Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. Батак - всичко за язовира
Модератор: sapuna
- batjoro76
- научил се да хвърля
Re: яз. Батак - всичко за язовира
Мой приятел беше в неделя на язовира обиколил е доста места (а той ги знае) и каза че е много слабо като цяло.
Ако си с лодка и набараш пасажа ще ги скъсаш ама от брега е трудно.
Все пак ти пожелавам успех, ден с ден не си приличат
Ако си с лодка и набараш пасажа ще ги скъсаш ама от брега е трудно.
Все пак ти пожелавам успех, ден с ден не си приличат

- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аз се отказах вече да ходя на Батак - лятото е гъз върху гъз, а 50% от брега особено по-хубавите места са оградени и "украсени" с табелки "ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ"... Както се казва, "Законът е за Кон, не за Лъв" - уж реките, язовирите и бреговете им са общодържавна собственост и достъп до тях имат всички...
А за километрите мрежи може роман да се напише...
А за километрите мрежи може роман да се напише...
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги моля някой запознат с местата за риболов да ги отбележи на картата, че за първи път ще ходя на яз.Батак и да се ориентирам по-добре, ще сме в хижа "Уют".
Мерси
Мерси
- Прикачени файлове
-
- batak.JPG (56.19 KiB) Преглеждано 828 пъти
Колега,тази карта не може да те ориентира по никакъв начин!Кажи по-конкретно какъв риболов ще практикуваш/дъно,плука/? Каква риба искаш да търсиш ? И най-важното-за кога е планирано посещението ти на яз.Батак? И след това ще се опитам да те насоча на подходящите места и как може да стигнеш до тях!Ясен Генсузов написа:Колеги моля някой запознат с местата за риболов да ги отбележи на картата.....

Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби. Трябва да го видя на карта, не че от хижата няма да ми кажат къде може да се лови,но аз искам да съм подготвен. Идеята на тази карта е горе-долу да се ориентирам къде са местата пък после и с гармина ще си поиграя да ги намеря 

Прикачвам ти карта,от която ще ти стане ясно точко кое е мястото за риболов на леко.Намира се непосредствено след контрастената-Дупките.На сегашното ниво дълбочина около 3 метра.Евентуално риба-каракуда,червеноперка.Стръв- варено жито,сладка царевица.Захранка-по твой избор.Бял и торен червей е супер стръв,но ако ги няма"слънчевките"Ясен Генсузов написа:9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби...

Последно промяна от Ачо ♣ на Нед Апр 03, 2011 7:41 pm, променено общо 1 път.
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Най-доброто място за риболов по всяко време на годината си остават втичалата.До колкото съм запознат с този язовир още е рано да се правят планове за успешен риболов на какъвто и да е принцип-леко или тежко.
Ако все пак си упорит на леко гледай да ловиш с много,ама много фин повод и ситна кукичка.Кой знае,може и да ти удари някоя бабушка.
Другият вариант е да пробваш кустур на живо рибе с подвижна плувка.Успех и не забравяй - втичалата!
Ако все пак си упорит на леко гледай да ловиш с много,ама много фин повод и ситна кукичка.Кой знае,може и да ти удари някоя бабушка.
Другият вариант е да пробваш кустур на живо рибе с подвижна плувка.Успех и не забравяй - втичалата!
За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Има ли ги подвижните торфени острови? Не съм ходил 23-24 години тамТелескоп написа:Прикачвам ти карта,от която ще ти стане ясно точко кое е мястото за риболов на леко.Намира се непосредствено след контрастената-Дупките.На сегашното ниво дълбочина около 3 метра.Евентуално риба-каракуда,червеноперка.Стръв- варено жито,сладка царевица.Захранка-по твой избор.Бял и торен червей е супер стръв,но ако ги няма"слънчевките"Ясен Генсузов написа:9-10 април, риболов на леко, предимно мирни риби....На жива рибка е възможен улов на костур.Ако си с мач задължително подвижна плувка.Пътят до там е асфалтов. Успех!

Каква е ситуацията от към Свети Никола? Има ли забранени зони някъде по язовира?
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Благодаря искрено и сърдечно и на 2ма ви
подготвил съм си финни такъми (куки 18 и 14) поводи 0.10 и 0.12, стръв ще се запася с бял, пинки и торен(ще го кълцам за захранка) захранка не съм преценил още но ще е нещо на "Сенсас" + нещо евтино + глина + някакъв течен аромат на торен червей или вердевас, имам едно бурканче царевица за всеки случай мисля и кус кус за си сваря.

- Mr.Fish
- научил се да хвърля
Бегай рибо,че идвам!Ясен Генсузов написа:Благодаря искрено и сърдечно и на 2ма виподготвил съм си финни такъми (куки 18 и 14) поводи 0.10 и 0.12, стръв ще се запася с бял, пинки и торен(ще го кълцам за захранка) захранка не съм преценил още но ще е нещо на "Сенсас" + нещо евтино + глина + някакъв течен аромат на торен червей или вердевас, имам едно бурканче царевица за всеки случай мисля и кус кус за си сваря.

Успех,колега!

За Отечеството работя, байо! Кажи ти мойте и аз твоите кривини, па да се поправим и всички да вървим наедно. Дякон Игнатий
Няма да сбъркаш, ако си вземеш и малко восъчен (жълъдов) червей. Има и пъстърва.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Така наречените"чимове"/торфени острови/отдавна ги няма.Бяха "натрошени" и извозени към цветарските магазини за подхранване почвата на цветята!?jagger1 написа:...
Има ли ги подвижните торфени острови? Не съм ходил 23-24 години там![]()
![]()
Каква е ситуацията от към Свети Никола? Има ли забранени зони някъде по язовира?
Никъде на яз.Батак няма забранени зони за риболов!!!
А от страната на Свети Никола каква е обстановката? Има ли ги още хубавите местенца?
Сега местенцата са още по-хубави/за къмпингуване сред природата/, защото вече доста години водата поддържа високо ниво-няма кал,тиня.Полянките и пътищата минават в близост до водоема,но за сметка на това е обрасъл с доста висока и гъста трева,което изключително много затруднява дънния риболов!Пък и самия язовир е доста обезрибен.Както навсякъде така и тук бракониерството е на "висота " !!!jagger1 написа:А от страната на Свети Никола каква е обстановката? Има ли ги още хубавите местенца?

-
- разбира нещата
Колега , Генсузов , вземи си повече царевица. Едно бурканче ми се струва малко.
Пробвай различни комбинации от царевица със бял или торен. Свари си и жито, но подавай по малко, да не я прехраниш.
Успех и да пишеш кво е станало
Пробвай различни комбинации от царевица със бял или торен. Свари си и жито, но подавай по малко, да не я прехраниш.
Успех и да пишеш кво е станало