Тунджа - Римския мост до Гурково

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Тунджа - Римския мост до Гурково

Мнение от Pachko »

Здравейте с доста закъснение, ама няма как да пропусна такъв излет. Предстоеше ми сериозна операция на тазобедрена става средата на Септември, та реших преди да се сложа на ножа да си взема 10-на дни отпуск и да се отдам на това лудо, лудо шоу наречено риболов. Та стягам багажите, пооправям такъми и въдици, на път за Стара Загора се отбих в магазина до Пежо на магистрала Тракия (изхода към Пд), понакупих малко жизненоважни асортименти и лека полека потеглих към река Тунджа. Незнам какво е мнението на колеги, които са имали удоволствието да стърчат по Тунджа, но аз определено мога да кажа, че таз река е уникална,нямам неуспешен излет там. Обикновено Тунджа дава разнообразен асортимент от риба - таранка, кефал, гърба, тук там лин, бяла риба, червенопер, костур и ако си късметлия можеш да удариш някой по-свиреп шаран или сом.

Обикновено на Римския мост от Петък до Неделя гъмжи от рибари - Плевен, Сливен, В.Търново Стара Загора и чат пат някой луд софиянец. Та при такова стълпотворение от рибари не винаги е удачно да си подготвен от към захранки - ми те зарибяват яко, така че не е необходимо да се кахъриш, ако случайно си забрави захранки.

Та реших да направя излета си точно в дните след почивнитв (нали съм в отпуск). Речено сторено отивам аз в работните дни - места на корем, избрах си един шубрак, извадих въдиците, отворих една консерва сладка царевица и кой, като мене. Първия ден 4-5 килограма едър кефал и гърба + малко заблудени таранки. Втория ден наполовина. Никакъв нишан от шаран. На третия ден около 11.00 някакво мижаво кълване, една жега, слънцето блести, и гледам плувката я няма, дърпам аз юнашки и пръта взе да се усуква, реших че е поредния кефал ама нейсе, пустия шаран като взе да тегли към шавара.... Дърпах суках, извадих го около 1,5 кила дивак. Мина не мина половин час още един с подобни размери. Както се вика усмихна ми се щастието и тъкмо реших че съм си свършил работата, дойде ред и на дъното - и там цапардосах 2 хубавеца и към 15.00 обрах такъма, и се прибрах към с. Дъбово. После легнах под ножа, сега си седя в къщи се и чакам момента да подгоня щуката.

Снимки на шаранките имам на телефона и като ги прехвърля на компа Ще ги покажа хубавците.

Наслука на всички
По-голям Шаран от рибаря няма!!!
Аватар
hendekltd
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от hendekltd »

Браво, Пачко! :) Толкова сладко си го описал, че на завист избива!
Скорошно възстановяване и нащука! :)
Каква е ползата от файдата, когато няма келепир?!
Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Pachko »

Мерси колега, ми няма начин, просто не съм очаквал такова чудо за няколко часа и то на Тунджата. Като се прибрах в къщи жена ми вика абе от кой магазин ги н апазари...
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

НАЙ-БЪРЗО ВЪСТАНОВЯВАНЕ КОЛЕГАИначе твойта си риба си е твоя :wink: :D
puntakis
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от puntakis »

Голямо БРАВО колега, как ми се иска и аз отпусчица да мога да си взема
и да се нариболовствам...
Един въпрос имам аз ... хищник не потърсили(изключвам кленовете)!

Желая ти бързо възтановяване и много риболовни и житейски успехи!
Love & Ribolov
Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Pachko »

Мерси за пожеланията за бързо възстановяване. Поне има време бол да пооправя такъмажа. Първия удобен момент и отпрашвам към Тунджата
Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Pachko »

Здрасти, както казах и хищник има по тунджата, Римския мост обаче е един огромен гьол по поречието на Тунджата и на него има голям бент, течението е доста голямо и в района около моста трудна работа да сколасаш на по-сериозен хищник освен Костур и по-едър кефал. Бяла рибка и щука има но в горния край на гьола, а аз там не можех да стигна заради проблема с краката, Сега обаче като се оправя .... ще я спукам щуката... ЛОЛ
Аватар
Pachko
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от Pachko »

Щях да пропусна нещо ма много важно, колеги ако някой реши да ходи на Римския мост, да си носи билета и да го попълни, Сливенската ИАРА редовно проверяват, няма делник, няма празник. Ходят с леки коли, правят се на шушумиги "Как е колега кълве ли не ли" и после опс дай сега билета. Лошо няма, но да го имате наум.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

:lol: Хитри бе! :) Важното е че риба има,и си я хванал! :D Айде успех с щуките! :P
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”