Пушилня за риба.

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Пушилня за риба.

Мнение от Margatyna »

GODzillata написа:
georg написа::lol: :lol: :lol:
Съчки от костилково дърво ве!

Така де, ма просто споделям ни в клин, ни в ръкав. :mrgreen:

Изображение

И децата знаят:)

Когато бях малка всяко лято бях задължена от баща ми да обирам падналите кайсии и да им вадя костилките, за да стане ракията както трябва...добре,че братчето помагаше, колко сме се замеряли с кайсии:)))) до гуша ми беше дошло от кайсии!:))))) и си мислех, че е много нечестно, тъй като не пиех ракия по него време:)))), НО пък и печени ядки от кайсии имаше в изобилие....страхотно мезе са (установявам в днешно време)! За сведение -костилките на зарзалите горчат.

Костилкови или орех, тези дървета са подходящи за опушване, но също и ябълково дърво, клен...
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

добре, това е за топлото пушене, а как стои въпроса за студено пишена риба да се прави. питам защото от тази в магазините харесвам повече студено пушената а пък и е по трайна от топло пушената?
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

xoxo написа:добре, това е за топлото пушене, а как стои въпроса за студено пишена риба да се прави. питам защото от тази в магазините харесвам повече студено пушената а пък и е по трайна от топло пушената?
Когато падне сняг и температурата също падне на около -25, тогава излизаш навън и почваш да пушиш - т'ва е студено пушене! :mrgreen: :lol: :wink:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
xoxo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от xoxo »

GODzillata написа:
xoxo написа:добре, това е за топлото пушене, а как стои въпроса за студено пишена риба да се прави. питам защото от тази в магазините харесвам повече студено пушената а пък и е по трайна от топло пушената?
Когато падне сняг и температурата също падне на около -25, тогава излизаш навън и почваш да пушиш - т'ва е студено пушене! :mrgreen: :lol: :wink:
ха ха , лесно ти е на теб ама аз какво да правя като температурата зимата не пада под 15-17 градуса? :shock:
Аватар
bokser
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bokser »

xoxo написа:
GODzillata написа:

ха ха , лесно ти е на теб ама аз какво да правя като температурата зимата не пада под 15-17 градуса? :shock:
Веднага си организираш екскурзия до подходяща дестинация с цел - студено опушване! :wink: :roll:
Margatyna
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Margatyna »

Студено пушената или веяната, както я наричаше баба ми от Русе, се прави с марината и с еокачва да съхне. По случайност намерих в Мрежата рецепта http://vladandrei.blog.bg/recepti/2010/ ... uot.626561

Моята препоръка е ДА ползваш течен пушек, макар да казват че не е задължителен!
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Казват че пушенето с естествен пушек било канцерогенно,демек вредно,а течният пушек не бил вреден.Та,в този ред на мисли ми дойде на един виц."Две баби си говорели.Едната казала
-Пено то туй секса било вятър работа.
А баба Пена отговорила.
-Вятър,вятър ама друго си е да те лъхне вятъра.
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

djokoriboloveca написа:.....-Вятър,вятър ама друго си е да те лъхне вятъра.
ИзображениеИзображение
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Маймуни мръсни,вий риба за опушване немате ли бре..... :lol: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”