържат се до златисто, стават много бързо, за това трябва постоянно да се обръщат. След изваждане (върху хартия), се подреждат в голяма чиния и се поръсват с пудра захар (моята беше с ванилия, такава просто купих).

Съвет от мен: Излизат страшно много, за това направете по-малка доза. Аз днес например замесих с 3 жълтъка, 3/4 ч.ч. мляко, половин пакетче суха мая, 2 с.л. захар и 2 с.л. масло и ми излязоха 42 броя понички.


Аз ги направих с 5 жълтъка на екстраголеми яйца и сложих екстракт ванилия и захарна ванилия в пудрата захар, с която ги поръсих.Може да се сложи и канела. Много бързо се пържат, затова нарежи поничките предварително и се подготви с готварска щипка, за да можеш да ги обръщаш и вадиш по-лесно. Предполагам, че във фритюрник ще е най-лесно пърженето. Приличат много на Дънкин Донътс, вкусни са пухкави и меки, могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.
Единственият им недостатък е, че бързо изсъхват, ...ако останат, де :D

Георги Вутов
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 196
Регистриран на: пон сеп 13, 2010 11:37 am
Местоположение: Варна

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Георги Вутов » ср мар 02, 2011 4:58 pm

Margatyna написа:чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче :D


Е, да ама като излезе бирата и картофките стават горчиви :mrgreen:

Потребителски аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15220
Регистриран на: ср сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: За Чревоугодници

Мнениеот GODzillata » ср мар 02, 2011 8:18 pm

Margatyna написа:...могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.


Винаги ми е било чудно това пълнене как става? :roll:
Преди пърженето ли или след това?....ако е преди....ъъъ...не излиза ли пълнежа и да стане мазало?
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :)
Изображение
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение

Re: За Чревоугодници

Реклама



Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: пет дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Контакти:

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Margatyna » чет мар 03, 2011 3:44 am

GODzillata написа:
Margatyna написа:...могат и да се напълнят със сладко или баварски крем.


Винаги ми е било чудно това пълнене как става? :roll:
Преди пърженето ли или след това?....ако е преди....ъъъ...не излиза ли пълнежа и да стане мазало?


Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприц

Изображение
Последна промяна от Margatyna на чет мар 03, 2011 4:49 am, променено общо 1 път.

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: пет дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Контакти:

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Margatyna » чет мар 03, 2011 3:49 am

Георги Вутов написа:
Margatyna написа:чувала съм,че идеята била в бирата да се сложи и краве масло и когато заври да тръгне да облива пилето отвън, затова бутилката е за предпочитане-гърлото и ще изнича от шията на пилето....да, ама не-на мен ми беше по-удобно да го застопоря на бурканче :D


Е, да ама като излезе бирата и картофките стават горчиви :mrgreen:


идеята е да се направи пилето, но без картофките:))))) това,че ние слагаме картофки е тема за друга бира;)
освен това зависи от бирата има по-горчиви има и не толкова ...в краен случай пилето се пече с бирата и се прави картофено пюре;))))

Изображение

Потребителски аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15220
Регистриран на: ср сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: За Чревоугодници

Мнениеот GODzillata » чет мар 03, 2011 8:39 am

Margatyna написа:
Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприц



Така няма ли да остане дупка? :roll:
Едва ли всички сладкарски цехове шприцоват след пърженето...
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :)
Изображение
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 135
Регистриран на: пет дек 03, 2010 3:41 pm
Местоположение: Vancouver
Контакти:

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Margatyna » чет мар 03, 2011 1:17 pm

GODzillata написа:
Margatyna написа:
Пълненето с крем или сладко става след пърженето с шприц



Така няма ли да остане дупка? :roll:
Едва ли всички сладкарски цехове шприцоват след пърженето...


Кире, няма начин да не остане дупка;)))))-девствена поничка му се прияло! :lol: не знам как е във всички сладкарски цехове,виж как е в този: http://www.youtube.com/watch?v=tmcpXc12 ... re=related

намерих и още един клип http://www.youtube.com/watch?v=UHv53TJA ... re=related

Потребителски аватар
Кузмич
dreamer
Мнения: 886
Регистриран на: пет май 29, 2009 3:51 pm
Местоположение: Пловдив Петър Василев

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Кузмич » чет мар 03, 2011 1:45 pm

Киро във всеки сладкарски цех има шприц.
Влизал съм в 2-3 цехчета за кроасани там шприцовете са тройни даже.
Огледай някой кроасан и ще видиш три отвора на разстояние горе долу 20-30 мм един от друг.
От там ръгат шоколада и другите пълнежи.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."


Аз по принцип съм музикален помияр...

Re: За Чревоугодници

Реклама



Потребителски аватар
Митев
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6594
Регистриран на: чет фев 22, 2007 6:13 pm
Местоположение: Добрич

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Митев » чет мар 03, 2011 4:55 pm

Абе днес нали Празник та...... реших си проблема с мезето :wink: едно свинско шкембенце
Доспатските пъстърви са за довечера :wink:

Изображение

леко сварено в скороварката и запечено в масълце и бяло винце :drinkers:

Изображение

па вече и на работната маса :drinkers: :drinkers:

Изображение

Потребителски аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 15220
Регистриран на: ср сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: За Чревоугодници

Мнениеот GODzillata » чет мар 03, 2011 9:58 pm

A, така!
Пък после що си имал проблеми с холестерола и кръвното! :lol: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :)
Изображение
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение

Ribko
фен клуб-скобар
Мнения: 1751
Регистриран на: съб дек 26, 2009 6:23 pm
Местоположение: София

Re: За Чревоугодници

Мнениеот Ribko » пон мар 07, 2011 6:37 pm

Страшни сте с тия ястия, вече почвам да следя темата ! :drinkers: :rolleyes: :D
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !

Потребителски аватар
strijok
учете се от него
учете се от него
Мнения: 5346
Регистриран на: чет юли 27, 2006 4:26 pm
Местоположение: Иван Котаков - Бургас

Re: За Чревоугодници

Мнениеот strijok » пон мар 07, 2011 6:45 pm

Аз пък спирам да я чета, нямате ли жал бе мискини таквиз :twisted:
Когато ловиш риба, е спорт. Когато разказваш за това, е изкуство.

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта