Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

Макара за Okuma Astral???
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Макара за Okuma Astral???
Колеги, понеже на скоро бях заревал за боло, http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=117&t=70417 което в последствие се оказа, че няма да ми трябва, жената чула-недочула преди малко ми идва с коледен подарък въпросното боло на 5м. акция 5-25 и ми заявява "А бе те в магазина що не ми дадоха макара?"
Направо седнах по гъз, хем се зарадвах на изненадата, хем въпроса направо ме уби.
Ако може да ми препоръчате някое макаре, съответстващо на ценовия клас на въдичката. Евентуално и някое мнение да дадате, ако някой я е ползвал, понеже във форума нищо не намирам с търсачката...
Весели празници на всички и наслука!!!

Ако може да ми препоръчате някое макаре, съответстващо на ценовия клас на въдичката. Евентуално и някое мнение да дадате, ако някой я е ползвал, понеже във форума нищо не намирам с търсачката...
Весели празници на всички и наслука!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Re: Макара за Okuma Astral???
Колега би ли споделил впечатления от тази болонеза. Как е като тегло (нищо не пише за тегло никъде, дори и в каталога на Окума), изработка, строй и т.н.? Колкото до макара бих я окомплектовал с някоя от тези: http://captainhook.bg/2012-%D0%9D%D0%BE ... B8/43931_P или http://captainhook.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B ... 0%B8/35974 поне ще са от една марка.
- empar
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Макара за Okuma Astral???
Колега за болото мога не мога да ти кажа кой знае какво. Пробвах го по Огоста и по Хр.Смирненски(Монтанското, а не Габровското) тези дни, но с шаранджийска макара с размер 4000, просто защото нямах друга под ръка и беше "малко" кофти баланса. Иначе:
-Болото е тежичко, но аз лично нямам много претенций по този параметър.
-Изглежда здраво(успях да го изтърва 5минути след бойното му кръщение и оцеля).
-В следствие на горните две ще изисква малко по-груб такъм в сравнение с по-качествена въдица.
-Има параболичен строй, или поне аз така го усетих и така пише, доколкото изобщо можем да говорим за строй в този ценови клас.
-Има три подвижни водача.
-Изпънато стой.
-Акцията горе-долу отговаря на посочената, поне в долната граница.
-Успях да извадя няколко полузаспали кефала на язовира с повод 0.08 и се усещат приятно, нищо че бяха по 200гр. преко сили.
Дотук добре, ноооооо.....
-Макародържача е ОТВРАТИТЕЛЕН. Заяжда на моменти и не държи като хората, но това не е болка за умиране ако се сложи една макара и не се сменя много много.
-Качулката за водачите трябва задължително да се смени, защото е мека и не пази нищо. Приятелката ми докато го донесе до вкъщи беше счупила върховия водач и се наложи любимата ми интервенция, която са преживели всичките ми телескопи с водачи, откакто се помня, а именно вадене на парчето карбон от водача с клещи, малко секундно лепилце и натъпкване на водача на върха обратно. Общо взето я скъсихме със сантиметър и половина. Като за 50лв и като за подарък от половинката е направо чудесно, ако не те бърка че е жива тухла, сравнена с някоя квалитетна Тика или Колмик за 250+ пари.
По скоро бих препоръчал 4 метровия вариант с малката акция като бюджетно решение за малки реки и/или трудно достъпни места, тъй като носи на падане и бой.
Това по-скоро е въдица за морски риболов на бомбарда с тази акция 5-25. Това е от мен за сега. Напролет надявам се Огоста да не е селска бара до глезените и да я пробвам по-обстойно с бесните дунавски морунажи преди забраната. Иначе макарата ще е Ryobi Ecusima на 99%, но все пак мерси за съвета. Просто съм имал макара Окума и

-Болото е тежичко, но аз лично нямам много претенций по този параметър.
-Изглежда здраво(успях да го изтърва 5минути след бойното му кръщение и оцеля).
-В следствие на горните две ще изисква малко по-груб такъм в сравнение с по-качествена въдица.
-Има параболичен строй, или поне аз така го усетих и така пише, доколкото изобщо можем да говорим за строй в този ценови клас.
-Има три подвижни водача.
-Изпънато стой.
-Акцията горе-долу отговаря на посочената, поне в долната граница.
-Успях да извадя няколко полузаспали кефала на язовира с повод 0.08 и се усещат приятно, нищо че бяха по 200гр. преко сили.
Дотук добре, ноооооо.....
-Макародържача е ОТВРАТИТЕЛЕН. Заяжда на моменти и не държи като хората, но това не е болка за умиране ако се сложи една макара и не се сменя много много.
-Качулката за водачите трябва задължително да се смени, защото е мека и не пази нищо. Приятелката ми докато го донесе до вкъщи беше счупила върховия водач и се наложи любимата ми интервенция, която са преживели всичките ми телескопи с водачи, откакто се помня, а именно вадене на парчето карбон от водача с клещи, малко секундно лепилце и натъпкване на водача на върха обратно. Общо взето я скъсихме със сантиметър и половина. Като за 50лв и като за подарък от половинката е направо чудесно, ако не те бърка че е жива тухла, сравнена с някоя квалитетна Тика или Колмик за 250+ пари.

'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!