Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

покупка на грипер
Модератори: Павел Иванов, sestrata
- КалинПетров
- разбира нещата
Re: покупка на грипер
щом го ползват толкова много хора по света значи има полза...аз се още не съм гои пробвал нямам хванато рибе от 3-4 изгледа хищиника го нема по Марица надявам се януари малко да се размърда....вие зимата ловите ли распери я кажи някоя зимна примамка за распер и каде го търсите?asenfisherman написа:До скоро и аз не смятах за нужно да ползвам грипер,но човек се учи докато е жив.Поводът да се сдобия с въпросния аксесоар са едни распери по Дунав.Заприходих въпросния такъвKalinBoloneza написа: искам да сменя темата и да попитам кой какъв грипер използва и дали му доставя удобство....!http://www.aquasport-n.com/%D0%B4%D1%80 ... 0-pid=4351 и определено съм доволен от ползването му.Оказа се че е полезен и при риболова на щука.За самия модел мога да кажа че си е явно китайско производство,но работи перфектно,бързо му свикнах и за сега съм доволен от придобивката.
Поздрави и На слука!

Reel Tuning
- asenfisherman
- ще става разбирач
С оглед на местоживеенето ми не практикувам зимен риболов на распер по Дунава
,но знам че се групира в зимувалните ями и местните бракониери го разцепват /една от причините да не ходя/.Както казваш хората го ползват ,но за видове риби които не виреят по нашите ширини ,но си е в голяма полза при откачане на 3,4 че и повече кг. распер нагазил до кръста в реката 

Здравейте колеги,искам да попитам... някои ползвалия тази щипка и как се справя http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=4823 !!!
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
Хвани,пусни
- КалинПетров
- разбира нещата
мене тва с кантара мн ме притеснява дали няма да е по зле като здравост...за това си взех без кантар

Reel Tuning
- Vid
- кандидат преподавател
Я за сега продължавам да упорствам кат магаре на мост. Ръките са ми по здрави и по сигурни от те инструменти и засега ще продължа да им си доверявам.... Това ми мнение е и затова, че докато не си умиришеш ръките на риба, то все едно такваз не си ловил.....
Инак, от инструментариума в спининга, кохера си е задължителен и такъв без който читав спинингист не може.....
Инак, от инструментариума в спининга, кохера си е задължителен и такъв без който читав спинингист не може.....
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
Аз пак ще си умириша ръката ама гледам да не я мириша с тройка забита в нея 

Хвани,пусни
- Vid
- кандидат преподавател
Който го е страх от мечки - не ходи в гората. Риска от забита кука в ръката е малък, ако човек внимава и ползва кофер, а ако искаш да го елиминираш напълно, ставаш примерно шахматист.neHaTaa написа:Аз пак ще си умириша ръката ама гледам да не я мириша с тройка забита в нея
При този риболов има по големи рискове - да навехнеш или счупиш крак или ръка ходейки или газейки във водата, че даже и да се удавиш...
Риска от забити тройки е по голям при откачка, лично имам две забити в главата и една в задника. За последното, вината отнесе едно храстче зад мен, което ми пречеше на замятането

Сенека
Сенека
Да е ясно ама нали знаеш,че колкото и да внимаваш все ще стане.Не казвам,че с щипката няма да се случи ама за по сигурно.
Хвани,пусни
- Vid
- кандидат преподавател
Така е, човек не може да избяга от съдбата си... а кой кВот му е писано, това ще е... НО, ако човек внимава и е разумен и мислещ в действията си, мисля, че може да отложи удара на съдбата...
С две думи - надцененото самочувствие, знания и високото ниво на тестостерон при младите индивиди, граничещо с липсата на опит не водят към нищо добро... Така, че давайте по спокойно... с риболова де..., а с мацките здраво до спукване...
Сорри, за поредния спам в темата... Няма повече..
С две думи - надцененото самочувствие, знания и високото ниво на тестостерон при младите индивиди, граничещо с липсата на опит не водят към нищо добро... Така, че давайте по спокойно... с риболова де..., а с мацките здраво до спукване...
Сорри, за поредния спам в темата... Няма повече..
Сенека
Сенека
- guspata
- научил се да хвърля
С тиа грипери не се ли нараняват рибите а след това нали повечето си ги пускаме аз съм за кеп или с ръката
- danev69
- сериозен играч
КалинПетров написа:мене тва с кантара мн ме притеснява дали няма да е по зле като здравост...за това си взех без кантар
Честита придобивка Калине , дано скоро я сефтосаш. Имам доста приятели,които ползват такива щипки и са много доволни. Тези ,които са със кантара са здрави ,просто са по-удобни за претегляне на рибата. Приятели са вадили и сомета по 7-10кг. със щипката...няма проблеми. Ако сома е по-голям или с ръката,ако местото позволява или с канджата. По-големите сомета от 10кг.,когато ги докараш до брега в повечето случай не са изморени достатъчно и беснеят много здраво,аз лично не ти препоръчвам да се пробваш с щипката при тях.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
- КалинПетров
- разбира нещата
еее аз го сефтосах отдавна найстена със сом 8 кг няма грижи!!кажи кога да дойда да ме светнеш как се лови със попар да направим нещо съвместно след забраната знам че са ти слабост попарите!

Reel Tuning