Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Риболова около Русе
Модератор: sapuna
-
- сериозен играч
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Здравейте колеги.
Ето ,че дойде момента и аз да напиша първият си пост
.
На 16-ти(събота) ходих с баща ми на Ряхово. Виснахме от обяд(на по една тапа) и до смрачаване не пипна абсолютно нищо. Баща ми реши е така за разнообразие да отиде на друга буна и известно време си седяхме така да се каже на спокойствие. Вече на здрачаване, баща ми дойде иказа, че изпуснал една кака щучка около двете кила и си взе две рибки за да презареди ( и една резерв). След около 20-тина минути дойде много развълнуван и каза, че изпуснал още една 3 или 4 кг. Каза че ме бил викал, но всъщност не е имало никакъв начин да го чуя. Щучката я е извадил до брега, но се е ударила в някакво колче и избегала. Докато обсъждахме причините за бягствата
и моята тапа направи едно гмуркане, поизчаках и засякох и извадих едно щукле 1.2 кг. Презаредих и с хвърлянето ми удари пак. Този път 1 кг.
И за този излет това беше.
Ето ,че дойде момента и аз да напиша първият си пост

На 16-ти(събота) ходих с баща ми на Ряхово. Виснахме от обяд(на по една тапа) и до смрачаване не пипна абсолютно нищо. Баща ми реши е така за разнообразие да отиде на друга буна и известно време си седяхме така да се каже на спокойствие. Вече на здрачаване, баща ми дойде иказа, че изпуснал една кака щучка около двете кила и си взе две рибки за да презареди ( и една резерв). След около 20-тина минути дойде много развълнуван и каза, че изпуснал още една 3 или 4 кг. Каза че ме бил викал, но всъщност не е имало никакъв начин да го чуя. Щучката я е извадил до брега, но се е ударила в някакво колче и избегала. Докато обсъждахме причините за бягствата

И за този излет това беше.

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Абе калничко си беше, но не сме имали проблем. Аз хвърлях след 3-та буна, но не в самия залив, а по-надолу. Има едно място на което водата е много спокойна и има мнооого бавно обратно течение. Иначе мястото не е блестящо откъм укрития за щуката. Просто в един момент ми писна от силното течение в заливчето и се преместих(исках да пусна и една плувка за занимавка). Малко по-късно баща ми се измести на 4-та буна(в залива), където и реализира геройските изпускания
.

- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
На 13.01.07 на буната на корабната - ГОЛЕМ ВЕТЪР, никакво кълване а мерака голям
. Преместих се на х. Приста - отначало духаше поносимо (все пак острова прикриваше), но пак никакво кълване на каквото и да било. Водата беше мътничка, а и се беше качила доста пъргаво през последните два дни. След около час и там задуха...,а мерака все още голям
. И така размишлявайки стигнах до идеята да опитам на Лома... и отидох на Басарбово. Опитвах на бял и на торен червей, но никакво кълване за два часа. И така докато седях и чаках да се случи нещо си помислих дали е възможно в тази река да има щука? Много ми е интересно дали някой някога е хващал щука в нея, защото реката е свързана с Дунав, а не намирам причина щуката да не навлезне в Лом-а.

-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
-
- сериозен играч
Преди около 2 часа се върнах от Дунава , бях на Бръшлян само с едно телескопче , ловяхме само на плувка.Имам 4,5кг. дребна риба , уклей, бабушка, доица , моя колега направи към 5-6 кг. риба.Утре като си взема инфрареда , ще ти кача и снимки.Много ми хареса риболова, забавляхме се цял ден.До сега съм чистил риба направо ми се и...... мамата, ама интересно че уклея е пълен с хайвер, не му ли е много рано ???
- daniel_g
- разбира нещата
От моя неделен излет на р.Янтра се прибрах и аз с доста едър и доста като количество уклей
http://forum.nariba.com/viewtopic5745.html
но докато го чистих не намерих ни един с хайвер ?! странно ако тези които сте хванали са пълни , може топлото време да го е объркало, или пък да си е нормално , че нали на хайвера му трябва време да узрее - пък и др години толкова рано уклей не съм ловил, и може и да си е нормално .

http://forum.nariba.com/viewtopic5745.html
но докато го чистих не намерих ни един с хайвер ?! странно ако тези които сте хванали са пълни , може топлото време да го е объркало, или пък да си е нормално , че нали на хайвера му трябва време да узрее - пък и др години толкова рано уклей не съм ловил, и може и да си е нормално .
-
- сериозен играч
- Zen
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Бравос, Ник
Планирам да излизам в неделя, че нещо в събота го давата пак много ветровито, а не ми се повтаря последния ми излет дето вятъра събаряше пръчките от стойките
.
Като няма хищни риби ще ловим шарени, важното е да има движение на плувката
Благодаря за инфото Ник. След излета в неделя и аз ще разказвам.

Планирам да излизам в неделя, че нещо в събота го давата пак много ветровито, а не ми се повтаря последния ми излет дето вятъра събаряше пръчките от стойките

Като няма хищни риби ще ловим шарени, важното е да има движение на плувката

Благодаря за инфото Ник. След излета в неделя и аз ще разказвам.