Много иновативна рецепта :)

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

elanmorin
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 102
Регистриран на: чет май 08, 2014 6:58 pm

Много иновативна рецепта :)

Мнениеот elanmorin » пон юли 20, 2015 6:03 pm

Облазагам се, че почти никой в България не я знае. Аз случайно я видях по един кулинарен канал, рецептата е азиатска.
Не знам дали работи за всички видове риба, но за шаран е перф.
Правиш смес от сол и жълтъци от яйца. Рибата е с люспата или кожата. Пикриваш я отвсякъде с тази смес и я печеш.
В допълнение към сместа от сол и яйца, ако искаш можеш да си добавиш подправки и билки по твой избор.
Като се опече, тази смес от сол става като коричка, разчупва се и се вади рибата.
Люспата или кожата на рибата се махат супер лесно. И ако си уцелил правилното съотноешение сол, жълтъци и подправки самото месо на рибата е вече идеално овкусено.

Много е важно да са само жълтъци, и рибата да е кожата. Ако сложите цяло яйце, сместа след печене не става като коричка, а ако не с кожата, ще стане прекалено солена.

Само още не ми е ясно тази рецепта, дали е приложима на огън.

Много иновативна рецепта :)

Реклама



Потребителски аватар
fossa
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 142
Регистриран на: нед авг 09, 2009 7:05 pm
Местоположение: гр.Свищов

Re: Много иновативна рецепта :)

Мнениеот fossa » пон юли 20, 2015 7:49 pm

elanmorin написа:Облазагам се, че почти никой в България не я знае.


Пич,не се ОблазагаЙ. В рибарлъка не знам как си но в кулинарията си много бос.

Напиши в гуглето "риба на сол" и чети,чети.......

Потребителски аватар
oneillbgm
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 512
Регистриран на: нед окт 09, 2011 8:25 am
Местоположение: Ловеч
Контакти:

Re: Много иновативна рецепта :)

Мнениеот oneillbgm » вт юли 21, 2015 9:54 pm

Момчето се е зарадвало и в еуфорията е преувеличило съвсем мъничко. Иначе аз за първи и най-вероятно за последен път ще чуя за тази рецепта.
Fishing gear - Quick Effzett DAM/MAD Madcat
– Ще имаме едно знаме, на което ще пише: „Свята и чиста република“. - Апостолът на свободата

teodortrifonov
новобранец
новобранец
Мнения: 26
Регистриран на: чет ное 17, 2016 8:41 pm

Re: Много иновативна рецепта :)

Мнениеот teodortrifonov » чет ное 17, 2016 8:51 pm

elanmorin написа:Облазагам се, че почти никой в България не я знае. Аз случайно я видях по един кулинарен канал, рецептата е азиатска.
Не знам дали работи за всички видове риба, но за шаран е перф.
Правиш смес от сол и жълтъци от яйца. Рибата е с люспата или кожата. Пикриваш я отвсякъде с тази смес и я печеш.
В допълнение към сместа от сол и яйца, ако искаш можеш да си добавиш подправки и билки по твой избор.
Като се опече, тази смес от сол става като коричка, разчупва се и се вади рибата.
Люспата или кожата на рибата се махат супер лесно. И ако си уцелил правилното съотноешение сол, жълтъци и подправки самото месо на рибата е вече идеално овкусено.

Много е важно да са само жълтъци, и рибата да е кожата. Ако сложите цяло яйце, сместа след печене не става като коричка, а ако не с кожата, ще стане прекалено солена.

Само още не ми е ясно тази рецепта, дали е приложима на огън.

С каква риба беше рецептата?

Още от naRiba.com



Върни се в “Риболовна кухня”

Кой е на линия

Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 4 госта