Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Заключено
Gad975
фен клуб-скобар

Re: Риболов в Софийска област-язовири,кариери,реки....

Мнение от Gad975 »

Вчера минах Казичене, 2-ма от хората които заговорих имаха по 6-7 пъстърви, третия беше с 2. Сутрин кълвяло и към 10 спирало, чакаха вечерта ако излезе нещо. Днес минах покрай гьола и от пътя пак видях една камара народ. Знам че в събота ще е ад, но мисля да пробвам.
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
lmm
новобранец
новобранец

Мнение от lmm »

Привет пичШове, мисля в неделя да потърся пъстървата на Иваняне, (миналата седмица давало доволно) но разбрах че пускали пътърва само в петък, ама ако е така, до неделя ша я изловат :) ...,някой знае ли нещо повечко за там ?
И да попитам за някъкво инфо за Негован-платеното ???
Жик так предварително :)
Ледо
новобранец
новобранец

Мнение от Ледо »

mgrozdanov написа:Въртях блесна на Чепинци и капо. Така като се замисля от 10 ходения имам само един костур на блесна, смятам да спирам да я ползвам около София. Иначе на малки рибета кълват разни заблудени костурчета.
Същата работа, обаче на Богров.
В този ред на мисли да питам дали някой е ходил скоро на Огняново и дава ли нещо като костур и клен в момента ?
Radoy
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Radoy »

Акото спомена по-горе в темата за Огняново ,че е разбил костура ... спомена ми също така ,че имало и много клен ... ала знае ли се ...
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Утре ще хода на Огняново.В неделя ще напиша какво е положението.Последния път се ловеше костур,но смених няколко места,докато го намера.Сега как е нямам идея.Няма ден с ден там,единия дава ,на следващия капо.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Ледо
новобранец
новобранец

Мнение от Ледо »

akoto13 написа:Утре ще хода на Огняново.В неделя ще напиша какво е положението.Последния път се ловеше костур,но смених няколко места,докато го намера.Сега как е нямам идея.Няма ден с ден там,единия дава ,на следващия капо.
Мерси колеги (на Radoy също ) за инфото. И аз ще се метна утре към Огняново пък да видим. В неделя ще драсна отзиви :wink:
Аватар
SL1m
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от SL1m »

Аз сега се връщам от Огняново, освен ветър и студ друго не хванах. :(
Gad975
фен клуб-скобар

Мнение от Gad975 »

Днес на Казичене, 7 пъстърви 3-ма човека + 4-5 откачания. Всичко се случи от 7 без 10 до 7 и 10 :lol: После до към 3,30 само вятър и студ. Добре че запалих колата, пуснах парното и му ударих една глава :mrgreen: Същата работа беше и при колегите, които се бяха наредили като пилци на стената - само с малката разлика, че не хванаха нищо за тия 20 минути. После отляво на садката се вадиха епизодични риби, общо взето от 30 човека на час се изкарваха по 3-4, само един хвана към 15.....
Рибата винаги е на другия бряг
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Аз пък след 5 часа без кълване на плувката на една софийска река, взех блеснарката, и резултата беше две е такива:

Изображение

Имах и още два удара, но поради моя грешка не успях да увелича общия резултат.
Общо взето, щуката беше доста активна, и се получи приятен риболов на спининг.
Победителят беше Meps Aglia 2 сребърна. :drinkers:
Аватар
kmap
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от kmap »

Ето няколко снимки от Казичене,колегата по-горе беше написал всичко за положението в момента
Изображение

На доста места имаше умрели толстолопи,шарани,сомчета,каракуди...Някаква идея защо умират?

Изображение

Изображение
На псоледната снимка се вижда един болен толстолоб,който ибикаляше брега без въобще да се плаши и сигурно е след малко е умрял и той.
Аватар
akoto13
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от akoto13 »

Вчера на Огняново се ловеше костур на рибе.Издържах до 12 и 30 и си бих шута,но начесах крастата.Много гаден студен вятър.Бях в района на стената.Закривам годината.
На вратата пише: "ЖЕНИ". Влизам и гледам - тоалетна!
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Колеги, някой има ли информация за Кътинските езера? Тези дето са станали след завирявани на изчерпаните лигнитни мини преди десетиления. Преди 3-4 години ги бяха заградили и не резрешаваха достъпа до тях. Некакви щяли да правят голфигрище, но са били заграбили чужда земя, та ги били осъдили да възстановят първоначалното положение. Питам защото там съм ловил хубави раци преди години и ще се радвам, ако има нещо вярно в чутият слух и ще можем да отново да ги посещаваме. Благодаря предварително на всеки, който сподели информация за там. :heart:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
jasonsmith
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jasonsmith »

Диканаров написа:Колеги, някой има ли информация за Кътинските езера? Тези дето са станали след завирявани на изчерпаните лигнитни мини преди десетиления. Преди 3-4 години ги бяха заградили и не резрешаваха достъпа до тях. Некакви щяли да правят голфигрище, но са били заграбили чужда земя, та ги били осъдили да възстановят първоначалното положение. Питам защото там съм ловил хубави раци преди години и ще се радвам, ако има нещо вярно в чутият слух и ще можем да отново да ги посещаваме. Благодаря предварително на всеки, който сподели информация за там. :heart:
Скоро имаше репортаж от Чируса оттам. Беше наловил много червеноперки. А на самата мина, тази година правих един излет, след като чух някакви слухове за едри риби. Съответно не хванах нищо, ама аз и толкова си мога. Така че според мен раци ще си хванеш, ама за риба.. :drinkers:
EL_Ninhooo
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от EL_Ninhooo »

Днес, на големия гьол на Враждебна, до летището завъртях едно капо. Отскочих за няколко часа да поупражнявам малко спининга. Смених доста блесни, клатушки и силикони, но нямаше никой. Колегите, които срещах бяха на същотото "дередже". Поне се поразходих и посъбрах малко вятър. :)
Ледо
новобранец
новобранец

Мнение от Ледо »

EL_Ninhooo написа:Днес, на големия гьол на Враждебна, до летището завъртях едно капо. Отскочих за няколко часа да поупражнявам малко спининга. Смених доста блесни, клатушки и силикони, но нямаше никой. Колегите, които срещах бяха на същотото "дередже". Поне се поразходих и посъбрах малко вятър. :)
Аз в събота не можах да стигна до Огняново. Имаше някакво голямо задръстване към караулката и се отбих на Враждебна на гьола. За два часа два средни костура на
Meps Aglia 0 медна и още два удара. След последния обаче скъсах на една подводна закачка и ядец. Интересното е, че на другите две блесни които сложих после пак гонеше до брега, обаче така и не удряше ??
Реших да сложа една нула на Blue Fox сребриста, но на нея даже спря да гони и така и така ме беше надухало доста та събрах партакешите и на парно в колата :)
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”