Цюрих - Швейцария

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
Rapala_Team
разбира нещата
разбира нещата

Цюрих - Швейцария

Мнение от Rapala_Team »

Колеги средата на месец ноември заминавам за един месец в Цюрих ... искам още от сега да се опитам да събера малко информация от някъдее сии .. най-вече от вас .. какво се лови там какви риби има .. защото в тоя студ който е там .. единственото нещо което ще взема е спининг.. да въртя на блесни и воблери .. та въпросът ми е има ли колега който знае нещо за там и има ли щуки и други хищници по реките и водоемите край Цюрих :) ще ви бъда благодарен ако ми помогнете .. :wink: :wink: :wink:
CARP FISHING :fishing9:
vidrin
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Цюрих - Швейцария

Мнение от vidrin »

приятел то риба само в България няма навсякаде другаде има ... първо виж как стоят вапроса с разрешителните че за едната риба не ти излези горбета :)
Рибар измъква голяма щука от реката.
- Горката риба! - въздъхва минаваща жена.
- Сеньора, ако тя не си отваряше устата, това изобщо нямаше да й се случи!

Изображение
Бат Стан
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бат Стан »

Здрасти колега,е,

преди 4 години ми се наложи да живея за около месец в Базел и Цюрих. В Цюрих намерих някакъв щанд за риболовни такъми в някакъв мол, който не помня къде беше, но се разговорихме доста с продавача. Значи в рамките на кантона знам че има няколко езера, които държат пъстърва. Сега обаче вероятно е залбранена. През самия град минава река Ламат, доста е голяма. тоя каза, че има щука, бяла риба и големи бели мрени. Обаче не съм сигурен дали може да се лови в градската част, тъй като не видях рибар. Най-често в самия град не дават.
Другото което знам е, че има два вида разрешителни. Едното е за "атестация за компетентност" - дават ти неква брошура да се запознаеш как се опазват рибите и т.н. Беше нещо от сорта на 15 франка. Ако нямаш такава атестация, в някои кантони въобще не дават да се лови, а в други ти дават, обаче без контра на куката. Има обаче и некви временни разрешителни като за твоя случай, щот докато вземеш атестацията и минава време. Но е възможно да ти се наложи да ловиш без контри на куките. Абе, голяма беля е, аз във влака от Цюрих за Инсбрук се запознах с една мадама, която отиваше да лови пъстърва в Австрия и каза, че там режимът бил доста по-либерален, отколко в нейния кантон. Ако питаш мен, помотай се около езерото до Цюрих и разпитай рибарите кое как - свицерите са любезни хорица и ще те упътят. На гарата има страхотен рибен ресторант, задължително го посети, правят най-страхотната риба, коят омое да си представиш.
dobivam
новобранец
новобранец

Мнение от dobivam »

В Германия рибрския билет струва 800 евро кара се курс с изпит накарая,както при ловците и е пожизнен.Чужденец не може да лови там,а как стои въпроса в Швейцария не знам но първо питай колега за да не ти излезе накрая Златна рибката. :lol: Успех!!!
Shinnok
новобранец
новобранец

Мнение от Shinnok »

dobivam написа: Чужденец не може да лови там :lol: Успех!!!
Това нещо не ми се вярва :)
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”