Що за животно е Ветерок-а

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Що за животно е Ветерок

Мнение от pezz »

Здравейте колеги,дойде ми и на мене ред да си търся моторетка за лодката.Само,че дали от кризата(финансовата)или от нещо друго,не мога да отделя много пари за мотор.Та гледам си аз из обявите Ветероци от 200 до 300лв.Викам си-ха толкова може.Обаче дали си струва изобщо,да не е да го купя и после на вторични.Та има ли колеги с опит та да споделят.И имат ли къс и дълъг ботуш или са само с къс.Зная,че за толкова пари не мога да очаквам кой знае какво,но дали нямат някой плюсови качества?
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Що за животно е Ветерок

Мнение от VIKI_HARI »

Колега знам че е криза ама тази грешка не я прави никога .И аз почнах от подобен мотор и знам за какво става въпрос по добре си купи някоя стара моторетка но не руска .Има добри оферти за по 400-500 лева но разликата е огромна думите Ветерок и Салют не ги поглеждай.
Аватар
dako71
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от dako71 »

Здравей Пеза. Сигурно много мнениния ще получиш от типа на "ти си луд" или "не се занимаваш с глупости" но нека ти опиша Ветерока от страна на човек който три години го е мъкнал по язовирите. Имало е моменти когато ми е идвало да го надигна от транеца и да си потъне спокойно във водата и други когато по двадесет пъти съм го гасил да извадя рибата ударила ми на тролинг. Ми като за първа машина става. После минаваш неминуемо на китаец, след това отиваш на квалитетна марка която по неведоми пътища е дошла пак от Китай. Най големия недостатък на Ветерока е че бензиномразец и на второ място е че има характер. Не случайно се майтапих с колеги че руска машина докато не я почерпиш не тръгва :drinkers: Не случайно си носех една бутилка газ за запалки и сегис-тогис пръсвах малко в карбуратора преди да дръпна връвта, (веднага палеше :wink:) Решавай си сега сам.
:D
VIKI_HARI
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от VIKI_HARI »

Забравих да добавя положителните качества .Харчат много трудно се намират части палят винаги 30 мин след влизане с лодката и трябва да носиш един куфар за бърз основен ремонт .Пожелавам ти успех :D
Аватар
tihomir123
новобранец
новобранец

Мнение от tihomir123 »

Колега продавам мотор YAMAHA 15 к.с за 500 лв стар е ама работи безотказно просто е перфектен
Аватар
prokop4o
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от prokop4o »

сега ще цитирам думи на колегата хазарт:
ветерока е уникална машина но е пустинна изработка!
когато го сложиш в варела за тестове пали безорказно, но когато е в язовира, ми не е така.
аиде наздраве!
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Колега,като видиш такъв мотор,бягай на далеч !
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
undergrounder
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от undergrounder »

Колега,вземи си западен двигател.Намират се от по 400-500 лв.Аз карах с един Джонсън за 400 лв.Харчеше малко и палеше на четвърт.Успех.
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
Аватар
pezz
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от pezz »

tihomir123 написа:Колега продавам мотор YAMAHA 15 к.с за 500 лв стар е ама работи безотказно просто е перфектен

Това предложение ми звучи приемливо(осбено след "добрите"отзиви за Ветерока),стига да не си ми много далече,че и ако прибавя 100-150лв.гориво за идване?Пак ще ми се ускъпи доста.
ЗА ДОБРИЯ ШОФЬОР ЛОША КОЛА НЯМА
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Колега,не ги слушай.Щом си с малко манги,вземай нещо по тънко,но го пробвай реално.Няма лоши мотори,има лошо поддържани мотори.Карал съм Салют-2, 3 год. и ти казвам че беше без грешка,но случайно нещо поназнайвам от подръжка и т.н. та затова,но ако не разбираш от техника,не вземай руски мотор че ще го гледаш умно в язовира и нищо няма да можеш да направиш да тръгне като изгасне.
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
yankosan
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от yankosan »

Зависи къде ще изгасне :evil: С такъв гребах веднъж в морето 3км.във вятър и вълна,благодаря но неща повече.По-добре старичък внос за тях части има много :wink:
ruci_bo
новобранец
новобранец

Мнение от ruci_bo »

Колега, ако искаш да придобиеш втора специалност взимай руска (по-точно съветска) материална част - гарантирам ти на втората година с него ще можем да те провъзгласим за майстор механик!
Аз съм 3-та година със Салют Э, при това когато го взех беше чисто новичък!!!! (Приятел е учил в братската съветска страна в далечните татови времена и го е купил и като взех лодка ми го хариза - не пален)! Е няма такваз машина!!!! Има по-голям характер от българско магаре - нормално пали от първо дърпане, най-много второ, ако се пристъпи към трето - означава, че ще има и десето - иииииииии неще! Сядаш пиеш бира две - пробваш пали!!! Върви колкото на него му е кеф, като спре или минаваш на стационарен риболов, или опираш до веслата - да знаеш какъв синхрон вече имаме с колегата с който влизаме - гребем по-бързо от Салютката! А пък да знаеш колко пъти семе гледали жално, жално колегите вътре в гьола които си тролят, пък ние стоим брегова охрана!
От мен толкоз - решението е твое! Все пак на мен машинката ми е харизана и нали знаеш - на харизан кон ..., пък ти за него пари ще даваш!!
Аватар
Don4o_62
учете се от него
учете се от него

Мнение от Don4o_62 »

Болното място на Салюта е карборатора,оттам идва проблема,колкото да регулираш поплавъка,все не става,рядко се улучва,но улучи ли се пей сърце :D ,работи като калашник без засечка :D :lol:
Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти :mrgreen:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Една година карах с Ветерок - имаше малко проблеми,
които ги установих в края на годината.
Авера (негов беше ),намалил на свещите разстоянието между електродите.
Другия проблем е помпата за ръчно подкачване на горивото.
Там трябва да се обърне сериозно внимание,всичко да е свързано много добре.
Като напомпиш,в карбуратора се появява една капка гориво - вижда се.
И дърпаш.
След като оправих свещите през есента,
на следващата година не съм имал никаква засечка.
На по-следващата - някой му се радва май още да го е.
Дърпа си гориво,ама колкото му дадеш.

Дончо,за Салюта на конструктора му мога доста акъл да му дам. :lol:
Верно е за карбуратора,и резервоара винаги да има малко бензин.
И добре че ме подсети,че имам все още такъв.
Трябва да го погледна тези дни.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
hristoogi
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hristoogi »

kолега ,Реzz.Преди двайсетина години по Дунава бяхме почти само с ветерьоци защото това имаше.На дву дневен риболов ( обезателно 20 л . туба бензин или голяма бака ) Така или иначе тези 100.-200 лв. повече ще ги дадеш за гориво а не забравяй и ядовете . Моят съвет е ,неееееееее ти трябват излишни ядове .
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”