Щука по Димитровден

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Щука по Димитровден

Мнение от sestrata »

Да са живи и здрави всички Димитровци! :D Да им се помни и тачи името и днешния ден да им носи късмета който споходи мен. След онзиденшната случка в дъжда реших да сменя посоката и паркирах бойната машина към 11 ч там дето смятах, че е рибата. :wink:
[img]http://storage1.album.bg/7d4/Рибарската ... 673511.jpg[/img]
Нарамих няколко въдици и се спуснах на мястото. Посрещнаха ме безумни плясъци и ми се разтрепериха ръцете - не мога да разпъна спининга.
[img]http://storage1.album.bg/c48/Чакъла_e391f_673513.jpg[/img]
Закачих 5 см Салмо Хорнет Голди - плаващ. Още с първото замятане удари лакомията :shock: Докарах я до брега, но като излезе на плиткото се замята яростно и направи "свещ". Имаше над метър!!! Докато тръскаше глава отнесе воблера заедно с повода и вирбела.
Направо ми се вдигна кръвното, извадих от кутията резервата - Салмо пайк и веднага удари втора щука. Тоя път беше по-малка и успях да я извадя.
[img]http://storage1.album.bg/0cf/Щука_по_Ди ... 673515.jpg[/img]
Хвърлям трети път - пак удар, но се откачи. Направо пощурях. Сложих тройка Мепс Лусокс, обаче се оказа прекалено тежка и няколко пъти се опита да се закачи за дъното. Айде пак Пайка. Удари и пак се откачи. И така още няколко удара. Много лош воблер :evil: Към 12:30 изгря слънцето и рибата се покри някъде. Не хвърлях повече, че почнаха да ме търсят по телефона за работа и се прибрах в Русе.
Какво да кажа - за мен това беше наградата за предишното премеждие. Специални благодарности на Ивака, за едно специално ЛС с инструкции :wink: Посвещавам днешния излет на колегата и приятеля dimitar_, защото това му е любимото място. Поздрави на ceslav! А на всички познати Митковци, наздраве! :partyman:
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

Имал си емоций, имаш и риба какво повече от това. Голямата другият път ще си я хванеш нали знаеш че щуката е лакомийка и не са рядкост хващаните със скъсани поводи в устата. Аиде на риба и другият път да снимаш и голямата.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

Евала Сестрата това е и подарък за всички именяци!Ние сме на маса и чашка но следиме и сайта.Дай боже на всички такава слука на щука.
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Ей , Павка , всичко това го чувствам като мой успех , благодарен съм ти за този излет , няма да пиша повече , защото , малко ми "бягат" буквите , все пак това дето ти се изплъзнало на Димитровден , рано или късно ще си е твое ... !!!
Аватар
carbolino
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от carbolino »

снмките ги няма :roll:
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

carbolino написа:снмките ги няма :roll:

И на мен ен ми ги зарежда.Колега Сестрата,дай ги в галерията да ги видим. :D
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Re: Щука по Димитровден

Мнение от docenta »

sestrata написа: Сложих тройка Мепс Лусокс, обаче се оказа прекалено тежка и няколко пъти се опита да се закачи за дъното. А на всички познати Митковци, наздраве! :partyman:
Сестричке, първо поздравления за успеха :!: :D :!:
Относно номер 3 Меппс Лусокс - това е най-щукарската блесна в река, защото перката й се върти от течението, дори ако си увесил блесната неподвижно над дъното, трябва само леко да поклащаш върха на пръта, а може и супербавно да го движиш. Естествено трябва да си смъкнал допълнителното утежнение, заедно с лостчето. Ако не си направил това - пробвай следващия път и ми се обади за резултата.
Наслука! :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Браво колега за ъспеха, другия пат голямата :D . А може ли да ви попитам кой е водоема, защото никъде не видях да го споменавате?
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

docenta написа:... Естествено трябва да си смъкнал допълнителното утежнение, заедно с лостчето. Ако не си направил това - пробвай следващия път и ми се обади за резултата.
:D Така я ползвам - без тежестта, но мястото е анафор, плитко и не мога да контролирам газенето на блесната.
Marto-picha написа:Браво колега за ъспеха, другия пат голямата :D . А може ли да ви попитам кой е водоема, защото никъде не видях да го споменавате?
:D Водоемът е река Дунав.

За всички на които не се отварят снимките - има линк към албум-бг под подписа. :D
docenta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от docenta »

sestrata написа:
docenta написа:... Естествено трябва да си смъкнал допълнителното утежнение, заедно с лостчето. Ако не си направил това - пробвай следващия път и ми се обади за резултата.
:D Така я ползвам - без тежестта, но мястото е анафор, плитко и не мога да контролирам газенето на блесната.
Това, което казваш за мястото и контролирането на блесната ме навежда на следната мисъл - за прът ползвай доста дълга болонеза, а защо не и як директен телескоп, с много слабо движение - идеята е лусокса да виси на линията и да не стига дъното. Другият вариант е да ползваш плувка, която да уравновесява тежеста на лусокса и да придърпваш на интервали. Пробвай, моля ти се, защото и по двата начина съм ловил щука в най-педалски условия, що да не хванеш и ти :?:
Толкова ми се ще да съм по това време на нашата велика Река :!:
Наслука :D
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!

Риболовна академия "Негован"
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Само така!Ама като си бил в района що не се обади?Ще търпиш глоби на срещата!
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

ceslav написа:Само така!Ама като си бил в района що не се обади?Ще търпиш глоби на срещата!
Аз ходих за по час-два набързо преди работа :D Като се освободиш, ще направим един як излет, ама нека и dimitar_ , ivak и nick71 се нагласят.
Венци ®
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венци ® »

Бива,и дано да е по скоро.Аз май ще имам нужда от теб!Да ми пратиш на лични къде ти е офиса?
И СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА ВСИЧКИ.......
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

Преди малко се върнах от изборите и както се очертава за балотажа , може и да не ни занимават , но не се знае , иначе съм "на линия" . Явно това ще е някоя събота или неделя , защото поне аз нямам друга възможност , абе ще се разберем , пък вие когато си можете , ходете , мен ми стига и да чета за това което сте направили... !
А в събота бях на "Папаза" набързо , но за това ще пиша в темата за него , стига да мога да кача снимките , защото "нета" малко се влачи , но това е сигурно заради изборите ... .
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”