Попово прасе

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
lfcpordim
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Попово прасе

Мнение от lfcpordim »

Някой може ли да сподели как закача поповото прасе? Защото съм имал случай в който пада доста лесно.
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Re: Попово прасе

Мнение от martineti »

Прекарваш куката зад главата и да излезне на края на дупето така ,че самото прасе да е право на стеблото а самата контра да е извън прасето.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
NITro`bE
фен клуб-скобар

Мнение от NITro`bE »

аз го правя със малка 3-ка :D взимам игла нанизвам прасето на нея след това закачвам клюпа на повода прекарвам прасето по жилката така че 3-ката да му се пада на дупето :D и тфа е никфи ядове нямам
  • Изображение
TT България 2011
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

NITro`bE написа:аз го правя със малка 3-ка :D взимам игла нанизвам прасето на нея след това закачвам клюпа на повода прекарвам прасето по жилката така че 3-ката да му се пада на дупето :D и тфа е никфи ядове нямам
Това е най-добрият монтаж ,но пък е*ва майката на малките лакоми сомета.
Маска за лице с краставица: Oбелва се и се нарязва.Добавя се олио и оцет.Изяжда се с ракия.Лицето се разтяга в блажена усмивка и поруменява.
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

Може да прозвучи наивно и да се смеете ,но някой освен мен пробвал ли е да го закачи на куката като "на косъм" посредством силиконово рингче? Точно между главата и тялото е по-тясно самото прасе и 6-8мм рингче си "заспива" ,а и не убива стръвта :lol:
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

xt33m33 написа:Може да прозвучи наивно и да се смеете ,но някой освен мен пробвал ли е да го закачи на куката като "на косъм" посредством силиконово рингче? Точно между главата и тялото е по-тясно самото прасе и 6-8мм рингче си "заспива" ,а и не убива стръвта :lol:
Аз лично не съм ,но това няма ли да му позволи да избяга? Все пак коремчето е доста меко и може да се изниже. Друго което ме очудва не се ли окопава в дъното така?
xt33m33
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от xt33m33 »

martineti написа:
xt33m33 написа:Може да прозвучи наивно и да се смеете ,но някой освен мен пробвал ли е да го закачи на куката като "на косъм" посредством силиконово рингче? Точно между главата и тялото е по-тясно самото прасе и 6-8мм рингче си "заспива" ,а и не убива стръвта :lol:
Аз лично не съм ,но това няма ли да му позволи да избяга? Все пак коремчето е доста меко и може да се изниже. Друго което ме очудва не се ли окопава в дъното така?
Винагикато съм го вадил си стои там... това ,че сом не съм хващал през живота си на попово прасе е друг въпрос ...ама съм хвърлял и 7-8 пъти ...
martineti
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от martineti »

По принцип сома взима и заминава тия косъми при него много много не вървят ,но за бяла мряна ще е добра тактитка. Въпреки ,че в Дунава ако метнеш през деня така попчетата ще го оглозгат за секунди
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Когато има мрени наоколо, го връзвам за куката.
Изображение
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Зависи за какво хвърляш. Ако е за сом - трябва ти дълга кука, на която правата част да е горе-долу колкото поповото прасе. Примерно 4/0, за предпочитане с 2 контрички на стъблото. Аз лично го нанизвам цялото откъм задната част и изкарвам куката през главата. Контричките го държат право и не се изнизва. Ако е за мряна, мисля че варианта с малка тройка е по-добър. Ако си на Дунава и искаш компромисен вариант - кука 2/0.
metoo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от metoo »

А колеги, например на куки 6/0,7/0 по-колко, попови прасета слагате?
Аватар
boreto1
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от boreto1 »

metoo написа:А колеги, например на куки 6/0,7/0 по-колко, попови прасета слагате?
За тез куки пърлен врабец
Аватар
skakalec75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skakalec75 »

Закачил сам доста прасета,предимно за клен и мряна и мисля,че най/добре и бързо става от задника към главата,като изкарвам въра на куката,почти до контрата.Важно е куката да отговаря на размера на конощипа......
Е аре кленьо да е едър.....
Tubertini ги разбира!

ИзображениеИзображениеИзображение
pulnq_dupki
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от pulnq_dupki »

lfcpordim написа:Някой може ли да сподели как закача поповото прасе? Защото съм имал случай в който пада доста лесно.
Бодеш през гърба прекарваш към стомаха , бодеш през стомаха и изкарваш през дупето , тоест на 2 места го нанизваш и няма мърдане по 2 часа , стига да няма мренки много бързо го осмукват!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”