Първи сом на кльонк!

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Стара е темата,но я чета отново и се смея пак. :lol:.
Да ви е честита 2008г. на всички риболовци.Много здрав и късмет придружен с големи риби.
Troli

Мнение от Troli »

ЧНГ и от мен на сомаджиите!2008г. ще ни донесе доста сомове и е редно да се видят във форума!Надявам се от баницата с късмети,да ви се е паднал най-големият сом!То,шъ съ ръзбьире на края на летото Господне,2008-мо! :D :D :D
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

ЧНГ :) на всички кльонкаджиии :))

А това за разказа си има определение --казва се

" ОРГАНИЗИРАН ХАОС"
Troli

Мнение от Troli »

Нека всеки,сам за себе си да извади поука от готиния разказ! :wink: Мога да го разкажа по хиляда начина с повече подробности и пак ще е готин,защото става въпрос за борбата между сома и човека.В тази вечер на гьола имаше още 5 лодки,които успяха да хванат едно 2 килограмово сомче.На брега в очите им се четеше респект и уважение,а не "организиран хаос".Всеки би се зарадвал,ако първият му сом на кльонк е 25кг.!Преди това съм хващал и по-голям! :wink: Твоят първи,колко беше ако не е тайна? :roll:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Ето го неговия 1-ви 23кг
Изображение
Изображение
И мисля че е много добър риболовец.
Аватар
milen_bg
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от milen_bg »

Много съжалявам че Емо е публикувал мои снимки ,не трябв атака ,понеже вече злоупотребиха с мои снимки ,

ТРОЛИ ти кво се засягах ,и докачаш ,като недотакована булка ????????? исках да кажа само едно , в лодката трябва да се мисли и Евала на Емчо че ме светнаха някои тънкости и ,човек трабва да е мъдър когато е сам с лодка в водата . Не е добре да си сам ,но аз си ходя сам и си кльонкам до 01:00 през нощта ,просто човек трабва да мисли .

Емо благодаря за някои тънкости :) които ме светна , чопвек се учи постоянно ето дори като се прибирах с сома минах да го покажа на Жоро алкохола и тои ми обясни как да накарам сома да мирува в лодката ;)
Жоро ,желая ти успешна година ,здраве ,и големи емоции с сомовете ,готин човек си
Troli

Мнение от Troli »

Да,точно това е разликата между нас!Зад теб стоят Емо и Жоро!Чудесни учители!Гола снимка!Защо не споделяш във форума,как е станало?Как стигна до извода,че не мисля?Мисля и още,как!Ако беше чел моето предложение за укротяване на сом,нямаше да опреш до Жоро.Аз на моя,му вкарах муцунката в хладилната чанта заедно с куките и го парализирах.Там ми беше и конякът,па не знам! :D :D
Иван Манолов
новобранец
новобранец

Мнение от Иван Манолов »

Сома пуснат ли е

Честито иначе :)

Ама много злобно ми изглежда тва с парашути канжи важета лооо :evil: :?:
butnik написа:3кг млечна царевица,добре това един месец и после кво правим.ами ти си храниш добре рибките,сигурно ако хванеш кефал и му излизат пуканки от задника.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Кое му е злобното на канджите и въжетата,че немога да се сетя.А как иначе с пистолет от упор ли?
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Само за пускане и така нататък,се говори от хора дето завиждат на тези дето хващат.Първо никой не знае кой пуска или не хванатата риба,освен ако не е снимано със камера.Второ,хората са направили проучване,и са доказали кой риби при каква възраст са най - качественни през размножителния период и ще дадат максимум материал и кои трябва да се отстраняват понеже само вредят,като изключим че могат да направят щастлив някой колега когато хване такъв екземпляр.Това че спортистите си пускат големите екземпляри си е лично желание и нито дава 100% гаранция че ще бъде уловено същата риба отново,но пък е гарантирано,че тази същата риба ще унищожи още много годни да хвърлят качествен материал по-малки екземпляри,които не се съмнявайте - изяждат без много усилия.Половината хващат и прибират каквото са хванали,но викат като луди пускате ли та пускате ли рибите.Като отидеш колега да кльонкаш,да ни открехнеш как аджеба във вятъра да се задържиш на едно място без парашут.И понеже явно не разбираш за какъв парашут говорят колегите,по добре не се изказвай неподготвен,за да не ти се смеят.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Колегата Иван Манолов, е млад та млад и затова ги пише едни. Не е запознато момчето :D
Аватар
man1966
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от man1966 »

Ivak написа:Колегата Иван Манолов, е млад та млад и затова ги пише едни. Не е запознато момчето :D
Млад ма лоош....
:lol: Младежите първо да питат за кво иде реч,как става,защо ,и после да пишат глупости.
Я елате рибенца при батко...
Emo-83
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Emo-83 »

Аз мисля,че има достатъчно теми в които е описано различни начини на улов.Четеш там-правиш си картина и след това питаш което не е ясно в същата тема.
малкия
новобранец
новобранец

Re: Първи сом на кльонк!

Мнение от малкия »

Браво на теб.Пиши ми по подробно за риболов с кльонк.n.malkia@abv.bg
lusienn
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Re: Първи сом на кльонк!

Мнение от lusienn »

Troli написа:На 08.07 късно вечерта улових сом 157см-25кг. :wink: Това ми е първият сом уловен на кльонк и се оплетох яко,но го извадих без макара.След удара лодката се завъртя и се почна яка борба,като по филмите.След 15 минути борба се оказах заплетен в парашута и втората въдица.На края останах и без мултипликатор,защото влакното се разбрида кат стар пуловер и ето как,се справих!Развързах въжето на парашута а после разкачих двете въдици и ми остана да се боря с голи ръце срещу сома!С дясната ръка държах пръта а в лявата влакно 0.71мм.!Качвам сома до лодката три-четири пъти,но не мога да го достигна,нито с ръка,ни с канджа!В един момент,той мина напречно на лодката и аз хаотично,го праснах с канджата,където сваря!Закачен точно по средата на гърба,го вдигнах на горе и хоп в лодката.Бях на гребла и се добрах до брега уморен и едвам го разтоварих.Още се чудя,как успях да го вдигна с лекота а на брега ми се стори двоен!Адреналин,сигурно! :roll: Сомът не е имал никакъв шанс да се откачи,защото единичната кука бе забита в края на горната устна,а две от жилата на тройката в долната част на пастта! :wink:
аферим -сигорно примка е станала около муцката и мустаците в нея -къде го продават това -0-71мм-колко ти е бицепса та по средата на гърба сигурно не те е и помилвало с опашето това соме по бузката да се събудш от блаженния сън :drinkers:
:D Мир любов и щастие за всички

Риболовци.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”