"Римския мост" на "Жребчево"

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

"Римския мост" на "Жребчево"

Мнение от гуслар »

Колеги,пускам тази тема защото за сетен път се убеждавам ,че в България няма органи които да се справят с бракониерите.На 'Римския мост", всяка година положението е едно и също ,"тармъкчии" от цялата страна необезпокоявани от никой,съсипват рибата.Само за няколко часа вчера, бракониерите извадиха най малко сто килограма риба/сом,щаран,щука,амур,толстолоб/Това става пред очите на колеги от Стара Загора,Казанлък,Търново,Нова Загора,и на никой не му пука.Рибата се търгува на място,на половин цена.Ако някой дръзне да им направи забележка,бива заплашван,и буквално изгонван от мястото.Една колежка се обади на ИАРА,и циганите я замеряха с олово докато не и изпокъсаха въдиците, и жената си тръгна . Стоях след това повече от час и никой не се отзова на сигнала.Струва ми се че на никой не му се занимава с цигани,и за това не идват.Напоследък зачестиха актовете за хвърлени повече от три въдици,и за повече от разрешеното количество уловена риба,а за тая касапница наказания няма.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
gochev86
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Re: "Римския мост" на "Жребчево"

Мнение от gochev86 »

В нашата мила родина за тях е рай,никой не ги закача за нищо и ние на всичко отгоре всеки месец им даваме пари от нашия джоб.Не спасяем случай,само бой нищо друго според мен.
If we are what we eat, tomorrow I could be you.
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

И бой не помага при тях :idea: Друг е метода ама ще ни съдят за геноцид :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
rockeagle35
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от rockeagle35 »

гуслар написа:Струва ми се че на никой не му се занимава с цигани,и за това не идват.Напоследък зачестиха актовете за хвърлени повече от три въдици,и за повече от разрешеното количество уловена риба,а за тая касапница наказания няма.
За съжаление си абсолютно прав, и колкото и да си чешем езиците тук полза няма. За Жребчево и Копринка ми е особено мъчно, детството ми мина по тея язовири и всички знаят как изглеждаха преди 10-15години и какво е сега. И как така "колегите от Стара Загора,Казанлък,Търново,Нова Загора" пък не се сетиха от чиста проба възпитание да защитят единствената жена с по-големи топки от всички тях?! Жалко, наистина. А ти какво направи, колега?
Пишете на кирилица ! Не е едно и също "Пенка отиде на къра." и "Penka otide na kura."!
dimitar rashev
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от dimitar rashev »

ЗДРАВЕЙТЕ,
Защо ли става така ???Вчера в гр. ЯМБОЛ,днес на "Рим.....".Ало,Ало....кьде сте ?? Няма никой!! ЗАЩО ли ???
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Хора вие нямате ли си регионални телевизий жадни за някой репортаж.
Пък и само страхливи Българи останаха вече,гледат и цъкат със зъби.
Нека да не помага боя,ти го направи труден за рисуване и като се освести да пита мамо тате рода ли ми е?
Пък нека не помага боят.

Кой изкупува рибата и къде се продава тя?
Ако се купува директно от хора,в дадения град или регион не ми се говори повече по-темата.
Ако е някой търговец ами пратете му гости,няма да му е за първи път,да продава крадена риба.
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
goldi_tiger
новобранец
новобранец

Мнение от goldi_tiger »

ТРЕПАНЕ трябва ТРЕПАНЕ
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Силни са защото гласуват и всички партии ги ползват... Ако българина се научи да гласува и да се създаде гражданско общество мангалите няма да са толкова пазени от държавата !!!
tedi062706
новобранец
новобранец

Мнение от tedi062706 »

Колега, октомври спахме на Жребеца, след острова залива, за сефте виждам язовира и преди да се мръкне идват 5 мангала, и се почва бате ще може ли да пуснем 3 мрежи че много хора има на боклуците само тук се изпразни в събота навсякъде има палатки, и както и да е викам на единя махай ми се от бивака няма цяла вечер да ми висиш, няма да звъня никъде има кво бре хора рибата им я взимат серьозни хора 3 мрежи от нашия залив по диагонал до носа на острова немога да преценя но разтоянието ми се видя километри чак лодката им се изгуби на фона на мрака, 12 метра дълбочина на мрежата ахнах, кой ще им ги вземе като те работят за някой такива пособия абсурт да ги имат манговците и след като ги изпъдих че не ще ловя през нощта и да си действат. В 5 часа се събудих от тропот на каруци и като ги осветих с челника от палатката, каруци във водата натваряни с мрежи с бая риба и гас. На другия ден след валат без кълване тръгнахме към Римския мос но преди него в селото кой да видим вектрата и нашти хора братята кръчмето работише за тях .Това запомних от сефтето,ми на Жребеца.
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

В случаят на мен ми е много интересно защо и ти не звънна на ИАРА ? Верно че е по-лесно постфактум тука у форума ама ... То верно че жената е излязла с най-железни топки от всички !!! На другите явно им е било кеф сеир да гледат а у в последствие да ривът горко . Ако имаше втори поне сигнал към ИАРА от независими източници , ако беше позвъняно и на ИАРА София а не само на месното подразделение , може би щеше да има по-добър ефект ама тъй ...
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
maranzika
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от maranzika »

Павка,там е трагедия.....
И не е вярно че само мангалите търмъчат.90% от рибарите там търмъчат.Ама викат че ловят на плувка.....Слагат голяма плувка и отдолу тройка.И всяко помръдване се засича...Там е чудо и не виждам дори и да дойдат ИАРА къв ще го свършат пред 100-тина търмъкчии....И най-интересното е че има само епизодични позвънявания за там,а то си е ежедневие...Ама на кого ли му пука.... :axe:
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Миналата седмица бях там,и както каза голегата по-горе мангалите с търмъци бяха 7-8,а останалите 40-50 търмъкчий си бяха чисти българи-добре облечени,обути,с коли за 5-6хил.
Според мен манталитета на повечето е......щом мога да крада-ще крада,щом и мога да търмъча-ще търмъча...
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Не звъннах на ИАРА защото си бях забравил телефона,а и да бях звъннал,и както направиха после колеги,пак никой нямаше да дойде.Това там е ежедневие,и става от години.Вие едва ли не, ще ме упрекнете че повдигам тази тема.Прав е колегата който разказа, за българите с големите плувки , големите тройки,и луксозните автомобили.Знам че форума се чете и от представители на контролните органи,и се надявам тази сеч да секне най после.А на въпроса: Ти какво направи?-ще ви отговоря, че е лесно да се правиш на бабаит пред компа.По друг начин изглеждат нещата,когато застанеш срещу тридесет изгладнели и обезумели циганина,подкрепяни от два пъти по голяма група обезумели българи.Там идете да се правите на бабаити,имайки впредвид беззаконието което властва в България.
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
Батко Емо
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Батко Емо »

Мда требе мъда,как викат у трънско!А на органите им е лесно щото реално няма за какво да се стараят,освен да покриват тия с мрежите!Едно време като дойдеше ловнио на реката на село сичко мочаше у шише,некои мое да го помнят това :D Не е проблема у циганите - а разградения двор!Е да ама ако е заграден как ще се гепи :D Та така
Аватар
andrean_dimitrov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от andrean_dimitrov »

Баща ми ми е разказвал как едно време,когато е бил малък,и е нямал билет,как като чуел балканчето на горския бягал колкото сили има.Имало е закони!!! и хората са ги спазвали!!!
Рибата не говори,защото энае всичко!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”