Шарани през Декември

Модератор: sapuna

adidasf50
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Шарани през Декември

Мнение от adidasf50 »

Здравейте колеги одеве с един приятел отидохме до рибарския да си вземем едни поводи че ми бяха свършили с надеждата в събота да ходим на напоителен канал топлица да ловим скобари и кефали,но батко Наско продавача в магазина ме познава и ми каза иди по добре горе на язовирите тъй като сега на 15 ще ги отбраняват до сега бяха забранени за риболов защото са зарибени и сега има шарани по 1,5кг.има и по големи стари шарани но на мен и моя приятел целта ни са тези до 2кг.Аз ще ловя на мач 3,90 с стационарна плувка 1 грам тъй като това лято язовира доста спадна на ниво и е доста плитък по тази причина ще използвам мача с стационарна плувка.Захранка още не сме взели и незнаем каква захранка да вземем.Моя приятел ще лови с директен 7 метра с ластик 1,2 на трето коляно плувка 0,75 кука камасан 511 и повод 14.Аз мисля да ловя с 1 грам плувка,Основно 0,18мм понеже това ми е на мача повод колебая се между 0,12 или 0,14 а куката мился да ми камасан б511 14 номер при изправяне на тази кука ще мина на б611 имам и 711 така че не е проблем.За стръв ще вземим бял червей,торен,царевица,жито,кус-кус кажете мнение за захранка каква да е тя какво още да добавя
dantho.mihov
Модератор
Модератор

Re: Шарани през Декември

Мнение от dantho.mihov »

Не съм с претенции на майстор шаранджия, но съм учуден от избраната от вас тактика. Колкото и да е плитък водоема, е възможно да има ями по дъното, където шарана се струпва през зимата, за да оцелее.Бих заложил на дънен монтаж оглеждайки бреговете на водоема, за да се прецени релефа и се установят най-дълбоките му места.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Не виждам къде се вмества захранката в темата!?
Ще преместя темата на по правилно място... :wink:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
Красимир Атанасов
учете се от него
учете се от него

Мнение от Красимир Атанасов »

Paublo_Eskobar написа:Не виждам къде се вмества захранката в темата!?
Ще преместя темата на по правилно място... :wink:
Мести в коша направо!!!
Когато хващаш рибата, губиш стръвта. Това е необходима загуба.
Красимир Михайлов
новобранец
новобранец

Мнение от Красимир Михайлов »

Какви ти дънни.какви захранки.какви язовири по това време.На 29 и 30 декември на Тунджа брат ми Бахамата от Дебелец на болонезе.3 гр плувка и бял е закачил около 10 и 5 кг шарани по един на ден.Колко мислиш е бил повода..............познай?
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”