Макара за Okuma Astral???

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Макара за Okuma Astral???

Мнение от empar »

Колеги, понеже на скоро бях заревал за боло, http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=117&t=70417 което в последствие се оказа, че няма да ми трябва, жената чула-недочула преди малко ми идва с коледен подарък въпросното боло на 5м. акция 5-25 и ми заявява "А бе те в магазина що не ми дадоха макара?" :shock: :shock: :shock: :shock: Направо седнах по гъз, хем се зарадвах на изненадата, хем въпроса направо ме уби.

Ако може да ми препоръчате някое макаре, съответстващо на ценовия клас на въдичката. Евентуално и някое мнение да дадате, ако някой я е ползвал, понеже във форума нищо не намирам с търсачката...

Весели празници на всички и наслука!!!
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Аватар
diorg
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Макара за Okuma Astral???

Мнение от diorg »

Колега би ли споделил впечатления от тази болонеза. Как е като тегло (нищо не пише за тегло никъде, дори и в каталога на Окума), изработка, строй и т.н.? Колкото до макара бих я окомплектовал с някоя от тези: http://captainhook.bg/2012-%D0%9D%D0%BE ... B8/43931_P или http://captainhook.bg/%D0%9C%D0%B0%D0%B ... 0%B8/35974 поне ще са от една марка.
Аватар
empar
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: Макара за Okuma Astral???

Мнение от empar »

Колега за болото мога не мога да ти кажа кой знае какво. Пробвах го по Огоста и по Хр.Смирненски(Монтанското, а не Габровското) тези дни, но с шаранджийска макара с размер 4000, просто защото нямах друга под ръка и беше "малко" кофти баланса. Иначе:
-Болото е тежичко, но аз лично нямам много претенций по този параметър.
-Изглежда здраво(успях да го изтърва 5минути след бойното му кръщение и оцеля).
-В следствие на горните две ще изисква малко по-груб такъм в сравнение с по-качествена въдица.
-Има параболичен строй, или поне аз така го усетих и така пише, доколкото изобщо можем да говорим за строй в този ценови клас.
-Има три подвижни водача.
-Изпънато стой.
-Акцията горе-долу отговаря на посочената, поне в долната граница.
-Успях да извадя няколко полузаспали кефала на язовира с повод 0.08 и се усещат приятно, нищо че бяха по 200гр. преко сили.
Дотук добре, ноооооо.....
-Макародържача е ОТВРАТИТЕЛЕН. Заяжда на моменти и не държи като хората, но това не е болка за умиране ако се сложи една макара и не се сменя много много.
-Качулката за водачите трябва задължително да се смени, защото е мека и не пази нищо. Приятелката ми докато го донесе до вкъщи беше счупила върховия водач и се наложи любимата ми интервенция, която са преживели всичките ми телескопи с водачи, откакто се помня, а именно вадене на парчето карбон от водача с клещи, малко секундно лепилце и натъпкване на водача на върха обратно. Общо взето я скъсихме със сантиметър и половина. Като за 50лв и като за подарък от половинката е направо чудесно, ако не те бърка че е жива тухла, сравнена с някоя квалитетна Тика или Колмик за 250+ пари. :wink: По скоро бих препоръчал 4 метровия вариант с малката акция като бюджетно решение за малки реки и/или трудно достъпни места, тъй като носи на падане и бой. :lol: :lol: :lol: Това по-скоро е въдица за морски риболов на бомбарда с тази акция 5-25. Това е от мен за сега. Напролет надявам се Огоста да не е селска бара до глезените и да я пробвам по-обстойно с бесните дунавски морунажи преди забраната. Иначе макарата ще е Ryobi Ecusima на 99%, но все пак мерси за съвета. Просто съм имал макара Окума и :vom: :vom: :vom:
'начиии толко' много кълвеше....хвърляш-вадиш, хвърляш-вадиш и по едно време толко' се разкълва, че немаш време да хвърлиш.....САМО ВАДИШ!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”