Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Северозападна България
Модератор: Paublo_Eskobar
Северозападна България
Здравейте колеги! Знам, че забраната е в разгара си вече, но крастата си е краста, та немирните ни душици продължават да търсят места за утеха
По тоя повод разполагам с малко информация за някои язовири в северозападния край, която искам да споделя за тези, които се интересуват:
яз. "Кула" - средна по размер каракуда в плиткия край на язовира (в ляво от моста). От време на време излиза по някой кустур и уклей.
яз. "Дреновец" - слаба работа тези дни (не си заслужава парите)
яз. "Божурица" - бабушката, която излизаше преди 2-3 седмици се е покрила вече, но започва да се обажда едра каракуда привечер в плитката част на язовира - към плажа. От миналогодишния хишник няма и следа все още.
яз. "Шишманов вал" (до Козлодуй) - добър риболов на платика и каракуда
яз. "Ковачица" - бабушка и каракуда. По мои наблюдения засега кълве най-добре в периода от ранно утро до към 11ч.
Надявам се да съм бил полезен. На всички пожелавам наслука и приятни емоции!

яз. "Кула" - средна по размер каракуда в плиткия край на язовира (в ляво от моста). От време на време излиза по някой кустур и уклей.
яз. "Дреновец" - слаба работа тези дни (не си заслужава парите)
яз. "Божурица" - бабушката, която излизаше преди 2-3 седмици се е покрила вече, но започва да се обажда едра каракуда привечер в плитката част на язовира - към плажа. От миналогодишния хишник няма и следа все още.
яз. "Шишманов вал" (до Козлодуй) - добър риболов на платика и каракуда
яз. "Ковачица" - бабушка и каракуда. По мои наблюдения засега кълве най-добре в периода от ранно утро до към 11ч.
Надявам се да съм бил полезен. На всички пожелавам наслука и приятни емоции!
Виждам, че никой не пита, но аз продължавам с инфото, което имам за водоемите по нашия край
Ето и последните данни от почивните дни:
яз. Кула (21 Май): излкючително слабо - в плиткото се ловят само слъчевки и по някой заблуден уклей, много рядко и по някоя дребна таранка. В по-дълбоката част на водоема информацията също беше за слаб улов.
яз. Божурица (23 Май): рибата е ленива и слабо активна. Пълно е със слъчевки, епизодично се лови по някоя бабушка, дребни шаранчета и костурчета. Щуката все още не е тръгнала.
яз. "Шишманов вал": продължава добрия улов на таранка и платика, чиито размери обаче не са нещо особено (200-300 гр.)
яз. с. Расово: шаран (Язовирът е платен. Ще пусна повече инфромация утре или в петък)
За язовирите в с. Дреновец и в с. Ковачица нямам нова информация.

яз. Кула (21 Май): излкючително слабо - в плиткото се ловят само слъчевки и по някой заблуден уклей, много рядко и по някоя дребна таранка. В по-дълбоката част на водоема информацията също беше за слаб улов.
яз. Божурица (23 Май): рибата е ленива и слабо активна. Пълно е със слъчевки, епизодично се лови по някоя бабушка, дребни шаранчета и костурчета. Щуката все още не е тръгнала.
яз. "Шишманов вал": продължава добрия улов на таранка и платика, чиито размери обаче не са нещо особено (200-300 гр.)
яз. с. Расово: шаран (Язовирът е платен. Ще пусна повече инфромация утре или в петък)
За язовирите в с. Дреновец и в с. Ковачица нямам нова информация.
Последно промяна от Stefko на Сря Май 25, 2005 10:41 am, променено общо 1 път.
По пътя от Лом към Видин селата покрай Дунава следват така: Орсоя, Сливата, Добри дол... Не съм минавал скоро по този маршрут (пътя е в отвратително състояние), но съм абсолютно убеден, че водата е заляла въпросните "блатца" и канали покрай тези села. Точно за с. Сливата (ако наистина него имаш предвид) нямам добри информации от миналата година - имах колега от това село, който сподели, че тамошните цигани доста щателно опоскват с мрежи и др. подръчни материали рибата по тези места...Стефко след Урсоя има едно село не му помня името ама май с Л....беше и в него в дясно долу към Дунава едно блатце...това е преди Добри дол...та там имаше щуки и то хубавици..въпроса ми е сега тая година при високия Дунав дали е било залято или водата не е достигнала до него.
знаеш ли нешо по въпроса

Поради факта, че тази събота и неделя бях на работа информацията ми за тукашните водоеми от последните дни е доста оскъдна, но...колкото толкова:
яз. "Шишманов вал" - таранка и платика (доста по-слабо от предходните 3-4 седмици)
яз. "Ковачица" - таранка, платика, бабушка, костур (дребен)
яз. с. Расово - шаран. Условията: 3 лв./ден на човек; рибата не се заплаща (информацията е през трети човек, та не знам дали не е получила някакви изкривявания, достигайки до мен
)
А иначе аз, че бях зает - бях, но като гледам никой нищо не пише за подвизи през уикенда?!?! Никой ли от тоя форум не е ходил за риба????????????
яз. "Шишманов вал" - таранка и платика (доста по-слабо от предходните 3-4 седмици)
яз. "Ковачица" - таранка, платика, бабушка, костур (дребен)
яз. с. Расово - шаран. Условията: 3 лв./ден на човек; рибата не се заплаща (информацията е през трети човек, та не знам дали не е получила някакви изкривявания, достигайки до мен

А иначе аз, че бях зает - бях, но като гледам никой нищо не пише за подвизи през уикенда?!?! Никой ли от тоя форум не е ходил за риба????????????