Риболова около Русе

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Ето и за водоемите около Русе http://gallery.nariba.net/uploads/1845/Untitled-1.jpg
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

nick71,
Е те това е.За този списък попитах в другия форум -fishing mania.
Добре е да има алтернатива...Мерси nick71.[/b]
Аватар
iko05
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Водоемите краи Русе

Мнение от iko05 »

Здр колеги.Вече имате списъка за водоемите краи Русе.На Балкански риболова е забранен и за това си опитахме късмета на Ломци.От сутринта до към 14.00ч уловът беше 3 бабушки и 1 таранка.На дъно-нищо,даже 1 път не се обади.Плащасе по 3лв.на пръчка.Сега ме е яд защо не отидохме на Писанец.Вчера бе официално пуснат.Наслука на всички
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Водоемите краи Русе

Мнение от EXPLOSIVE »

iko05 написа:Здр колеги.Вече имате списъка за водоемите краи Русе.На Балкански риболова е забранен и за това си опитахме късмета на Ломци.От сутринта до към 14.00ч уловът беше 3 бабушки и 1 таранка.На дъно-нищо,даже 1 път не се обади.Плащасе по 3лв.на пръчка.Сега ме е яд защо не отидохме на Писанец.Вчера бе официално пуснат.Наслука на всички
Какви са условията на Писанец ?
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

На Ломци има доста риба, отделно са пуснали и едра риба(амур,шаран, толстолб).

На стената на директен съм правил добри риболови по това време миналата година.

За Писанец преди беше 5 лв вход и рибата се плаща
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

То пише и за двата рибарника в списъка, ама нещо не ме кефи да си плащам шарана :evil:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

За мен най-перспективно сега е на Ломци, на стената захранвате добре в захранката глина и царевица от консерва и за стръв мартеница , бял + червен червей ако се инати пинки :wink:

Нещо за Караисен да се чува :?: :roll:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Не аз не съм чул нищо, но чух че на Цар Калоян един колега се прибрал с три таранки, и две шаранчета маломерни,който пуснал.Аз ще ходя в петък ама се колебая между Бойка и Белцов.
Аватар
EXPLOSIVE
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EXPLOSIVE »

nick71 написа:Не аз не съм чул нищо, но чух че на Цар Калоян един колега се прибрал с три таранки, и две шаранчета маломерни,който пуснал.Аз ще ходя в петък ама се колебая между Бойка и Белцов.
На Бойка какви са условията плаща ли се рибата ?
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Не не се плаща рибата, само 5лв. ама не помня за 2 или за 3 пръчки беше.
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Някой знае ли какви са условията на гьола в Пет кладенци? В края на месеца се очертава да бъда в тая околия(с. Копривец) и си търся разрешено място в близката околност. Ходил съм на това микроязовирче преди около 5-6 години(беше развъдник за шарани), но оттогава собственикът се е сменил и нямам представа какви са условията и дали въобще може да се лови риба там сега :roll: . Ще ви бъда много благодарен ако можете да ме светнете по въпроса. :)
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

И ква стана тя :D Докато чакам отговор и един колега ми донесе пресен вестник "Утро" ,а вътре написали: "Язовирът до село Пет кладенци приема гости срещу 10лв. за 3 въдици. Ловят се червеноперка, каракуда и шаран. Позволеното количество е 5кг." :lol: :lol: :lol:
Николай-Русе
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Николай-Русе »

Днеска бяхме на корекцията на Белцов, бяхме две коли, пробвахме и на двете, но все същото дърво :( само таранка и то много дребна, и две червеноперки, много рядко излизаше някоя по-едра.Между другото вижте на какво попаднах.

Изображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Дунав спада..

Мнение от Pedro »

Извадка от местните русенски новини (Networx):
Дунав 3 метра по-нисък от нормалното
Нивото на река Дунав в момента е с повече от 3 метра под нормалното за сезона, съобщиха от Агенцията за проучване и поддържане на реката.

Ако количеството валежи, особено в горната част на поречието продължава да е толкова малко, вероятността рекордно ниското ниво от минус 73 см., регистрирано на 30 август 2005 г. да бъде «подобрено» е твърде голяма, прогнозират специалистите от Агенцията.
Ниските води на Дунав ще повлияят негативно и върху размножаването на рибата, тревожат се в Агенцията по рибарство и аквакултури в Русе. За размножаването на рибата са нужни плитчини, в които има и растителност, такива в момента в нашия участък няма. Надеждите на рибарите са свързани с по-ниския румънски бряг, където условията за размножаването да са по-добри.
Публикувано на Friday, April 20
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

И мен ме притеснява ниското ниво на Реката. Най-лошото е, че споменатия рекорд по ниско ниво е бил през август, а сега е едва април, когато би следвало да имаме пролетно пълноводие :( вместо това Дунава спада с бесни темпове :(
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”