Приготвяне на костур за ядене!

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

kosturche
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 103
Регистриран на: пет яну 30, 2015 3:21 pm

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот kosturche » ср фев 04, 2015 1:01 pm

Червейчетата са кожни паразити и не са опасни, въпросът е рибата да няма тения. Безопасно е за ядене след термична обработка. Затова преди всичко трябва да се знае произхода на рибата и да е прясна!

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Реклама



Потребителски аватар
Стонин МаХенд
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 480
Регистриран на: ср окт 23, 2013 2:52 pm
Местоположение: Орит
Контакти:

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот Стонин МаХенд » ср фев 04, 2015 1:42 pm

Пържиш с червеите и ядеш смелооо! Протеинец, баце

Потребителски аватар
Pe6o_Tikvata
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1779
Регистриран на: съб окт 17, 2009 3:30 pm
Местоположение: Бургас

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот Pe6o_Tikvata » ср фев 04, 2015 10:44 pm

Значи от както се завъдиха червиите в месото не съм кусал костур освен ако не е ловен на М.Шарково защото там е чист , но това ми се случва веднъж на 2-3 години.
А иначе за рецептата за рибна кайма , аз сега ползвам филе от таранка.На 3кг. филе от таранка слагам 1-1,5кг. свински гърди ( става въпрос за чисто тегло без кост) мелиш всичко в машинката като прекарваш два пъти каймата през машинката , овкусяваш с подправки каквито слагаш на обикновената кайма и мяташ на скарата.Но овкусяваш само толкова колкото ще ползваш другото на торбички и във фризера
Никога не спорете с глупака. Хората може да не разберат разликата.
По-добре два грама по-тежка плувка отколкото половин грам по-лека :!:

starcho
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1497
Регистриран на: съб фев 07, 2009 7:58 pm

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот starcho » чет фев 05, 2015 11:58 am

Да не забравяме че чорба без костур не става елексир...

bacho acho
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 110
Регистриран на: чет фев 28, 2013 3:22 pm

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот bacho acho » пет фев 06, 2015 2:50 pm

Аз го чистя с водоструйката.Една дъска,един пирон ,и газ, не остава ни една люспа.

gamon
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 335
Регистриран на: съб май 08, 2010 12:57 pm
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот gamon » пет фев 06, 2015 3:24 pm

bacho acho написа:Аз го чистя с водоструйката.Една дъска,един пирон ,и газ, не остава ни една люспа.

Що не пробваш с пароструйката - направо ще е готов за ядене.... :finga:

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Реклама



Потребителски аватар
pavre
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 255
Регистриран на: пет яну 25, 2013 10:09 pm
Местоположение: Пловдив

Re: Приготвяне на костур за ядене!

Мнениеот pavre » пет фев 06, 2015 8:44 pm

За мен костура се дере - много е бързо и елементарно. Остава гръбнака с ребрата и филетата. Овкусявам с подправка за риба и го пържа овалян в брашно до зачервяване. За мен това е една от най-вкусните риби, като го предпочитам пред бялата риба и щуката. :D

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 3 госта