Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Ципурки и пъстървички по Никулденски
Модератор: sapuna
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Ципурки и пъстървички по Никулденски
Ам тъй ... цяла година един шаран не си заделих и сега ще ям чернокопи,пъстърви и ципури!Е ... квот дал Господ - такова!
Та , тази вечер съм на ципура и пъстърва!Мислих ги,умувах ги и накрая пак на стандартната средиземноморска рецепта се спрях!Пояснявам:
- ципурки /гръцки/

- пъстървички /ама некви чуждоземски/

Бадева си играх една камара време да стържа люспи!В последствие разбрах,че тази манипулация е абсолютно излишна!Но както и да е,аз вече бях свалил малките досадно хвърчащи във всички посоки кръгченца!Последва посоляване!Ще ви кажа как го направих аз - изцедих сока на един лимон,добавих чаена лъжичка сол и доволно млян чер пипер.Разбърках всичко това и обилно втрих сместа в кожата и коремната кухина на рибките!След 30мин. в хладилника бяха готови за следващата стъпка - пълнене с плънка!В случая малко импровизирах и избягах от стандартната рецепта,но не съжалявам!
Скилидките на една глава чесън и една глава лук нарязах на ситно!Накълцах на дребни кубчета един домат,а киселите краставички на дълги ивици!Спаруженото тяло на изцедения преди време лимон също надребнен влезе при останалите съставки!Зелен копър в допълнение и всичко е готово за пълнене!


Следват плочка краве масълце и по няколко резенчета допълнително лимон във всяка една рибка!

С помощта на клечки за зъби заших разрязаната коремна кухина!


Остана само едно нещо ... в леко намазнен тиган /грил плоча,скара/ да се метнат готовите заготовки!Пекат се само няколко минутки,колкото да се стегне кожата и да може да се обърне рибката!

После ... ред пъстърва,ред ципура /май ша метна и няколко чернокопа след малко/







Ми това е!
НаЗдраве!
Та , тази вечер съм на ципура и пъстърва!Мислих ги,умувах ги и накрая пак на стандартната средиземноморска рецепта се спрях!Пояснявам:
- ципурки /гръцки/

- пъстървички /ама некви чуждоземски/

Бадева си играх една камара време да стържа люспи!В последствие разбрах,че тази манипулация е абсолютно излишна!Но както и да е,аз вече бях свалил малките досадно хвърчащи във всички посоки кръгченца!Последва посоляване!Ще ви кажа как го направих аз - изцедих сока на един лимон,добавих чаена лъжичка сол и доволно млян чер пипер.Разбърках всичко това и обилно втрих сместа в кожата и коремната кухина на рибките!След 30мин. в хладилника бяха готови за следващата стъпка - пълнене с плънка!В случая малко импровизирах и избягах от стандартната рецепта,но не съжалявам!
Скилидките на една глава чесън и една глава лук нарязах на ситно!Накълцах на дребни кубчета един домат,а киселите краставички на дълги ивици!Спаруженото тяло на изцедения преди време лимон също надребнен влезе при останалите съставки!Зелен копър в допълнение и всичко е готово за пълнене!


Следват плочка краве масълце и по няколко резенчета допълнително лимон във всяка една рибка!

С помощта на клечки за зъби заших разрязаната коремна кухина!


Остана само едно нещо ... в леко намазнен тиган /грил плоча,скара/ да се метнат готовите заготовки!Пекат се само няколко минутки,колкото да се стегне кожата и да може да се обърне рибката!

После ... ред пъстърва,ред ципура /май ша метна и няколко чернокопа след малко/







Ми това е!
НаЗдраве!
- vankata81
- ще става разбирач
- Мнения: 307
- Регистриран на: Вто Апр 06, 2010 2:10 pm
- Местоположение: Пловдив
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
АМИ НАЗДРАВЕ,друго не мога да кажа...
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 959
- Регистриран на: Пет Ное 12, 2010 7:44 pm
- Местоположение: Плевен
- Обратна връзка:
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Колега да ти кажа малко за луд те имам 

Риболова е хоби.Наслука 

- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Вярно,нормален няма да седне да се занимава с тези щуротии,а да не говорим па и да ги снима!Ама ... за пусто черво,кво ли не правя!
- трапера
- сериозен играч
- Мнения: 1471
- Регистриран на: Пон Апр 09, 2007 10:27 am
- Местоположение: Свилен Славов (Мюнхен-Русе)
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
sapuna написа:...............Ама ... за пусто черво,кво ли не правя!



Трябва,много трябва да се прави

лягам си star
събуждам се super star
събуждам се super star
-
- разбира нещата
- Мнения: 1093
- Регистриран на: Съб Авг 29, 2009 6:27 pm
- Местоположение: КАЗАНЛЪК
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Ммм..., напълни ми се устата със слЮнки, ама не е от лимона!
Наздраве!



Колкото повече толкова повече!
- butnik
- рибар фанатик
- Мнения: 8262
- Регистриран на: Съб Сеп 30, 2006 7:35 pm
- Местоположение: Франкфурт на Майн
- Обратна връзка:
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Митееее,добре,че снощи преядах иначе ти идвах на гости с пъстърви и ципури 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- фен клуб-скобар
- Мнения: 959
- Регистриран на: Пет Ное 12, 2010 7:44 pm
- Местоположение: Плевен
- Обратна връзка:
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Абе евала добра рецептичкаsapuna написа:Вярно,нормален няма да седне да се занимава с тези щуротии,а да не говорим па и да ги снима!Ама ... за пусто черво,кво ли не правя!

Риболова е хоби.Наслука 

Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Ей, тоя sapunа голяма работа, бе!
Колега, искрено се възхищавам на твоята изчерпателност,последователност до обсесивност и завършеност на постовете ти.Изключителна структура на поднасяне,незвисимо от раздела...
Наздраве!!!
Колега, искрено се възхищавам на твоята изчерпателност,последователност до обсесивност и завършеност на постовете ти.Изключителна структура на поднасяне,незвисимо от раздела...
Наздраве!!!
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Ами, пиши как да стане, че да не се чистят люспите. На здраве!
- sapuna
- Модератор
- Мнения: 11750
- Регистриран на: Вто Сеп 06, 2005 1:15 am
- Местоположение: Горна Оряховица
- Обратна връзка:
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Ми как,никак!Просто след като се изпече кожата сама се отделя,а при пъстървичките люспиците са толкова ситни,че се получава страхотен чипс! 

- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3219
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
И на мен потекоха лигите с тея изкушения риби,скари ...
За люспите...оцет.
Поливате леко ,може и разреден с вода,натърквате рибата,отливате оцета,рибата оставяте 5 мин ,после падат леко и лесно.
Пробвах го с толстолоб 5 кг супер лесно падат и без да хвърчат из цялата къща

За люспите...оцет.
Поливате леко ,може и разреден с вода,натърквате рибата,отливате оцета,рибата оставяте 5 мин ,после падат леко и лесно.
Пробвах го с толстолоб 5 кг супер лесно падат и без да хвърчат из цялата къща

Аз там съм пораснал...
- Красимир Атанасов
- учете се от него
- Мнения: 5903
- Регистриран на: Пет Май 01, 2009 4:24 pm
- Местоположение: Stockholm
Re: Ципурки и пъстървички по Никулденски
Добре дошли в най-новото sapunо-линарно шоу.
Табаетлия си баце,евала.
Табаетлия си баце,евала.