Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Кулинария Риболовна кухняАншоа
Модератор: sapuna
Re: Аншоа
Привет!
При мен филетата на аншоата станаха по тъмнокафеви /4 месеца точно е седяла в сол с една междинна смяна/.
И останаха леко твърди, въпреки последователното изкисване в оцет и саламура. За първи път правя и се чудя пропускам ли някой чалъм?
Освен това, като наредих аншоата, пробавих и стандартните подправки, които слагам и на хамсията /без лук и копър/.
ПП
Киро, сега прочетох тънкостта със стисването на хамсията преди обезкостяването... Следващия път ще я филетирам, значи...
Колега deso-bg, каква е твоята технология?
При мен филетата на аншоата станаха по тъмнокафеви /4 месеца точно е седяла в сол с една междинна смяна/.
И останаха леко твърди, въпреки последователното изкисване в оцет и саламура. За първи път правя и се чудя пропускам ли някой чалъм?
Освен това, като наредих аншоата, пробавих и стандартните подправки, които слагам и на хамсията /без лук и копър/.
ПП
Киро, сега прочетох тънкостта със стисването на хамсията преди обезкостяването... Следващия път ще я филетирам, значи...
Колега deso-bg, каква е твоята технология?
Аматьорски Спининг Клуб "С Брат ми"
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Мнения: 11636
- Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
- Местоположение: Кичево до ВАРНА
- Обратна връзка:
Re: Аншоа
Не сменям саламурата,както я наредя,така си я оставям рибата.
Хамсията и сардината.
Сардината малко по-трудно се чисти от кокала,но става пак чудесна.
Тази година се изложих,нямам от тези риби,чакам да се появят.
Хамсията и сардината.
Сардината малко по-трудно се чисти от кокала,но става пак чудесна.
Тази година се изложих,нямам от тези риби,чакам да се появят.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА