Сготвено на брега

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Потребителски аватар
emo vasilev
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1930
Регистриран на: пон окт 02, 2006 8:05 pm
Местоположение: Перник

Сготвено на брега

Мнениеот emo vasilev » чет юни 04, 2015 7:27 pm

Рибена чорба (импровизация)

Неизбежна част от риболовния излет е и приготвянето на трапезата -някои предпочитат бързото похапване ,други по бавното и мераклийско готвене.Е ....разни хора ,разни идеали ще кажете и сте прави.Лично аз съм от втората група и отделям голяма част от времето си за постигане на желания резултат.
Всеки уважаващ себе си риболовец- кулинар поне веднъж в живота си би трябвало да приготви и прословутата рибена чорба и ето че дойде и моят момент.Приготвянето на рибената чорба бе съчетано с няколко дневен риболов на любимата ми река Дунав.
Учудващо и за самия мен хванахме някоя и друга рибка и веднага ме осени идеята за чорбата , речено - сторено !
Ето и моята импровизация -

Няколко вида прясна риба ,малко пържена ,лук,чушки,картофки,олио и подправки

Изображение

Нарязваме зеленчуците на ситно и рибата на парчета-

Изображение

Изображение

Наливаме олио и запържваме лука ,чушките и рибата-

Изображение

Изображение

Изображение

Красота -

Изображение

Доливаме водица ,прибавяме картофите и подправки -

Изображение

Изображение

Намаляваме огъня на две ....дръвчета и чакаме да се свари рибата

Изображение

След като рибата се свари я обезкостяваме ,обезкостяваме и пържената и ги добавяме заедно с останалите подправки-

Изображение

Оставяме да поври още малко и махаме от огъня .
Ето и крайния резултат -

Изображение

Изображение

Заради дребната риба ,която използвах останаха доста дребни костици ,които не ми харесаха - иначе чорбицата си я биваше.
Честно казано имах по големи очаквания , но винаги има първи път.

Сготвено на брега

Реклама



olderon
новобранец
новобранец
Мнения: 40
Регистриран на: нед окт 05, 2008 1:01 pm
Местоположение: Пловдив
Контакти:

Re: Сготвено на брега

Мнениеот olderon » чет юни 04, 2015 7:49 pm

Поздрави за тоз Велик репортаж от брега. И тамън на време. Жената току ме вика да хапнем по една чорбица от сом (купен де), малкия му плющят бузите в другата стая, а аз се кефя на колегата току пред екрана. Е тичам и аз да опитам от това вкусно и Полезно (всичко е прочела вече:) нещо:)

Потребителски аватар
Sorcerer
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 137
Регистриран на: съб фев 05, 2011 11:12 am
Местоположение: Бургас

Re: Сготвено на брега

Мнениеот Sorcerer » чет юни 04, 2015 7:52 pm

Тъкмо хапнах тази вечер и си викам я да скивам , кво ново има в нарибката и що да видя:

Красота! Искрено ти завиждам за преживяното...

Въпреки, че съм сит, ми се прииска да грабна лъжицата и да загреба от рибената чорбица :drinkers: :smt038

Потребителски аватар
timo1
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 571
Регистриран на: съб юли 15, 2006 6:13 pm
Местоположение: Петрич
Контакти:

Re: Сготвено на брега

Мнениеот timo1 » чет юни 04, 2015 8:12 pm

Евала Емо :drinkers:

Потребителски аватар
Garbolino
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 536
Регистриран на: съб ное 12, 2011 12:24 pm
Местоположение: София

Re: Сготвено на брега

Мнениеот Garbolino » чет юни 04, 2015 8:56 pm

Страхотно! :)

Потребителски аватар
gotinbg
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 151
Регистриран на: нед окт 26, 2008 9:03 am
Местоположение: Дупница

Re: Сготвено на брега

Мнениеот gotinbg » чет юни 04, 2015 9:23 pm

Шеф Vasilev,
Невероятно,гледам снимките и се опитвам да доловя и аромата.
Браво
Изображение

Re: Сготвено на брега

Реклама



Потребителски аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Мнения: 269
Регистриран на: вт фев 27, 2007 3:56 pm
Местоположение: В.Търново

Re: Сготвено на брега

Мнениеот jean11 » чет юни 04, 2015 10:10 pm

хаха,евала за преживяното и за мерака.Да си модератор,не е като да си кулинар.Хм,в приготвенето на рибена чорба все пак има някой правила,които е задължително да е спазват.Не се чуди,че очакванията са били по-големи:)))
Дърпай и не му отпускай!

Потребителски аватар
яз,Сопот
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 675
Регистриран на: ср юли 27, 2011 6:49 pm
Местоположение: Ловеч

Re: Сготвено на брега

Мнениеот яз,Сопот » чет юни 04, 2015 10:21 pm

Браво Емо,надмина и Страхил.Добре сте изкарали.
А огнен оцет за чорбата? :fishing6: :fishing11:
Риба къща няма.

maverini
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 335
Регистриран на: вт дек 31, 2013 11:21 am
Местоположение: Плевен

Re: Сготвено на брега

Мнениеот maverini » чет юни 04, 2015 10:33 pm

Новият мастер шеф...Браво супер.

maverini
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 335
Регистриран на: вт дек 31, 2013 11:21 am
Местоположение: Плевен

Re: Сготвено на брега

Мнениеот maverini » чет юни 04, 2015 10:44 pm

Иначе старите дунавски вълци казват така,рибена чорба се приготвя от два вида риба,от Сом и от опашка на Сом,макар че съм хапвал и от бяла Мряна и също ми хареса но трябва да е едра поне 2-3кг

Потребителски аватар
Tеди
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1593
Регистриран на: съб мар 28, 2009 8:59 pm
Местоположение: София

Re: Сготвено на брега

Мнениеот Tеди » чет юни 04, 2015 10:59 pm

Емо евала за мерака а това е най важното за една гозба!!Аз също глася често на вода ама във къщи поготвям матряла а там само сглобявам....
Със Приятели за Риба-БЕЗЦЕННО!

Re: Сготвено на брега

Реклама



Потребителски аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Мнения: 3441
Регистриран на: нед сеп 12, 2010 10:01 am
Местоположение: Кърджали

Re: Сготвено на брега

Мнениеот antivik » пет юни 05, 2015 5:52 am

А така! Браво за началото, другия път ще стане по-добре/никой не се е родил научен/, а па триножника с тенджерето и огиня си е трепач, направо класика :smt023 :supz: .
Жалко, че народа се разглези и тръгна да търси леснината с газовите котлони :wink: .
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!

Потребителски аватар
Vesko1
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 2350
Регистриран на: нед яну 28, 2007 8:50 pm
Местоположение: Кърджали

Re: Сготвено на брега

Мнениеот Vesko1 » пет юни 05, 2015 6:06 am

Браво!Като за първи опит си се справил чудесно.Само един съвет да дам ....задължително рибата си я вариш отделно,след като се свари тогава я обезкостяваш и обезкостеното месо добавяш в общата тенджера.Така се избягва попадането на дребни костици в чорбата.Най добре става рибената чорба с хищна риба-костур или бяла,понеже се обезкостява много лесно.
ИзображениеИзображение
http://daewoo-chevrolet.com
Пичка всеки може да си хване...но 22 килограмов амур хващат само ..майсторите.

gamon
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 335
Регистриран на: съб май 08, 2010 12:57 pm
Местоположение: ЯМБОЛ

Re: Сготвено на брега

Мнениеот gamon » пет юни 05, 2015 7:11 am

Паница с рибена чорба на фона на река Дунав - аз по-хубава снимка не съм виждал :smt038

indzaghi
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 303
Регистриран на: нед май 10, 2009 1:53 pm

Re: Сготвено на брега

Мнениеот indzaghi » пет юни 05, 2015 8:15 am

От стари дунавски рибари съм чувал,че водата за чорбата трябва да е от реката-по-вкусна ставала.

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 1 гост