Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
-
- разбира нещата
Re: Инфо за р. Струма!
Тия дена се зачудих, абе бяла мряна може ли да вирее по Струма ? 

- сандански карп
- вече хвърля и на тежко
-
- разбира нещата
Еми нека и другите колеги се изкажат ?
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Бързо ще я прецукат железарите.А ако вирее ще е по дълбоките места,поне така мисля.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- разбира нещата
Е по Струма през 50 метра има вирове с дълбочина над 2м ама проблема е дали ще се размножи.
Бялата мряна в БГ я има в горните течения на приточите на Дунав.Не, че ще умре веднага, ако я пуснеш в Струма, но без подържане на популацията от Голямата река няма да я бъдеmetoo написа:Тия дена се зачудих, абе бяла мряна може ли да вирее по Струма ?

Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- monzata
- вече хвърля и на тежко
Баче Венци евала за инфото , ама намали тоя диялект малко , че ако вземе някой София-нец да ти чете коментара мн ще се Д'звери докато ти хване баш мислълта
( добре че са снимките )
п.п а за бяла мряна съм ловил единични екземпляри преди години в р.Елешница , която е приток на Струма при с. Четирци

п.п а за бяла мряна съм ловил единични екземпляри преди години в р.Елешница , която е приток на Струма при с. Четирци
-
- разбира нещата
Вие направо ми съсипахте самочувствието аз викам сега бял да зарибяваме ама друг път. 

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Тая тема за белите мрени просто е невероятна гледайте това http://matchfishing.bg/ribolov-na-beli-mreni-2/ и ще видите тръпката. И на мен ми се ще да зарибиме Струма с такива баби. Гледал съм много филмчета за бели мрени, ловят ги и в реки 3 пъти по-малки от струма, дори и в бързеи по 30-40см. дълбочина. Но това споменатото за размножаването вярно е въпрос с повишена тредност, но докато не се пуснат няма дя се разбере.
Мисля, че в Пловдив има такъв институт за селекция на шаран , може би те могат да вземат проби от струма и да си кажат компетентното мнение.
Мисля, че в Пловдив има такъв институт за селекция на шаран , може би те могат да вземат проби от струма и да си кажат компетентното мнение.
-
- научил се да хвърля
Интресно във Вардар от къде е дошла ? Щом там се развъжда трябва и в Струма да може. Но според мен бялата мрена ще измести черната от челната позиция и дори може напълно да я унищожи. Пример: река Искър след Роман. Няма и помен от черната мрена.
In 1896, and again during 1960's a few barbel were introduced to the Dorset Stour and the Hampshire Avon where they multiplied and thrived to produce a barbel mecca. In 1956 Angling Times introduced 509 barbel to the River Severn and we now have over one hundred miles of prime barbel fishing. A few barbel were also introduced to the River Wye, the Bristol Avon etc. and some northern rivers such as the Ribble, Dane and Weaver. They have thrived in all these rivers.
скобара е риба проклета

Ако може да се завъди бяла мряна в Струма ще е супер. Не съм наясно, но дали има зарибителен материал на бяла мряна? Крайно време е да зарибят малко реката че рибата съвсем намаля. Какво пречи да е бяла мряна.
А иначе реката вече е в доста добро състояние. Утре най-вероятно ще е перфектна.
А иначе реката вече е в доста добро състояние. Утре най-вероятно ще е перфектна.
Уважаеми колеги, на река Струма изобщо не и трябва бяла мряна, а желязната ръка на държавните институции, които са отговорни за опазването на екосистемите в България. Също така, задължение е на нас любителите риболовци, постоянно да подаваме сигнали до ИАРА за всички дейности, които противоречат на родното ни законодателство. Вместо да се възмущаваме постоянно от действията на бракониерите, можем да заливаме изпълнителната агенция със снимков и видео материал, както и да изискваме развитие за всеки отделен случай. Наясно съм, че няма да е лесно, но според мен това е пътят да се раздвижи тромавата административна машина. Ако отговорните органи заработят така, както е записано във функционалните им задължения, тогава изобщо нямаше да си задавате въпроса възможно ли е да се зариби река Струма с бяла мряна. Според мен при други условия няма да е необходимо, защото рибната популация ще е достатъчна за да може всеки един от нас да се наслади пълноценно на любимото си хоби.
Накрая искам да напомня на компетентните органи, че след по-малко от месец влиза в сила забраната за риболов и започва царството на БРАКОНИЕРИТЕ!!!!!
Накрая искам да напомня на компетентните органи, че след по-малко от месец влиза в сила забраната за риболов и започва царството на БРАКОНИЕРИТЕ!!!!!
- prodigy666
- разбира нещата
Вчера и днеска гледам бая народ на покровнишкия реката спада и се е пооправила не съм ловил .. как е по бело поле ?
-
- разбира нещата
Аиде едно голямо зарибяване на бяла мряна сакате ли
?