Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз.Сопот?
Модератор: Paublo_Eskobar
- Диканаров
- кандидат преподавател
Re: Какво кълве на яз.Сопот?
Пътят го правят в момента. Разширен и подравнен е, но не е насипван още с чакъл. Казват се разни неща за този път, като истината ще лъсне догодина! Май има инвеститор, който ще строи на голяма площ там и затова си е осигурил държавата да му асфалтира пътя до обекта. То в с. Голяма Желязна от 22 години не е асфалтиран 1 метър улица и всичко е гробища, но за "нащите хора" ще асфалтират част от кърски път. Няма лошо за нашего брата- риболовеца, ако не сложат табела-забранено влизането, както на Мугрицата. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
- MITKO70
- кандидат преподавател
Да,много си прав,може и така да стане.Не съм слизал на Мугрицата от няколко години, последния път слязох до водата,но нищо не ме учудва, в БГ всичко става
За потопения път имаш в предвид ,стария път който слиза от Мугрицата и пресича язовира,там са тези мостове/или мост?

За потопения път имаш в предвид ,стария път който слиза от Мугрицата и пресича язовира,там са тези мостове/или мост?
Всичко може,но не всеки го можe.

Е и аз се прибрах от вилата пътя при мугорицата се е показал наполовина,д-р Найденов от петък рови за мрежи което е добре днес го наблюдавах около 10м в Миров дол и от по целия язовир,кулата е още във вода излезе ли на сухо ще го спрат,има биваци при паметника онфото е че дава шаро и амур другата седмица ще снимам и ще го видите колко много е спаднал дано има сняг че няма да се напълни на пролет,а за инфото на колегата Диканаров е вярно при слаба вода рибата е в канала,Развана,Банчовия залив дори днес имаше около 7-8колеги там
п.п Много е студено нощно време.
А що се касае за пътя не може никой да го затваря ако го има по кадастрална карта иначе

п.п Много е студено нощно време.
А що се касае за пътя не може никой да го затваря ако го има по кадастрална карта иначе

Риба къща няма.
- paolodn
- научил се да хвърля
Колеги, има ли някаква информация дали ще дават язовира под аренда?
Всеки шут отзад е крачка напред!
- MITKO70
- кандидат преподавател
То ако има инфо ,ще се чуе първо във вашия град,а и тук ще пише
Но,за сега нищо,появи се и друг слух,но по- добре да не дърпаме дявола за опашката.Ще чакаме,то ако решат нещо ,трудно ще го променим ние,но ще опитаме поне.

-
- вече хвърля и на тежко
Дава яко костур на стената, но за зла врага няма рибенца на място. Трябва да си носиш с теб. Утре баща ми е там и ще ви пиша какво е направил. За жалост на мен билета ми изтече в началото на месеца и не ми се заверяваше за 1-2 излета. Зазимил съм всички такъми - напролет живот и здраве пак!
- Menkata
- фен клуб-скобар
Иване,кажи като размер какви са костурите...защо по информация в града местните казват че се лови дребен костур и не си заслужава 

По-добре с жена на риба, отколкото сам на работа.
-
- вече хвърля и на тежко
Дребния на торен червей, на рибенца около педя. Не съм ги виждал с очите си. Всичко е на думи! Утре вечер като се върне баща ми ще ти кажа.
- MITKO70
- кандидат преподавател
Менка ,няма го само този едър костур както преди години,излиза и дребен.Същата работа и при нас,ходих да правя една каравана на яз.Искър ,та го съчетах с риболов.На рибки/кубинка/костур доволно ,но различен размер-големи и по-дребни.Интересно как върви другия риболов,нищо ,че на последък не се пише,има хванати амури преди седмица-две 

-
- вече хвърля и на тежко
Инфо от днес от баща ми - 3-4 кг костури най-едрите педя, кълве на умряла рибка, на опашка на парченце и т.н. Но няма рибета за стръв пак казвам - баща ми беше наловил от реката плюскенца и цигарки, на торен само дребен костур и 10-тина огромни царици (най-голямата 18 см)
От лодките на туистерите същата големина , водата е на 10 метра от кулата.

- MITKO70
- кандидат преподавател
Ето някоя снимка от любимия язовир,да си припомним добрите летни дни
Снимките ги направи Данчо/яз.Сопот/.Водата спада все още ,но с по-малко,дано не го точат много повече от това.

Страхотно,уникално е на Сопот ... жалко е ,че до края на месеца няма да мога да го посетя,дано поне до 10 декември издържи добро време,да отида да закрия годината там ... макар , колкото гъз път да видя,но...сред тая природа си заслужава ...
- G.Petkov
- и господ не е толокова добър
Менка,
Не даде сигнал за костур на Сопот през есента !
Ама,
Ако замръзне - пусни някое инфо
!
Да се разходя до хубавия язовир
!
Не даде сигнал за костур на Сопот през есента !
Ама,
Ако замръзне - пусни някое инфо

Да се разходя до хубавия язовир

- Диканаров
- кандидат преподавател
Кое място имаш в предвид Георги? Октомври бе много силен! На мостовете и потъналия път даде доволно! За два часа правиш нормата с едър костур на рибе.
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!