Аншоа

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

gogata1
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 139
Регистриран на: чет юни 03, 2010 10:08 am
Местоположение: Burgas

Re: Аншоа

Мнениеот gogata1 » съб мар 15, 2014 11:24 am

Кире като ти чета рецептата все едно си пред мен и те чувам :smt023 .Сложил съм малко хамсия да отлежава :wink:

Re: Аншоа

Реклама



Потребителски аватар
Златев
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1188
Регистриран на: чет мар 05, 2009 2:10 pm
Местоположение: Варна

Re: Аншоа

Мнениеот Златев » съб юли 19, 2014 1:03 pm

Привет!
При мен филетата на аншоата станаха по тъмнокафеви /4 месеца точно е седяла в сол с една междинна смяна/.
И останаха леко твърди, въпреки последователното изкисване в оцет и саламура. За първи път правя и се чудя пропускам ли някой чалъм?
Освен това, като наредих аншоата, пробавих и стандартните подправки, които слагам и на хамсията /без лук и копър/.

ПП
Киро, сега прочетох тънкостта със стисването на хамсията преди обезкостяването... Следващия път ще я филетирам, значи...
Колега deso-bg, каква е твоята технология?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"

Потребителски аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11592
Регистриран на: пон авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Контакти:

Re: Аншоа

Мнениеот КИРО » съб юли 19, 2014 5:25 pm

Не сменям саламурата,както я наредя,така си я оставям рибата.
Хамсията и сардината.
Сардината малко по-трудно се чисти от кокала,но става пак чудесна.

Тази година се изложих,нямам от тези риби,чакам да се появят.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост