Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ами защо не идеш на лома на Писанец или на Вятово, да си начеш с кефали , а и шаранче все обажда чат пат.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Здравейте колеги.
Ето ,че дойде момента и аз да напиша първият си пост :D .

На 16-ти(събота) ходих с баща ми на Ряхово. Виснахме от обяд(на по една тапа) и до смрачаване не пипна абсолютно нищо. Баща ми реши е така за разнообразие да отиде на друга буна и известно време си седяхме така да се каже на спокойствие. Вече на здрачаване, баща ми дойде иказа, че изпуснал една кака щучка около двете кила и си взе две рибки за да презареди ( и една резерв). След около 20-тина минути дойде много развълнуван и каза, че изпуснал още една 3 или 4 кг. Каза че ме бил викал, но всъщност не е имало никакъв начин да го чуя. Щучката я е извадил до брега, но се е ударила в някакво колче и избегала. Докато обсъждахме причините за бягствата :) и моята тапа направи едно гмуркане, поизчаках и засякох и извадих едно щукле 1.2 кг. Презаредих и с хвърлянето ми удари пак. Този път 1 кг.
И за този излет това беше. :wink:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Добре дошъл,

Как слязохте от дигата, не беше ли кално :?:

и къде хвърляте тапите аз по 6-та буна с пробвах последния път и навътре и навън нямах удър.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Абе калничко си беше, но не сме имали проблем. Аз хвърлях след 3-та буна, но не в самия залив, а по-надолу. Има едно място на което водата е много спокойна и има мнооого бавно обратно течение. Иначе мястото не е блестящо откъм укрития за щуката. Просто в един момент ми писна от силното течение в заливчето и се преместих(исках да пусна и една плувка за занимавка). Малко по-късно баща ми се измести на 4-та буна(в залива), където и реализира геройските изпускания :D .
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

...само дето не ти отговорих на въпроса :oops: .... Когато ми удари бях хвърлил на около 3-4 метра от брега, на дълбочина около метър горе-долу, иначе и аз пробвам и по-навътре и край брега и на по-плитко и на по-дълбоко.... знеш как е като не се обажда :wink:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

На 13.01.07 на буната на корабната - ГОЛЕМ ВЕТЪР, никакво кълване а мерака голям :) . Преместих се на х. Приста - отначало духаше поносимо (все пак острова прикриваше), но пак никакво кълване на каквото и да било. Водата беше мътничка, а и се беше качила доста пъргаво през последните два дни. След около час и там задуха...,а мерака все още голям :D :D :D . И така размишлявайки стигнах до идеята да опитам на Лома... и отидох на Басарбово. Опитвах на бял и на торен червей, но никакво кълване за два часа. И така докато седях и чаках да се случи нещо си помислих дали е възможно в тази река да има щука? Много ми е интересно дали някой някога е хващал щука в нея, защото реката е свързана с Дунав, а не намирам причина щуката да не навлезне в Лом-а.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ами по-принцип няма защо да няма щука :D , освен това че лома си е доста по-мътен от Дунава, виж сом съм виждал доста пъти да вадят от там.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Вярно, че лома е бая мътничък, но пък и щуката не е много претенциозна. За сомовете съм чувал, но по това време на годината ме съмнява да хвана сом :roll:.
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Аз утре отивам на Бръшлен на Дунава , вечерта ще ти дам инфо, какво сме направили, наточил съм се за платички и доици ама ще видим като се върнем :lol:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Успех, Ник!!!
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Преди около 2 часа се върнах от Дунава , бях на Бръшлян само с едно телескопче , ловяхме само на плувка.Имам 4,5кг. дребна риба , уклей, бабушка, доица , моя колега направи към 5-6 кг. риба.Утре като си взема инфрареда , ще ти кача и снимки.Много ми хареса риболова, забавляхме се цял ден.До сега съм чистил риба направо ми се и...... мамата, ама интересно че уклея е пълен с хайвер, не му ли е много рано ???
Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel_g »

От моя неделен излет на р.Янтра се прибрах и аз с доста едър и доста като количество уклей :arrow:
http://forum.nariba.com/viewtopic5745.html
но докато го чистих не намерих ни един с хайвер ?! странно ако тези които сте хванали са пълни , може топлото време да го е объркало, или пък да си е нормално , че нали на хайвера му трябва време да узрее - пък и др години толкова рано уклей не съм ловил, и може и да си е нормално .
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Незнам и за мене е чудно, и в някой от бабушките също имаше хайвер, ама само в някой :shock:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Ааааааа това не се трае, ще взема да се върна :lol: :lol: :lol:
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Бравос, Ник :supz: :supz: :supz:
Планирам да излизам в неделя, че нещо в събота го давата пак много ветровито, а не ми се повтаря последния ми излет дето вятъра събаряше пръчките от стойките :x .
Като няма хищни риби ще ловим шарени, важното е да има движение на плувката :D :D :D
Благодаря за инфото Ник. След излета в неделя и аз ще разказвам.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”