Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
Re: яз. Батак - всичко за язовира
Няма нищо за чудене.Както навсякъде,така и на Батак бракониерството с мрежи е в стихията си! Не зная по другите водоеми как е с охраната,но тук ИАРА-обл.Пазарджик,само имитират дейност !!!Dimitar_allianz написа:Аз днес се върнах от там (естесвено бях на почивка само)ама забелязах че се продава пресен жив шаран и каракуда и се чудя как и кога са ги хванали.

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Колеги,някой знае ли как е нивото на язовира в момента.Качил ли е или си е на същото ново като през април.Благодаря предварително.
Решил съм след 2.06.2012 да ходя там на палатка някъде по ливадите .Ще разпъвам на вътре и ме интересува дали все още е такъв плиткаж по онези места.
-
- научил се да хвърля
Колега, не съм съгласен с това, че ИАРА Пазарджик бездейства. Това е лично мнение разбира се, с което не искам да ангажирам форумните братя. Просто два пъти съм звънял на момчетата и съм подавал сигнали. И в двата пъти се отзоваха. Не искам да влизам в полемики, но това за което пиша са факти и съответно има изготвени протоколи от извършени проверки. Последният път търсих съдействие от ИАРА Пазарджик по повод на мрежа в залив на яз. Голям Беглик \Васил Коларов\. Дойдоха, извадиха мрежата и съсгавиха протокол, на който аз също поставих подписа и името си като лице предизвикало проверката и подало сигнал. Съветът ми към четящите тук е да подават сигнали по съответния ред- на дадените телефони за връзка. Това смятам, че е начина.
Колкото до един от горните постове за продажба на риба в близост до язовир "Батак" вероятно става въпрос за човека, който продава риба на центъра на КК"Цигов чарк". Ако в действителност става въпрос за този човек смятам, че рибата му определено не идва от водите на язовира. Иначе съм съгласен с това, че на този водоем браконери от всякъкъв вид -да иска човек. В действителност ако само си правим вятър на пръстите по клавиатурата нещата няма как да станат. Истината е, че институциите са за това, за да им се създава работа от техните работодатели- ние, които плащаме данъци в България.
Поздрави и на слука през новия сезон!
Колкото до един от горните постове за продажба на риба в близост до язовир "Батак" вероятно става въпрос за човека, който продава риба на центъра на КК"Цигов чарк". Ако в действителност става въпрос за този човек смятам, че рибата му определено не идва от водите на язовира. Иначе съм съгласен с това, че на този водоем браконери от всякъкъв вид -да иска човек. В действителност ако само си правим вятър на пръстите по клавиатурата нещата няма как да станат. Истината е, че институциите са за това, за да им се създава работа от техните работодатели- ние, които плащаме данъци в България.
Поздрави и на слука през новия сезон!
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Абе незнам колега ама човека продаваше каракуда и шаран.За шарана може и да не е от там ама за каракудата не съм сигурен.Още повече че каракудата бе 2 лв/кг а шарана 4.50.При положение че язовира му е под носа не вярвам да я доставя от някъде и да я продава на безценица,а и имаше пресни следи от гуми при язовира.Ама ви оставям няма да спамя повече темата.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- разбира нещата
Някаква нова информация от язовира ??? Чух,че давало доста риба.
-
- научил се да хвърля
Колеги,някой да има прясно инфо за за язовира?
нивото е малко високо, според мен, което изисква да се разпъва, за да има някакъв резултат, но и разпъването не гарантира. тия дни бе трагично, но в края на миналата седмица един приятел извади един големичък шаран.
-
- научил се да хвърля
Мерси за инфото,колега.debeloto написа:нивото е малко високо, според мен, което изисква да се разпъва, за да има някакъв резултат, но и разпъването не гарантира. тия дни бе трагично, но в края на миналата седмица един приятел извади един големичък шаран.
Някой има ли инфо за костур и перка,защото миналата седмица беше много слаба откъм тези два вида.
-
- научил се да хвърля
днес бях на Батак пьрвия залив на Дъното много слаб риболов бих казал никакъв. Нивото на водата е високо на самия залив имаше 5-6 колеги за целия ден бяха изкарани 3 костура много слабо преобладаваше скара -бира ,
това е от мен поздрави

Ами слаб ще е-неправилен избор на място! Сега рибата не е в дълбокото,а в плиткажите!!!pgb написа:днес бях на Батак пьрвия залив на Дъното много слаб риболов бих казал никакъв..............

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- gabroveca2604
- новобранец
Сега се връщам от язовира. Бях там от петък. Разабрах от колеги, че на кинаджийския рибата я няма вече, а при мен (пътя за Дъното) от снощи много големи перки и наистина са на плиткото да 1.5м. А до миналата седмица шарковците бяха на плиткото на Кинаджийския залив. Костура също вече се появи нблизо до брега.
този уикенд бях там ,имаше много колеги и никой нищо пълно капо
Събота след обед, до неделя на обед бях след контра стената почти на края на чакълираният път. Събота няколко слънчака. , неделя сутринта за кратко минаха костурите. Добри горе-долу като размер. Останолото време скара-бира и дремане на сянка.