Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

необичаен монтаж за щука
Модератор: sapuna
- Vid
- кандидат преподавател
Re: необичаен монтаж за щука
nikolaiiliew написа:Лятото на р.Янтра съм виждал следния монтаж:
На основното влакно има сложена по-голяма тапа
Под нея пружина(статична или подвижна,напълнена с качамак)
След пружината тройна кука с каракудка на нея и по-рядко уклейка!
Понякога дава по-добър резултат от обикновенна тежест, но понякога не!
Осносно ваденето на распери по този метод, мога само да кажаnikolaiiliew написа:Друго освен щука и распер не съм виждал да вадят!

Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
-
- разбира нещата
По-добре си захрани нормално,без да кепазиш монтажа,и без това ще си избере твоята рибка-т.е ранената.
Има и друг начин,пак рашаните са го мислили-пълниш някакъв стъклен съд,да речем трилитров буркан с вода,пускаш няколко рибета вътре и затваряш с надупчена капачка.Ефекта,досещаш се е,че хищникът се дразни и друга рибка,освен тая на куката няма да налапа.
Има и друг начин,пак рашаните са го мислили-пълниш някакъв стъклен съд,да речем трилитров буркан с вода,пускаш няколко рибета вътре и затваряш с надупчена капачка.Ефекта,досещаш се е,че хищникът се дразни и друга рибка,освен тая на куката няма да налапа.
КОЛКОТО И ДА СЕ ВЪРТИШ-ЗАДНИКЪТ ТИ СИ ОСТАВА ВСЕ ОТЗАД!
-
- Модератор
Тоя трик и друг път съм го чувал като успешен - с туба от минерална вода и плуващи вътре рибета.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Случвало се е!Не казвам,че целенасочено се ловят распери на този монтаж!Vid написа:nikolaiiliew написа:Лятото на р.Янтра съм виждал следния монтаж:
На основното влакно има сложена по-голяма тапа
Под нея пружина(статична или подвижна,напълнена с качамак)
След пружината тройна кука с каракудка на нея и по-рядко уклейка!
Понякога дава по-добър резултат от обикновенна тежест, но понякога не!Осносно ваденето на распери по този метод, мога само да кажаnikolaiiliew написа:Друго освен щука и распер не съм виждал да вадят!![]()
![]()
Късаш, вържеш и продължаваш. Упоритост и търпение му е майката!
колега навярно съм по-бос от тебе в риболова на щука за това ще пратя цитат без лично мнение "При риболов на щука не може да се говори за захранване и подхранване. Но в теорията се срещат препоръки в проверените щучи места да се хвърли малко захранка за събиране на дребните риби. Дори има съответен монтаж, когато над вашата рибка за стръв на линията се вързва и хранилка за дребосък от типа “суим фидър”. Дотам обаче ние още не сме я докарали, защото току-виж следващият екзотичен съвет от Европа ни призовал да захранваме с живи мишки."
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Добре дошъл във форума!Колега ти на мишака ли ловиш?PIRATE88 написа:колега навярно съм по-бос от тебе в риболова на щука за това ще пратя цитат без лично мнение "При риболов на щука не може да се говори за захранване и подхранване. Но в теорията се срещат препоръки в проверените щучи места да се хвърли малко захранка за събиране на дребните риби. Дори има съответен монтаж, когато над вашата рибка за стръв на линията се вързва и хранилка за дребосък от типа “суим фидър”. Дотам обаче ние още не сме я докарали, защото току-виж следващият екзотичен съвет от Европа ни призовал да захранваме с живи мишки."
хахаха не
-
- научил се да хвърля
По същата логика щуката няма да обърне внимание и на рибката на куката. На мен този монтаж ми хареса,но мисля че ще трябва много тежка тапа.Д.Граховски написа:Според мен повече ще пречи,щуката дебне от засада,не гони.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
Трите мои правила
-
- Модератор
15-грамова хранилка пълна с храна тежи около 30гр. Но, хранилката лежи на дъното и затова не се взема под внимание при подбора на плувката.
- nikolaiiliew
- сериозен играч
Само ако куката е между хранилката и тапата!dantho.mihov написа:15-грамова хранилка пълна с храна тежи около 30гр. Но, хранилката лежи на дъното и затова не се взема под внимание при подбора на плувката.