Алоо, Видин !!!!

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Публикувай отговор
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Алоо, Видин !!!!

Мнение от Иво Вълов »

Шшшшш, Пичонки, нощният е разрешен от колодрума до Баба Вида, Сомееее дръж се че идем , Дръж са пи.ко че иде Величко !!!!
Че ги газим с Фидеро !!!!!
Много се радвам че е така, на живо рибе, и у водата и чекай и като запалиме едно огинче, и като сложиме у една кофа малко амониева силитра, и вътре 3 бутилки Хастика от 2.5 литра па опънеме масичката па нарежеме малко така мезенце, па Юпитера ни е на един х.й место за цигарки !!! Абе Идилия !!!
Че ги кепчосваме с новият ми кеп , он е като лъжица и гребе ти казвам !!!
А с Колегата Калоян Младенов ще изпаднем в размисли и Страсти !!!
Изображение
mr.washinkton
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Алоо, Видин !!!!

Мнение от mr.washinkton »

Завиждам ви, много риба в прохладните нощи. :drinkers:
Един от най-общите показатели, които открих е, че надеждата надживява очакванията.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Да ме извиняват модераторите, ма тука ще изпадна в най- откровенни откровения, може д аима и цинизми, ма нали си се познаваме, я съм си парче идиот , таа нема с еплашите, турете една червена точка за деца под 30 години да не четът !!!
Та, понеже тия мойте съграждани ги фана срам от мене, аз че си пишем тука сам !!! Бахси, а по принцип съм супер спокоен и даже леко срамежлив, дали щотот не се гледаме в очите и така пишем дивотии.
Ся по темата, тука мисля да издам еднимои размисли относно Фидер риболова.
Или как да ловим сом на фидер.
Така , първо начало, треба як фидер с акция поне 120 180 , и онова как му викат параболичен строй ли му се вика , абе да се огъва целия като смок !!! Същевременно не треба да е чак толкова параболичен само малко !
Второ начало , яката макара, за предпочитане 4,9:1, димек по бавна, да нее спинингова !!!!
Трето начало, плетен конец ! Да е поне 0.25 плетеняк, за да издръжи( у Дунава, нема големи сомове).
Четвърто начало, повод, метален и яката канджа(кука) 4 нули примерно.
Пето начало, стръв. Стръвта не треба да е коя да е, може и бел , ма това значи че треба да ги нижете на конец като лански чушки а това си отнема доста време, освен ако не разполагате с такова свободно !!! После Дроб, дживгар(препържен, без подправки) пиявица, торен, лайнян земен червей.
На сома захранка му не требе !
Монтаж, много е лесен, турате подвижно олово, предварително дипнато у кръв, на основното влакно. След това нанизвате гумен стопери непосредствено след него връзвате вирбел, по як не мини а по якичак вирбел. Гуменият стопер пречи на оловото да се бие у възела и по тоя начин възело остава непокътнат, може да ползвате и оня монтаж на шаранджиите дето им се откача оловото ако се закачи некъде ма , не по класическият начин а самият клипс ли се казва де да знам май така та нали влакно минава през него така отрежете малко краищата та да се разшири дупката и прекарайте тръбичка през него после, си прекарайте конеца през тръбичката и си вържете вирбела. По този начин, (нали ловиме на фидер) кълването се отчита директно на върха и рибата не се самозасича. Оловото го закачаме на клипса и пак го дипваме, че преди малко го дипнахме ма то се отсмърдя :)
Така закачаме металният повод и на него я пиявица я нещо друго и него го дипваме у кръв, ма първо вадиме оловотоот дима че нема место и за двете. когато сме готови , гледаме къдеима водовътежи и метаме право у ним !!! опъвате линията както си знаете и пръчката да гледа върха у облаците натегате лекинко и си сипвате една бира ! нема начин да не удари !!!
Изображение
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Моята рецепта за шампиони !!!
Така, понеже нема риба къде да не обича торен, бел, кастери, и сите видове червеи на земята съм си подготвил една рецепта с която може и да пожънете голем успех.
Треба ви червеи бели, кастери, торен, и черен свински дроп. Торният и дроба се кълцат на дребно с ножицата да станат на пихтия слагат се в кофа и се прибавя кастера, Залива се с малко вода да, стане редичко ма не много вода примерно 200 милилитра ! Сега обаче какво се прай, взимате глина пресявате я там магиите дето и прайте и исипвате два пакета глина у една кофа и бъркоча с червеите и дроба го исипвате у глината и бъркате яко, требва да смърди яко !!! Това и е целта !!!
ПРавите топки и където искате там фъргайте. Целта е миризмата да привлече рибата и като дойде на петното, което трябва да е концентрирано поне метър на метър , та като дйде рибата да види има ли нещо за кьопане да намери само вашият грозд от бели червей разположен удобно на дъното, тъй като нема едри частици рибата ще предпочете вашите червеи което ще доведе до кълване и първата извадена риба на брега. Ся може и таранка може и кефал може и сом може све да одари на тая кървава супа !!! Ще го пробвам и ще ви кажа какъв е бил ефекта !!!
Изображение
Аватар
G.Petkov
и господ не е толокова добър

Мнение от G.Petkov »

Добре Иво,
Ще се наложи малко да те изчакаме във времето,
Та да не забравиш да споделиш за резултата :D !!!
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Г'усин Петков, резултатите няма да закъснеят повярвайте ми !!!!
Просто, съм си отворил тема, в която си споделям моите мисли и идеи, белким , абе като дневниче, онлайн дневник, в който всеки може да пише, пък дали дава резултат или не само пробите ще покажат !!!
Изображение
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Що не вземеш шише надупчено с игла да сипеш в него бъркоча па да го фърляш дето сакаш и като е вързано може да го вадиш и да сменяваш позициите.Тоя номер го прилагам за попчета на морето и добре работи.
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Виж това е идея, но не това е идеята, нали требе да сме профита !!!! Хахах шегувам се, я съм толко профи колкото кравата Милка е Космонафт !!!!
Така, съга
Монтажи
Днес ще разгледаме един монтаж който ми дойде в главъта оня ден, хей така спонтанно и ненадейно, докато гледах една млада девойка как смуче сладоледа :)
монтажа е много прост.
Така, става въпрос за Риболов с фидер кошница било то за червей или за обикновенна хранилка, но е само за река !!!
Взимате си някакво по дибело влакно примерно 0.45 ползвам аз. Влакното играе роля на кво ? Шок лидер примерно, като при шаранджиите, много е успешно смесването на тези два вида риболов помежду другото шаранджииският и фиде риболова, допълват се взаимно !!!
Сега че ви го покажем нагледно със снимки
Така, първо взимате някакво влакно, примерно аз в случая съм ползвал 0.45, около 60 сантиметра и го прегъвате около 20 сантиметра в единият край ето така
Изображение
След това правите 3 или повече клупчета на разтояние около 3 4 сантиметра едно от друго ето така ;
Изображение
Така от другият край прекарвате едно гумено стоперче, не е нужно да е голямо колкото това което съм сложил аз, и го нанизвате на първият възел ето така :
Изображение
след това вкарвате вирбел с карабинка и в другият край правите едно клупче общо взето монтажа изглежда така :
Изображение
Когато вдигнете монтажа, като го държите за клупчето което ще закачим за вирбела който е вързан за основното влакно трябва да се получи това :
Изображение
Може да сложите и къс повод, а може и дълъг тук вече си поиграйте както си искате.
Когато го ползвах на река за първи път, сложих повод 0.12 около 45 сантиметра и кука номер 12 на Мустад Фидер Пауер лонг пойнт. Кошничката е тази която съм сложил на снимката. Кошето е на Фирма Трапер и е 40 гр. Ако кошничката е ненатъпкана с червеи, при бавно течение на каквото ловях аз се изпразва за около 8 до 10 минути. Когато е натъпкана добре с червеи и отнема около 20-тина минути , ако не и малко повече.
Отчитането на кълването е отчетливо и ясно, ловях с връх 2 унции или за тези които не знаят 1 унция е равна на 28 грама, респективно на това 2 унции са равни на 56 грама :D
Та един вид монтажа се води подвижен, може да се направи въпросният монтаж директно на основното влакно, но аз ползвах по дебело влакно с цел да не се получават оплитания тъй като основното ми влакно е 0.18. Когато монтажа е вече на дъното и опънете линията, кошничката застава до стопера, но монтажа си остава чувствителен. За по сигурно ако имате вирбели с по големи дупки или уши или както искате му казвайте , сложете от тях, просто не трябва влакното да бъде спирано по никакъв начин. При евентуално взимане на стръвта, рибата не се самозасича така, че и при най лекото трепване трябва да засечете !!! Аз така процедирах и имах успех на този монтаж, мога да гарантирам че работи успешно на бавни течения. Рибата беше морунаш и се бе хванала на долната устна, леко в страни :)

Това е монтаж, който аз съм го пробвал и давам инфо какво и как се е получило, ако някой мисли друго ядче и всичко това противоречи на фидер риболова , моля нека да сподели обективното си мнение.
Монтажа съм си го измислил аз, не съм гледал нито съм взимал идеи от някъде просто бездействието у дома когато съм почивка, се превръща в креативност !!!!
Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Иво Вълов написа:...просто бездействието у дома когато съм почивка, се превръща в креативност !!!!
Аз пък съм чувал, че бездействието ражда пороци... :roll: :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
Teo 62
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Teo 62 »

GODzillata написа:
Аз пък съм чувал, че бездействието ражда пороци... :roll: :mrgreen:
А към пороците трябва да си всеотдаен :lol:
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

Палавници !!!!
Изображение
starcho
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от starcho »

Винаги е добре да си малко луд-Зорба.От снимката виждам че с тая хранилка яко храниш рибетата,миризмата му е майката.Може стар чорапогащник да ти послужи за торбички с бъркоч,аза да разбиеш захранката е добре метална бъркалка да я гепиш за дрелка.На морето по нощите захранвах смлени рибоци за да примамя най-вкусния рибок,бая студ отнесох,но щом има ракийка и още луди глави...
Аватар
Иво Вълов
фен клуб-скобар

Мнение от Иво Вълов »

В конкретният случей ловяхме единствено и само на бял червей, респективно и с него хранехме. Този тип хранилка е пригодена и измислена за бели червеи. Може да се ползва и друга обикновенна хранилка, предполагам че ефекта ще бъде същият :)
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”