яз. Батак - всичко за язовира

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
batjoro76
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: яз. Батак - всичко за язовира

Мнение от batjoro76 »

Мой приятел беше в неделя на язовира обиколил е доста места (а той ги знае) и каза че е много слабо като цяло.
Ако си с лодка и набараш пасажа ще ги скъсаш ама от брега е трудно.
Все пак ти пожелавам успех, ден с ден не си приличат :drinkers:
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

аз се отказах вече да ходя на Батак - лятото е гъз върху гъз, а 50% от брега особено по-хубавите места са оградени и "украсени" с табелки "ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ"... Както се казва, "Законът е за Кон, не за Лъв" - уж реките, язовирите и бреговете им са общодържавна собственост и достъп до тях имат всички...
А за километрите мрежи може роман да се напише...
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Колеги моля някой запознат с местата за риболов да ги отбележи на картата, че за първи път ще ходя на яз.Батак и да се ориентирам по-добре, ще сме в хижа "Уют".

Мерси
Прикачени файлове
batak.JPG
batak.JPG (56.19 KiB) Преглеждано 828 пъти
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Ясен Генсузов написа:Колеги моля някой запознат с местата за риболов да ги отбележи на картата.....
Колега,тази карта не може да те ориентира по никакъв начин!Кажи по-конкретно какъв риболов ще практикуваш/дъно,плука/? Каква риба искаш да търсиш ? И най-важното-за кога е планирано посещението ти на яз.Батак? И след това ще се опитам да те насоча на подходящите места и как може да стигнеш до тях! :)
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби. Трябва да го видя на карта, не че от хижата няма да ми кажат къде може да се лови,но аз искам да съм подготвен. Идеята на тази карта е горе-долу да се ориентирам къде са местата пък после и с гармина ще си поиграя да ги намеря :)
Изображение
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

Ясен Генсузов написа:9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби...
Прикачвам ти карта,от която ще ти стане ясно точко кое е мястото за риболов на леко.Намира се непосредствено след контрастената-Дупките.На сегашното ниво дълбочина около 3 метра.Евентуално риба-каракуда,червеноперка.Стръв- варено жито,сладка царевица.Захранка-по твой избор.Бял и торен червей е супер стръв,но ако ги няма"слънчевките" :D .На жива рибка е възможен улов на костур.Ако си с мач задължително подвижна плувка.Пътят до там е асфалтов. Успех!
Последно промяна от Ачо ♣ на Нед Апр 03, 2011 7:41 pm, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Най-доброто място за риболов по всяко време на годината си остават втичалата.До колкото съм запознат с този язовир още е рано да се правят планове за успешен риболов на какъвто и да е принцип-леко или тежко.
Ако все пак си упорит на леко гледай да ловиш с много,ама много фин повод и ситна кукичка.Кой знае,може и да ти удари някоя бабушка.
Другият вариант е да пробваш кустур на живо рибе с подвижна плувка.Успех и не забравяй - втичалата!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Телескоп написа:
Ясен Генсузов написа:9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби...
Прикачвам ти карта,от която ще ти стане ясно точко кое е мястото за риболов на леко.Намира се непосредствено след контрастената-Дупките.На сегашното ниво дълбочина около 3 метра.Евентуално риба-каракуда,червеноперка.Стръв- варено жито,сладка царевица.Захранка-по твой избор.Бял и торен червей е супер стръв,но ако ги няма"слънчевките" :D .На жива рибка е възможен улов на костур.Ако си с мач задължително подвижна плувка.Пътят до там е асфалтов. Успех!
Има ли ги подвижните торфени острови? Не съм ходил 23-24 години там :oops: :(
Каква е ситуацията от към Свети Никола? Има ли забранени зони някъде по язовира?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Благодаря искрено и сърдечно и на 2ма ви :) подготвил съм си финни такъми (куки 18 и 14) поводи 0.10 и 0.12, стръв ще се запася с бял, пинки и торен(ще го кълцам за захранка) захранка не съм преценил още но ще е нещо на "Сенсас" + нещо евтино + глина + някакъв течен аромат на торен червей или вердевас, имам едно бурканче царевица за всеки случай мисля и кус кус за си сваря.
Изображение
Аватар
Mr.Fish
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Mr.Fish »

Ясен Генсузов написа:Благодаря искрено и сърдечно и на 2ма ви :) подготвил съм си финни такъми (куки 18 и 14) поводи 0.10 и 0.12, стръв ще се запася с бял, пинки и торен(ще го кълцам за захранка) захранка не съм преценил още но ще е нещо на "Сенсас" + нещо евтино + глина + някакъв течен аромат на торен червей или вердевас, имам едно бурканче царевица за всеки случай мисля и кус кус за си сваря.
Бегай рибо,че идвам! :lol:
Успех,колега! :rolleyes:
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

Няма да сбъркаш, ако си вземеш и малко восъчен (жълъдов) червей. Има и пъстърва.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

jagger1 написа:...
Има ли ги подвижните торфени острови? Не съм ходил 23-24 години там :oops: :(
Каква е ситуацията от към Свети Никола? Има ли забранени зони някъде по язовира?
Така наречените"чимове"/торфени острови/отдавна ги няма.Бяха "натрошени" и извозени към цветарските магазини за подхранване почвата на цветята!?
Никъде на яз.Батак няма забранени зони за риболов!!!
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

А от страната на Свети Никола каква е обстановката? Има ли ги още хубавите местенца?
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

jagger1 написа:А от страната на Свети Никола каква е обстановката? Има ли ги още хубавите местенца?
Сега местенцата са още по-хубави/за къмпингуване сред природата/, защото вече доста години водата поддържа високо ниво-няма кал,тиня.Полянките и пътищата минават в близост до водоема,но за сметка на това е обрасъл с доста висока и гъста трева,което изключително много затруднява дънния риболов!Пък и самия язовир е доста обезрибен.Както навсякъде така и тук бракониерството е на "висота " !!! :twisted:
kRaikkonen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kRaikkonen »

Колега , Генсузов , вземи си повече царевица. Едно бурканче ми се струва малко.
Пробвай различни комбинации от царевица със бял или торен. Свари си и жито, но подавай по малко, да не я прехраниш.
Успех и да пишеш кво е станало :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”