Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

р.Велека (Синеморец)
Модератор: sapuna
Re: р.Велека (Синеморец)
Още малко козички....
Хигиената е на ниво...

при зор тука ша е срещата.
..http://www.facebook.com/groups/636519234334902
Адмирал-Краси 112kg, 2,56 m
Вицеадмирал-Милко Георгиев 102.5kg, 2,60 m
Контраадмирал- Николай Гълъбов 91.2kg, 2,51 m

Колега, като изключим снимката ми от устието на реката, всички останали снимки са правени в разрешената зона за риболов, преди забранителната табела и в района около моста /реката е забранена от десния завой над моста нагоре срещу течението/.yco написа:Колега, някои от снимките не са ли над моста на р. Велека..Veleka написа:...............
След табелката Ви грози акт от 500 лв..................![]()
Така и не разбрах с какво толкова те е впечатлило блатцето с размер от 100м2 на гърба на плажа, което на всичкото отгоре няма и връзка с реката. Водите на река Велека го достигат единствено пролетно време при условие, че излезе от коритото.
Накрая искам да взема и отношение по въпроса за хигиената. Не знам колко си наблюдателен, но от няколко години на 50м над моста, функционира автоматичен емисионен пункт за контрол, качество и количество на повърхностните води на река Велека. Може и да се изненадаш от резултатите, но и до ден днешен река Велека държи първенството за най-чиста река в България!!!
Щото тука пише друго....
http://pdbase.government.bg/zpo/bg/area ... areaID=105" onclick="window.open(this.href);return false;
10. Забранява се риболовът, с изключение на спортен риболов в района от вливането на р. Велека в морето до моста при с. Синеморец на разрешените от закона видове риби, без змиорка и шаран,при условията, редът, начините, нормите и сроковете, определени от закона;
кой завой беше...
на снимката "д" -то е изтрито....
Да се чете " над моста...."

10. Забранява се риболовът, с изключение на спортен риболов в района от вливането на р. Велека в морето до моста при с. Синеморец на разрешените от закона видове риби, без змиорка и шаран,при условията, редът, начините, нормите и сроковете, определени от закона;
кой завой беше...

на снимката "д" -то е изтрито....

Уважаеми колега, представа нямам защо продължаваш да задигаш празни чували. Информацията, която съм предоставил е достоверна и надявам се полезна за онези колеги риболовци, които летуват по южното черноморие и имат желание да съчетаят почивката на море с приятни емоции на река Велека.yco написа:
кой завой беше...
Не случайно табелата за забрана на риболова е поставена 100м над моста, точно преди завоя на реката.
Този участък от моста до табелата, от години е най-посещаваният от риболовците и от двата бряга на Велека.
Многократно съм бил проверяван от служители на ИАРА-Бургас съвместно с Гранична полиция и никога контролиращите органи не са имали претенции към риболовците практикуващи любимото си хоби преди табелата.
В случай, че имаш някакви притеснения, можеш спокойно да си мокриш плувките в блатото, на което си отделил подобаващо внимание.
Нали за това пиша, щото не е достоверна. Защитените местности, паркове и резервати са под управление и защита към МОСВ, а не към ала-бала.Veleka написа:Уважаеми колега, представа нямам защо продължаваш да задигаш празни чували. Информацията, която съм предоставил е достоверна .....yco написа:
кой завой беше...
Охраната там се състои от екопатрули, а ИАРА и Гранична полиция може да помагат само, както и горските, дето миналата година един ме провери под моста...за два чаушана...

Ама си затварят очите, както и за левият бряг по течението, дето е на 500 м нагоре от завоя....сиреч....точно тука....

И щото си много ербап, да те светна и аз нещо, като по-прост.
Тъй като Лупавеца е в "Червена книга на България" и не са ти направили забележка от ИАРА и гранична...
, а ти явно добре ги различаваш и го знаеш това....
., не виждам защо тъпчиш тогава кепа с тях ....

Тъй като Лупавеца е в "Червена книга на България" и не са ти направили забележка от ИАРА и гранична...

- panddov
- вече хвърля и на тежко
Ей ще се избиете!Бях там преди година-две ,разкошна река!Направих 3-4 излета преди моста,точно където е снимал колегата,никой не ми направи забележка,но в последния ден говорих с лодкарите и те казаха ,че е забранено преди моста.Това,че някой лови не значи че е разрешено!Лових всички риби от реката ,една не съм взел...много добре си прекарах ,но истината е ,че над моста е ЗАБРАНЕНО!
Какви хора сте...ей..
-вярвате на лодкарите, а не на закона...
Четете бе...
от тук...
- http://pdbase.government.bg/zpo/bg/area ... areaID=105" onclick="window.open(this.href);return false;
...ама всичко наред четете и ще разберете, що съм ги турил тия снимки...

Четете бе...

...ама всичко наред четете и ще разберете, що съм ги турил тия снимки...

12. Забранява се пашата на свине и кози....
, като за останалите селскостопански животни пашата там се ограничава до 0,5 гл/ха за едрия и 3 гл/ха за дребния добитък;
На кой му пука бе.., те ли ще ни кажат......
Ний сме най-Велеките... 

На кой му пука бе.., те ли ще ни кажат......

Г-н Велека, да не се впрегна бе....
, и аз имам гузна съвест, ама като не ги познавах...
.-това се случваше....

от 20 г. без пропускане съм там и знам, че риболовец не може да ги излови, но доста намаляха, щото ги паткаха с мрежи и през деня..
...е ти си от повече години и сигурно знаеш повече...
Имам и един 4,7 кила лупавец (ама от Резово) - нямате си представа, как се бори това животно-повече от пъстърва и сом взети заедно.....

от 20 г. без пропускане съм там и знам, че риболовец не може да ги излови, но доста намаляха, щото ги паткаха с мрежи и през деня..

Имам и един 4,7 кила лупавец (ама от Резово) - нямате си представа, как се бори това животно-повече от пъстърва и сом взети заедно.....

- bogno
- вече хвърля и на тежко
Хващането не е незаконно.Кеч енд рилийз.
Жена ми мисли,че съм на работа, шефът мисли, че съм болен, приятелите знаят, че съм НА РИБА!
Колеги , проблемът с река Велека не е толкова елементарен . Аз от три години,по 20 дни през септември , си ловя в "забраненият" от природозащитниците участък преди моста на река Велека ,но той е разрешен от : "Със заповед на министъра на земеделието и храните проф. дсн Димитър Греков, Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ налага ограничения в риболова през 2014 г. в определени рибностопански обекти или в зони от тях.
р. Велека – от вливането на р. Младежка до моста на път Е 87 в границите на местността Качул;" този участък е много далече от моста при Синеморец.
Никой до този момент не ми е поискал билет или ми е правил проверка.
С кого трябва да се съобразяваме???? - с някой ,който смуче пари от държавата и чужди организации за да пропагандира "чистата " ни природа / примера с защитниците на кучетата /или с :"Чл. 67. (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Който извършва любителски риболов извън водните обекти и зони за любителски риболов, се наказва с глоба от 100 до 500 лв." Колеги , ние кое разпореждане трябва да съблюдаваме?? -на министъра на земеделието или на някакви природозащитници . Никъде в документите но ИАРА не се споменава това .Или аз бъркам ?
р. Велека – от вливането на р. Младежка до моста на път Е 87 в границите на местността Качул;" този участък е много далече от моста при Синеморец.
Никой до този момент не ми е поискал билет или ми е правил проверка.
С кого трябва да се съобразяваме???? - с някой ,който смуче пари от държавата и чужди организации за да пропагандира "чистата " ни природа / примера с защитниците на кучетата /или с :"Чл. 67. (Изм. – ДВ, бр. 94 от 2005 г.) Който извършва любителски риболов извън водните обекти и зони за любителски риболов, се наказва с глоба от 100 до 500 лв." Колеги , ние кое разпореждане трябва да съблюдаваме?? -на министъра на земеделието или на някакви природозащитници . Никъде в документите но ИАРА не се споменава това .Или аз бъркам ?
Г-н Yco, минавам към учтива форма, за да се разгранича от селяшкото Ви обръщение - Бееееyco написа:Г-н Велека, да не се впрегна бе...., и аз имам гузна съвест, ама като не ги познавах...
Имам и един 4,7 кила лупавец (ама от Резово) .....
Не се впрягам толкова лесно, още по-малко от хора, които не познавам

За разлика от Вас не изпитвам кой знае какви угризения, тъй като още през далечната 1990 г. установих, че лупавецът е риба лишена от кулинарни качества. В много редки случаи взимам живарник на реката, най-често при целенасочен риболов на уклей и бриана/единствените риби, които си заслужават да стигнат до трапезата/. През останалото време за живарник ползвам главата на кепа, а защо и сам можете да си отговорите

Лупавец с тегло близо пет килограма е завиден трофей, но не се връзва някак си да цитираш забранителни текстове от регистъра на защитените територии в България и в същото време да се похвалиш с улов от река, която целогодишно е забранена за риболов

- jasonsmith
- разбира нещата
Ех колега, засекли сме се по едно и също време на СинеморецVeleka написа:Повече от двадесет години посещавам река Велека от средата до края на месец Юли в района от моста преди Синеморец до вливането й в морето. Тази година проливните дъждове в горното течение чувствително повишиха нивото на реката и в продължение на една седмица Велека течеше огромна и кална.

И аз мисля , че си прав колега . А това по отдолу трябва да е Лупавец ! Защитен рибок в Червената книга от вида Rutilus frisii , ама кво па толковаVeleka написа:Да посъживим малко темата след едногодишно прекъсване
...
Една снимка за вечния спор между морунажа и лупавецът
На снимката са и двете риби - морунажът е отгоре

пп Молба към модераторите

- Прикачени файлове
-
- Photo-0119.jpg (1.9 MiB) Преглеждано 2314 пъти
-
- Photo-0070.jpg (1.64 MiB) Преглеждано 2314 пъти
-
- Photo-0272.jpg (2.11 MiB) Преглеждано 2314 пъти
-