КАЙЗЕР

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Потребителски аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: пон яну 24, 2005 5:15 pm
Местоположение: несебър-влас и обратно....

КАЙЗЕР

Мнениеот spook » пет фев 25, 2005 11:58 am

вече 10 дена никой не е писал нито една рецепта :shock: :shock:
дайте идея за кайзер от риба :roll:

КАЙЗЕР

Реклама



KRIVIJ
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 23, 2005 7:53 pm

KAYZER - ??? !!!

Мнениеот KRIVIJ » пет фев 25, 2005 3:25 pm

:D :lol: :lol:
Самото наименование "КАЙЗЕР" говори за голям ангажимент.
Та значи, направата на кайзера е и лесно и сложно.Поне моята рецепта не ме е излагала, но аз я ползвам и за кайзер пастърма от свинско и телешко и за риба.
Рибата обаче при мен във Варна е черноморска акула, а рецептата е от варненските арменци.
Взема се месото/филе от акула/, слага се в марината 24 часа.Марината е по вкус, солеността се прави или с яйце/да плува 20ст./ или по разни други от готварски книги, но не мн. солена.
След 24ч в марината се слага на простира, ама се закрива леко с вестник, че гларусите нищо не признават за преграда и ако я зърнат .....Аз я закачам вечер по тъмно.Провява се ден-два да поизпръхне и се сваля за да се намаже с паста.
Паста:
2/3ч.ч. склидки чесън - обелен разбира се
1/2 ч.ч. червен пипер/на вкус може и малко лют или къри/
2-3 ч.л. оцет
1/2ч.л. чер пипер
Счуква се чесъна и се смесват всички съставки.
Гъстотата се налучква за мазане с добавяне на вода.

След намазването се оставя на проветрива тераса и пак задължително леко преметната с вестници.
Е, в такова време - хладно се прави, а после - в найлонов плик и във фризера 10-15кг като направиш, направи и 1000л вино или се абонирай за бира.
Сол и чесън му е майката на "КАЙЗЕРА"
НАЗДРАВЕ и да ви е сладко!!!!! :lol:
:lol: :lol:

Потребителски аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1076
Регистриран на: нед ное 21, 2004 2:58 pm
Местоположение: карлово
Контакти:

Мнениеот ivan_yo » пет фев 25, 2005 10:47 pm

Рецептите за приготвяне на риба са за готвачите и кулинарите,а резултата от майсторлъка за ловенето си е на рибарите :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 1076
Регистриран на: нед ное 21, 2004 2:58 pm
Местоположение: карлово
Контакти:

Мнениеот ivan_yo » пет фев 25, 2005 10:52 pm

А готвачите са производно на рибарите :lol: :wink: :lol: :lol: :lol:

KRIVIJ
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 23, 2005 7:53 pm

ЗА КАЙЗЕРА ОЩЕ

Мнениеот KRIVIJ » пон фев 28, 2005 10:51 am

Не знам за вас, ама асвен че ми е кеф да ми трепне рибока в ръката, кеф ми е и да съм чревоугодник.

Ако някой е подхванал рецептата за кайзера - ДА ВНИМАВА.

НАЙ-ВАЖНОТО НА КАЙЗЕРА СЕГА ЩЕ ВИ ГО КАЖА.

Ч И М Е Н!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Най-важната подправка е ЧИМИНА.Ако не сте купували - на пазарите го има.По-дребно е от леща и чер пипер и мноооого твърдо.По-добре си купете прясно смлян.
Та чимена 2-3 препълнени чаени лъжички предварително се накисва във вода престоява 20мин.и му се добавя вода - да стане каша , а не твърд грис.Кашата се смесма с горното смеска - чесън и червен пипер.

Наистина се четат и рецептите, ама освен заяждане никой не каза нищо за рецептата ми.Би трябвало да се забележи.

КАЙЗЕР БЕЗ ЧИМЕН НЕ СТАВА.
Е НА МАГАЗИНА ИМА И БЕЗ - ДА СИ КУПЯТ ОТ ТАМ НЯКОЙ ХОРА ДЕТО СА САМО ГОЛЕМИ РИБАРИ.САМО ЧЕ КОЙТО МОЖЕ - ВСИЧКО ГО МОЖЕ......

KRIVIJ
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 23, 2005 7:53 pm

ZA KAYZERA

Мнениеот KRIVIJ » вт мар 01, 2005 8:09 pm

И МАЙТАПА НАСТРАНИ-ВЕДНЪЖ МИ СЕ СМЯХЯ, ЧЕ ХАБЯ МАТЕРИАЛА И ПРАВИХ САФРИД - НА КАЙЗЕР.
АМА, НАЙ-НАЙ-НАЙ-КРИТИЧНИЯ ПОЛУАРМЕНЕЦ ИЗЯДЕ ЕДНА ВРЪВ САФРИД-КАЙЗЕРОВАН И ГО ИЗГОНИХ, ЧЕ ТЯ РИБАТА И ВИНОТО ЩЯХА ДА СВЪРШАТ.ОТ ТОГАВА ВСЕ РАЗПРАВЯ ЗА КСАЙЗЕРОВАН САФРИД......

ZA KAYZERA

Реклама



Потребителски аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 383
Регистриран на: пон яну 24, 2005 5:15 pm
Местоположение: несебър-влас и обратно....

Мнениеот spook » ср мар 02, 2005 4:17 pm

мерси за рецептата ! ще я пробвам.
а сега да те питам:
пробвал ли си филе от копърка? аз съм правил маринована . става супер но е голяма играчка. иначе жена ми и детето я ядат направо с лъжицата от буркана. :lol: :lol: :lol:
пп: маринова се за 2 часа 8)

KRIVIJ
новобранец
новобранец
Мнения: 12
Регистриран на: ср фев 23, 2005 7:53 pm

FILE OT KOP#RKA???:))

Мнениеот KRIVIJ » чет мар 03, 2005 6:06 pm

Не съм пробвал филе, но три дни вече мариновам трицона, много е добре с копър-замразен от фризера-истински.Хубаво мезе!!!!
И за рибник даже става.

Потребителски аватар
shturetc
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 451
Регистриран на: пон окт 03, 2011 9:24 am
Местоположение: Бургас

Re: КАЙЗЕР

Мнениеот shturetc » нед апр 06, 2014 4:31 pm

Я да извадя от нафталина тази стара тема с мнооого вкусен краен резултат.
Преди година и нещо с Наско Ганчев ядохме пастърма/кайзер от ...таранка(каракуда).Колегата,който ни почерпи,само дето не наби 'Танас,когато последният,силно въодушевен от прекрасния кулинарен шедьовър,го запита за рецептата --по-строго пазена тайна от рецептата на Кока-Кола едва ли не била:lol:
Чини ми се (по вкусови спомени),че каракудените филета отговарят на описаната от колегата KRIVIJ рецепта :roll:
Съдейки по само 12-те мнения на KRIVIJ... и то с голяма давност,обаче,се опасявам,че по една или друга причина е напуснал форума!?
Ако има други запознати с този начин на обработка на риби,нека споделят техните малки тайни(без да ми налитат на бой,че....много пия и... :wink: 8) ) и да ми подскажат дали няма да ми стане/мине номера със следната ситуация:Филетирах осолена риба.Филетата са перфектни-червено-розово-прозрачни и твърди.Стават и за директна консумация(в момента ги дегустирам с ракийка--върхЪ сЪ).Дали да не импровизирам и да ги намажа с пастата от чесън,черен и червен пипер и сминдух и да ги повиша в чин Кайзер??? Давайте акъли,плиййййз! :partyman:

Потребителски аватар
deso_bg
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 321
Регистриран на: чет авг 27, 2009 4:45 pm
Местоположение: София

Re: КАЙЗЕР

Мнениеот deso_bg » пон апр 14, 2014 7:51 pm

Като си правите кайзер паста, чимена се забърква с бяло вино, а не с вода :idea:

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост