Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Daiwa Luvias 3000 DA custom
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Daiwa Luvias 3000 DA custom
Здравейте,
От скоро гледам една пормоция в един от онлайн магазините ни, та се питам дали някой е ползвал въпросното макаре или поне да го е връткал на сухо. Мисля да го използвам за риболов по река Дунав, с примамки от 2-3 грама до 15-20 като основно ще наблягам на тези до около 10 грама. Питането ми е следното дали тази макара има достатъчна мощност за да лови поне няколко години без проблем по реката без да се разхлопа. Усеща ли се мощ при въртенето или по-скоро чувсвото е като да въртиш фуего или лувиас от другата серия. По принцип за тежък спининг използвам бранзино 3000 и съм много доволен, но като че ли ми се иска да се сдобия и с нещо по-леко. Има ли някаква разлика между механизмите на този австралийския модел и другия стандартен модел или разликите са само козметични? Резонно ли е да купувам такава макара или да се доверя на нещо по-изпитано - infinity Q или certate, които макар и по-тежки имат нужната мощ и са доста дуракоустойчиви,но пък са и лекинко по-скъпи.

От скоро гледам една пормоция в един от онлайн магазините ни, та се питам дали някой е ползвал въпросното макаре или поне да го е връткал на сухо. Мисля да го използвам за риболов по река Дунав, с примамки от 2-3 грама до 15-20 като основно ще наблягам на тези до около 10 грама. Питането ми е следното дали тази макара има достатъчна мощност за да лови поне няколко години без проблем по реката без да се разхлопа. Усеща ли се мощ при въртенето или по-скоро чувсвото е като да въртиш фуего или лувиас от другата серия. По принцип за тежък спининг използвам бранзино 3000 и съм много доволен, но като че ли ми се иска да се сдобия и с нещо по-леко. Има ли някаква разлика между механизмите на този австралийския модел и другия стандартен модел или разликите са само козметични? Резонно ли е да купувам такава макара или да се доверя на нещо по-изпитано - infinity Q или certate, които макар и по-тежки имат нужната мощ и са доста дуракоустойчиви,но пък са и лекинко по-скъпи.
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Daiwa Luvias 3000 DA custom
Да разбирам ли, че никой не се е сблъсквал с тази макара 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Да съм честен веднъж се "сблъсках" с нея
Купих една такава за един френд къде неще да пазарувал от Ибейката щот тъй друг да му я вземе е по-лесно
Връткал съм я само на "сухо" та и мнението ми в случаят не смятам да е меродавно . За това което питаш хората са измислили Сертейта , за по-ненатоварен откъм грамаж на примамки спрямо течение риболов , са измислили Лувиаса ама не тоя . Това си е изгъзица за австралийският пазар предназначен за риболов с по-тежки примамки в спокойни води . Фуегото пък им е бюджетен вариант за по-честа смяна . Демек купуваш го по-евтино но доста по-често от сивият Лувиас
Та в случаят бих те посъветвал да си заприходиш Сертейт ама от вариантите преди магнитното масло 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Без да искам почти те послушах
.

Ей този грозник си заприходих
искаше ми се да взема нещо 3000 ама ще се задоволя и с това на този етап
Пууу да му не е уроки и да си пристигне жив и здрав 

Ей този грозник си заприходих