Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

Инфо за р. Струма!
Модератор: sapuna
Re: Инфо за р. Струма!
Абе и аз не съм на 100% убеден,но все си мисля, че тогава, ако ИАРА искат да вършат работа ще знаят, че който стърчи на реката е бракониер.А сега явно няма спасение- забраняват тройките, те правят чепаре с единички и пак същото - нито място можем да си намерим, нито риба да хванем в тая лупотевица.Ако поне една зима се опази до 50 % от популацията на скобара и хвърли хайвер, мисля че реката ще живне.ИАРА има да пази 10-15 вира и то в населени места- не е трудна задача, особенно ако се разберат с полицията, патрулките да хвърлят по едно oко около мостовете.jasonsmith написа:.... нали знаеш че тази тотална забрана ще е в сила само за пришълци като нас, а местните ще си вършеят още по-необезпокоявани.. Това е безумна идея според мен. :wink
Последно промяна от naskobo на Съб Дек 15, 2012 1:37 pm, променено общо 1 път.
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
-
- фен клуб-скобар
много точно казано!!!!!по принцип и с птицата може да има лесно решение но.....naskobo написа:Абе и аз не съм на 100% убеден,но все си мисля, че тогава, ако ИАРА искат да вършат работа ще знаят, че който стърчи на реката е бракониер.А сега явно няма спасение- забраняват тройките, те правят чепаре с единички и пак същото - нито място можем да си намерим, нито риба да хванем в тая лупотевица.Ако поне една зима се опази до 50 % от популацията на скобара и хвърли хайвер, мисля че реката ще живне.ИАРА има да пази 10-15 вира и то в населени места- не е трудна задача, особенно ако се разберат с полицията, патрулките да хвърлят по едно ако около мостовете.jasonsmith написа:.... нали знаеш че тази тотална забрана ще е в сила само за пришълци като нас, а местните ще си вършеят още по-необезпокоявани.. Това е безумна идея според мен. :wink
Монтанеца и Вальо Колев -НАЙ ГОЛЕМИТЕ!!!!!
Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.
Освен кафяви има и зелени ватенкиgevrek написа:А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
-
- фен клуб-скобар
да да така еbkd написа:Освен кафяви има и зелени ватенкиgevrek написа:А някакво инфо за реката? Благоевград - Бобошево по-точно. Мерси предварително.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
не минават ли ИАРА да им съдерат задниците?Един колега каза че минавал през Бобошево и имало пасажи скобар ама нямало хора.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

те бобошевските парашутисти и железари излизат привечер в сумрака и пълнят чували от ИАРА по това време вече спятDimitar_allianz написа:не минават ли ИАРА да им съдерат задниците?Един колега каза че минавал през Бобошево и имало пасажи скобар ама нямало хора.

Колега naskodo,патрулките имат по важна задача;как да направят пачката за деня,дреме им на оная работа за рибата дали някой бракониерства илине.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
по принцип ИАРА Кюстендил са мн стриктни и обикалят и пишат
Tell people there’s an invisible man in the sky who

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Невестино нищо няма 1 удар от 11 до 16 ч. не проиграха и риби. Не се знае къде са и дали се хранят.
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.
-
- фен клуб-скобар
колега ние с теб сме от районаfishingman написа:Вчера на Невестино нищо няма 1 удар от 11 до 16 ч. не проиграха и риби. Не се знае къде са и дали се хранят.

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

- fishingman
- вече хвърля и на тежко
Поне аз не видях да има такива, имаше още няколко колеги ловяха на стръв но нищо. Тотално капо. Ще ги пробвам другия път на сланинка...... но на скара с вино.
-
- фен клуб-скобар
A,aз защо съм ги виждал един път в живота си за 15 годиниDJONI RINGO написа:колега ние с теб сме от районаfishingman написа:
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.имаше ли железари или са ги погнали по нашият край?по благовеград ще е по трудно но наистина в кюстендил тея пичове са много стриктни и нема прошка бил съм свидетел няколко пъти как наказват ок

-
- фен клуб-скобар
аз пък в последните 3 години ги виждам на всеки риболов -и са доста стриктни-ми зимата бате не знам дали си виждал войната от Виетнам за бедният скобар -какво му причинява тройката-кръв ,очи,черва,перки и такива ми ти работи-стана спам стопvizantieco написа:A,aз защо съм ги виждал един път в живота си за 15 годиниDJONI RINGO написа:колега ние с теб сме от районаfishingman написа:
Но за ИАРА Кюстендил съм съгласен, че са стриктни в проверките, дано само да им отпускат повече пари за гориво и да обикалят постоянно и да следят за онези с "ватенките", но не само в живарниците, а и в багажниците.имаше ли железари или са ги погнали по нашият край?по благовеград ще е по трудно но наистина в кюстендил тея пичове са много стриктни и нема прошка бил съм свидетел няколко пъти как наказват ок
.Явно само скобара е обект за опазване
![]()

Личен лекар на скобарите
Личен лекар на скобарите

Само спамиме темата, но като никой няма полезно инфо за активност на рибата, а си обичаме реката, к'во да правим?!
Изобщо нормално ли е толкова време никой да не отчете приличен риболов?Дали вече не са останали само единични риби и много рехави пасажи?!
Изобщо нормално ли е толкова време никой да не отчете приличен риболов?Дали вече не са останали само единични риби и много рехави пасажи?!
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн