Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Кочерински Гьолове
Модератор: sapuna
- tench198525
- новобранец
Кочерински Гьолове
Мамата ебаха на рибата там с тия мрежи.Преди години почти всичко имаше-каракуда,шаран,перки,уклеи,сом,щука...и най-важната за мен ЛИН.Хващал съм линове без изобщо да разбирам.Дебели влакна,големи куки и пак даваше а сега трепериш им с 0.10 18ки куки и нема и нема.Ако все пак някой знае къде излиза нещо и не си крие мястото да сподели.
Re: Кочерински Гьолове
обадете се на иара,или
на бракониерите

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Димитров обикаля,ама тия пускат мрежи вечер и хората са малко дето нощуват там и няма кой да даде сигнал.
Щуката я изловиха "редовните риболовци" щото всичко взимат,каракудата я изяде щуката,сом и лин има.За места не ме питайте не казвам от съображения за сигурност.
Щуката я изловиха "редовните риболовци" щото всичко взимат,каракудата я изяде щуката,сом и лин има.За места не ме питайте не казвам от съображения за сигурност.
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Миналата година минахме от там след риболов по реката.Около половин час има няма да поседях да погледам......една риба не видях. Може наистина да има и сом и шаран,но сигурно са едва ли не единични бройки 

Да, наистина!... Аз съм свидетел на това, че не пускат и маломерни щуки, та камо ли малко по-големи. Отново ще отбележа, че рибарството в България е една от сферите, където ясно може да се види колко примитивен и социално тъп е масовия, така да се каже, човек. Хората, които се срещат там - на Кочериновските гьолове, напр., са обикновени, и всъщност повечето са свестни - местни и приходящи. Проблемът е в голямата им и същностна базисно-народна простотия и липса на осъзнатост и култура. Всъщност, всички ние в България на този етап и по отношение на риболова сме като някакви конкуренти - врагове, и се различаваме по това, кой е по-настървен и по-ожесточен и кой ще награби повече, вкл. и защото ако не го направи, ще остави мегдан на десетки, стотици и хиляди други да го направят. Интересно ми е как е по другите по-цивилизовани страни - и там ли е пълно с рибари - прошляци и непрошляци, които опустошават всичко - по чисто бракониерски начин или по "редовен"!?... Сигурен съм само в едно - че в по-цивилизованите страни не обоклучават бреговете на водоеми и реки чак толкова, както тук, в България.Д.Граховски написа:.........................................
Щуката я изловиха "редовните риболовци" щото всичко взимат.......................
Досега на Кочеринските гьолове съм хванал две мерни щуки и съм ги пуснал и двете обратно. За онези, които не знаят - мястото е фантастично за риболов на щука, специално, и доста необятно, но сме свръх много редовни и бракониерски маймуни на клона.
Намалявал бил българския народ!.... Явно намалява, но имам чувството, че в България риболовци и ловци нарастват главоломно, а културата и почтенността им спада също така главоломно, освен тази (култура и почтеност) на малки групи от хора, като тези от клуб "Балканка", напр.