покупка на грипер

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Re: покупка на грипер

Мнение от КалинПетров »

asenfisherman написа:
KalinBoloneza написа: искам да сменя темата и да попитам кой какъв грипер използва и дали му доставя удобство....!
До скоро и аз не смятах за нужно да ползвам грипер,но човек се учи докато е жив.Поводът да се сдобия с въпросния аксесоар са едни распери по Дунав.Заприходих въпросния такъв :arrow: http://www.aquasport-n.com/%D0%B4%D1%80 ... 0-pid=4351 и определено съм доволен от ползването му.Оказа се че е полезен и при риболова на щука.За самия модел мога да кажа че си е явно китайско производство,но работи перфектно,бързо му свикнах и за сега съм доволен от придобивката.
Поздрави и На слука!
щом го ползват толкова много хора по света значи има полза...аз се още не съм гои пробвал нямам хванато рибе от 3-4 изгледа хищиника го нема по Марица надявам се януари малко да се размърда....вие зимата ловите ли распери я кажи някоя зимна примамка за распер и каде го търсите?
Изображение
Reel Tuning
Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

С оглед на местоживеенето ми не практикувам зимен риболов на распер по Дунава :D ,но знам че се групира в зимувалните ями и местните бракониери го разцепват /една от причините да не ходя/.Както казваш хората го ползват ,но за видове риби които не виреят по нашите ширини ,но си е в голяма полза при откачане на 3,4 че и повече кг. распер нагазил до кръста в реката :wink:
Аватар
neHaTaa
новобранец
новобранец

Мнение от neHaTaa »

Здравейте колеги,искам да попитам... някои ползвалия тази щипка и как се справя http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4823 !!!
Благодаря предварително.
Хвани,пусни
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

мене тва с кантара мн ме притеснява дали няма да е по зле като здравост...за това си взех без кантар
Изображение
Reel Tuning
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Я за сега продължавам да упорствам кат магаре на мост. Ръките са ми по здрави и по сигурни от те инструменти и засега ще продължа да им си доверявам.... Това ми мнение е и затова, че докато не си умиришеш ръките на риба, то все едно такваз не си ловил.....
Инак, от инструментариума в спининга, кохера си е задължителен и такъв без който читав спинингист не може.....
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
neHaTaa
новобранец
новобранец

Мнение от neHaTaa »

Аз пак ще си умириша ръката ама гледам да не я мириша с тройка забита в нея :)
Хвани,пусни
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

neHaTaa написа:Аз пак ще си умириша ръката ама гледам да не я мириша с тройка забита в нея :)
Който го е страх от мечки - не ходи в гората. Риска от забита кука в ръката е малък, ако човек внимава и ползва кофер, а ако искаш да го елиминираш напълно, ставаш примерно шахматист.
При този риболов има по големи рискове - да навехнеш или счупиш крак или ръка ходейки или газейки във водата, че даже и да се удавиш...
Риска от забити тройки е по голям при откачка, лично имам две забити в главата и една в задника. За последното, вината отнесе едно храстче зад мен, което ми пречеше на замятането :lol:
Сенека
Аватар
neHaTaa
новобранец
новобранец

Мнение от neHaTaa »

Да е ясно ама нали знаеш,че колкото и да внимаваш все ще стане.Не казвам,че с щипката няма да се случи ама за по сигурно.
Хвани,пусни
Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Така е, човек не може да избяга от съдбата си... а кой кВот му е писано, това ще е... НО, ако човек внимава и е разумен и мислещ в действията си, мисля, че може да отложи удара на съдбата...
С две думи - надцененото самочувствие, знания и високото ниво на тестостерон при младите индивиди, граничещо с липсата на опит не водят към нищо добро... Така, че давайте по спокойно... с риболова де..., а с мацките здраво до спукване...
Сорри, за поредния спам в темата... Няма повече..
Сенека
Аватар
guspata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от guspata »

С тиа грипери не се ли нараняват рибите а след това нали повечето си ги пускаме аз съм за кеп или с ръката
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

КалинПетров написа:мене тва с кантара мн ме притеснява дали няма да е по зле като здравост...за това си взех без кантар

Честита придобивка Калине , дано скоро я сефтосаш. Имам доста приятели,които ползват такива щипки и са много доволни. Тези ,които са със кантара са здрави ,просто са по-удобни за претегляне на рибата. Приятели са вадили и сомета по 7-10кг. със щипката...няма проблеми. Ако сома е по-голям или с ръката,ако местото позволява или с канджата. По-големите сомета от 10кг.,когато ги докараш до брега в повечето случай не са изморени достатъчно и беснеят много здраво,аз лично не ти препоръчвам да се пробваш с щипката при тях.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

еее аз го сефтосах отдавна найстена със сом 8 кг няма грижи!!кажи кога да дойда да ме светнеш как се лови със попар да направим нещо съвместно след забраната знам че са ти слабост попарите!
Изображение
Reel Tuning
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”