Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Бракониер осъди ИАРА?!
Модератор: bobopeli
- Vid
- кандидат преподавател
Re: Бракониер осъди ИАРА?!
Така де, човека то парашут може да си го замята на главата вечер за да се пази от комарите-врабчета де почват да пикират.., че даже си го е турил разпънат до палатката за по лесноrockeagle35 написа:Да, Краси, никъде в статията не пише "бракониер", аз го написах. Човек, притежаващ парашути, серкмета и прочее по закон е невинен до момента, в който го хванат да ги използва. Парадокс, подлежащ на промяна, ако се замислим малко. Най-важното в случая е, че оправданието за промишлен риболов отпада, защото подобни уреди не могат да се използват с тая цел. И те така...

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- antivik
- кандидат преподавател
Въпроса във всички случаи има няколко гледни точки, а коя е правилна или не всеки има право сам да си решава....
Това че се назначават некадърници е факт, че законите така се пишат за да се заобикалят - факт, продажба на забранени уреди и идиотщини - един търговец няма наказан или па такъв де сам да се е отказал от печалба и продажба на такива лайна/а че и някои от тях са и уж въдичари/. И не на последно място въдичаря ако е толкова праведен, за к`ъв чеп мъкне с него разните там парашути, телевизори или к`вот и да било
. Сигур както по-горе пише, да се пази от комарите. Близко до акъла е, че кога нещо се носи с багажа то е да се ползва
.
Журналягите изобщо не смятам да ги коментирам и те гледат да си продадат стоката.

Журналягите изобщо не смятам да ги коментирам и те гледат да си продадат стоката.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Don4o_62
- учете се от него
Едно време малко моторист се барахmuerter написа:Факт !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Красимир Атанасов написа:Никъде не пише,че трябва да я носиш каската на главата.

Факт,на един язовир един си разпъвал мрежите по брега,но не във водата,идват ИАРА натискат го за мрежи а той вика,тия мрежи съм ги опънал щото ще суша гъби на тях

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

- С.Върбанов
- учете се от него
- Обратна връзка:
Трябва да се забранят със закон за свободна продажба всички бракониерски уреди и тогава може да има някакъв ред , да не говорим ,че знам поне 3 магазина в нашия град в които се предлагат и продават хрилни мрежи , че и по поръчка според изискванията на клиента 

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Модератор
Това е неоспорим факт. За такава забрана от време на време се апелира, но реална инициатива за осъществяването й все още няма.Чел съм, че се засягали интересите на промишления риболов, но при добро желание може да се намери приемливо решение.
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Промишления риболов по Дунав трябва да бъде забранен поне за 5 години!!!
На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
- вече хвърля и на тежко
ЗДРАВЕЙТЕ,
За жалост колеги такива са фактите в Р.Бьлгария!Предходна седмица гледах по дискавьри как Румьния се бори с браконерите в делтата на р.Дунав .Нямам думи-фактите говорят сами !!!!При тези намаше милост за нищо !Преди т.н. ДЕМОКРАЦИЯ, тайните служби на Румьния бяха извесни като СЕКУРИТАТЕ. На румьците им се вземаше акьла от тях ! Сега видях подобно нещо -явно по този начин се подготвят кадрите там. Мога да кажа в заключение-ЕТО ТОВА Е БЕЗМИЛОСТНА БОРБА С БРАКОНЕРИТЕ !!
ПОЗДРАВИ
За жалост колеги такива са фактите в Р.Бьлгария!Предходна седмица гледах по дискавьри как Румьния се бори с браконерите в делтата на р.Дунав .Нямам думи-фактите говорят сами !!!!При тези намаше милост за нищо !Преди т.н. ДЕМОКРАЦИЯ, тайните служби на Румьния бяха извесни като СЕКУРИТАТЕ. На румьците им се вземаше акьла от тях ! Сега видях подобно нещо -явно по този начин се подготвят кадрите там. Мога да кажа в заключение-ЕТО ТОВА Е БЕЗМИЛОСТНА БОРБА С БРАКОНЕРИТЕ !!
ПОЗДРАВИ
-
- вече хвърля и на тежко
Присмял се хърбел на щърбел,викаше баба ми.slavcho tasev написа:колега не се чуди.доста хора от службите не могат да напишат грамотно актовете които падат в саДА.КАТО ПРИ КАТАДЖИИТЕ.ДА СЕ НАУЧАТ ДА ПИШАТ КАКТО ТРИАБВА ПА ТОГАВА ДА ХОДАТ А ЛОВАТ НАРУШИТЕЛИ.ПО ОПИСАНИЕТО НА СТАТИАТА СИ МИСЛА ЧЕ СА СЕ НАТЕГНЛИ ЗА ТОА АКТ НО.....НЕ САМ БИЛ ТАМ.6ТОМ Е ПАДНАЛ ИМА КАКВО ДА СЕ ПОДОБРИ.

- Vid
- кандидат преподавател
Смятам, че колегата е прав за промишления риболов... Нека да не е за 5 г., но поне за 2-3 г. трябва да бъде забранена продажбата на мрежи, парашути и пр. бракониерски пособия и да се криминализира като деяние самото притежание на последните (как е при дрогата).GODzillata написа:Промишления риболов по Дунав трябва да бъде забранен поне за 5 години!!!
За същия период трябва да се забрани задържане и прибиране на каквато и да е риба от любителите риболовци. За 25 лв. годишно на все да ни остава само кефа от риболова и релийза. Дори това си струва повече от те пари де плащаме за година.
Това, просто трябва да се случи, защото инак в тотално обезрибените ни водоеми след още година-две, нищо друго няма да ни остане освен да си "чешем мъдите и да споминаме некои майки"...
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- Модератор
Vid, винаги ми е било интересно да те чета. Споменаваш нещата директно /за разлика от мен/ и си прав, че ще ни остане да си чешем клавиатурата.
- Милен Първанов
- новобранец
Vid написа:Смятам, че колегата е прав за промишления риболов... Нека да не е за 5 г., но поне за 2-3 г. трябва да бъде забранена продажбата на мрежи, парашути и пр. бракониерски пособия и да се криминализира като деяние самото притежание на последните (как е при дрогата).GODzillata написа:Промишления риболов по Дунав трябва да бъде забранен поне за 5 години!!!
За същия период трябва да се забрани задържане и прибиране на каквато и да е риба от любителите риболовци. За 25 лв. годишно на все да ни остава само кефа от риболова и релийза. Дори това си струва повече от те пари де плащаме за година.
Това, просто трябва да се случи, защото инак в тотално обезрибените ни водоеми след още година-две, нищо друго няма да ни остане освен да си "чешем мъдите и да споминаме некои майки"...
ДА се криминализира като деяние самото притежание много ме съмнява да стане , защото обществената опасност е почти никаква,за съжаление трябва да има застрашени видове за да се усети законодателя.Но примерно може да се определят граници около водоемите ,и който носи,притежава,използва,намерил и тръгнал да предава и т.н да се санкционира като бракониерство примерно.Да се продават уреди за промишлен риболов само срещу билет за такъв и да се продават само на определени места.Всеки от нас има какво да предложи по въпроса,защото предполагам всеки се е сблъсквал с проблема.
Определено е слабост в законодателството! Ако имаше забрана, освен за използване, и за носене на бракониерски припособления на определена дистанция от водоемите, акта нямаше да падне.Изобщо вратички да търсиш в БГ законодателството...
Нещата трябва да са възможно най-прости, но не и повече от това! - А. Айнщайн
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На мен по същия начин ме провериха на река. Въпреки че в момента ловях с една пръчка на брега бях си приготвил две други (уип и боло) и проверяващия ми се размрънка, че съм бил извадил много пръчки. Аз му обясних, че ловя само с една пръчка (с фидер в случая) и ги въртя като пробвам различни петна.
Според мен впредвид ситуацията в страната дори притежанието на такива пособия трябва да се наказва иначе как ще обясниш защо си ги купил и защо ги носиш на водоема.
Според мен впредвид ситуацията в страната дори притежанието на такива пособия трябва да се наказва иначе как ще обясниш защо си ги купил и защо ги носиш на водоема.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation