МАРИЦА-всичко за и по реката

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
aspectes
новобранец
новобранец

Re: МАРИЦА-всичко за и по реката

Мнение от aspectes »

SammY написа:Инфо от събота ... Олу дере тече кал , не вода и нивото и беше много високо ... Съзлийка беше почти същото , но поне можеше да се лови , обаче риба няма . Марица , над вливането на Съзлийка , беше добра на цвят , ама риба нЕма :)
п.п. Някой ще сподели ли под кой мост на Симеонград има риба ? Мисля , че е железопътния от южна страна на островчето , но дали съм прав ?
Моста е същия но мястото е не от юг ,а от север,но втора зима вече рибата не се групира там.Преди коледа направих два риболова ,но май всичко свърши за тази година
Аватар
SammY
фен клуб-скобар

Мнение от SammY »

Благодаря за разяснението колега . Все пак да знам каде е че някой път като не върви да го пробвам :)
Изображение
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

Днес към 13 ч. се изтипосах на Баба Рада.Намерих едно местенце,което ми допадна с мазното течение пред него......Да,ама нещо ме домързя да ма`ам с болото и извадих фидера.Един прост монтаж с 40 грамова полукръгла хранилка - и ........... цоп-във водата.Ейййййййй как не пипна....
Ама поне не бях само аз капо - май никой нищо не извади около мен.Хора - бол.Срещу мен един човек беше нагазил с гащиризон във водата и изтичаше ..... май два пъти закачи риби,но му се откачиха.
Щеше да е по-малко гадно ако два-три пъти не бяха изиграли пред мен доста добри риби.
Е ........... тва е - затвърдих капото и към 16 ч. си бих шута към къщи.
Те и две снимки ........
Изображение

Изображение
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Колега ако не е тайна къде е тази/Баба Рада/ :drinkers:
Joro_PZ
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Joro_PZ »

Зад бензиностанция "ЛУКОЙЛ" на изхода за Пазарджик, колега :wink: .
Бирата е поредното доказателство, че Бог ни обича и иска да бъдем щастливи.
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

Joro_PZ написа:Зад бензиностанция "ЛУКОЙЛ" на изхода за Пазарджик, колега :wink: .
Под затвора за малолетни престъпници :wink: :lol: !
Там , риболова е труден . Съветвам те да пробваш по - дашни места !!!
Върл Shimano фен!
Аватар
tsvetkoff
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от tsvetkoff »

[/quote]
Там , риболова е труден . Съветвам те да пробваш по - дашни места !!![/quote]
Ами ......... преди обяд се капотирах на Ръжево Конаре и търсех къде да затвърдя капото :lol: :lol: :lol:
simo72
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от simo72 »

tsvetkoff написа:
Там , риболова е труден . Съветвам те да пробваш по - дашни места !!![/quote]
Ами ......... преди обяд се капотирах на Ръжево Конаре и търсех къде да затвърдя капото :lol: :lol: :lol:[/quote]
Що бре ? Некой хора ловат :wink: !
Върл Shimano фен!
mavara.nak
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mavara.nak »

Благодаря колеги.А някакво инфо за под Пловдив посоко Симеонов град и нататък. :drinkers:
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

точно пък събота,най-много е кълвяло,аз за съжаление бях на работа,но моите приятели на истинската баба Рада/400м/ по-надолу имаха 7бр. кефали,от половинка до килограм и половина,а на Дома има уловени алаи.Този образ/изглежда ми познат/,ако иска да хване риба трябва да хвърля въдицата,точно там където е нагазил.........в този ред на мисли един друг "разбирач",като ме видя да ловя в неделя,ми заяви,тържествено:"ей сега ще сложа гащеризона и ще видиш какво ще стане",като че ли имаше специален гащеризон хващащ риби, влезе точно там където трябваше да лови,/средата на реката/хвърли някаква помия/захранка/ и след 15-20мин. си би камшика.Аман от разбирачи.
валатът не най-лошото нещо на света
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

Аксел тая работа не е за всеки. :wink: Аз затова приключих с тоя риболов. :wink: :lol: :drinkers:
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
SUPER MARIO
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SUPER MARIO »

аксел написа:точно пък събота,най-много е кълвяло,аз за съжаление бях ...
Потвърждавам, в събота наистина кълвеше много... :mrgreen:Само че аз не бях на баба Рада естествено...
Бързай бавно.
аксел
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от аксел »

така си е,Бейс,ама този вид риболов,го практикувам най-отдавна/повече от 30 г./, само зимата в чест на моят първи учител по риболов,освен това,поради сравнително малкото време,с което разполагам е добре да релаксирам час-два.Ще мине време,ще пораснат.
....иначе,тази топла зима и шарана и сома са си активни-май,че точно в събота в района на Пловдив има изкаран сом/7-8кг./ на щукарски такъм,както и други два на Варовъзела.Добре е,че ИАРА са минали по реката и са направили актове на търмъкчиите,лошото е,че е еднократно,че тая година сома пак го смляха на търмък,иска се редовно проверяване.
валатът не най-лошото нещо на света
Fishh
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Fishh »

Здравейте,
Нов съм във форума както и по този краи.Имам едно питане покраи Симеоновград по това време каквo,как се лови,нямам много опит по реките като смятам да риболовствам със спиниг наи вече.Какви воблери и блесни да си купя и има смисъл от силикони и какви защото знам,че точно силиконите са доста добри по това време на годината.
Благодарности на отзовалите се :partyman:
Аватар
КалинПетров
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от КалинПетров »

Fishh написа:Здравейте,
Нов съм във форума както и по този краи.Имам едно питане покраи Симеоновград по това време каквo,как се лови,нямам много опит по реките като смятам да риболовствам със спиниг наи вече.Какви воблери и блесни да си купя и има смисъл от силикони и какви защото знам,че точно силиконите са доста добри по това време на годината.
Благодарности на отзовалите се :partyman:
Здравей
Аз лично от воблерите ти предлагам тези определено ги ползвам за сом!Голомина между 6см и 9см предпочитам!А разцветки немогада определя въпрос на личен избор(късмет)
http://www.voblershop.com/1519/Salmo.Hornet/
http://www.voblershop.com/1556/%D0%92%D ... %80%D0%B8/
http://www.voblershop.com/1728/Ugly.Duckling.RP'RATT/
За щука по това време неми идва на акала почти нищо просто пробвам научквам,но на есен това ми бяха най успешните примамки
http://shop.fishing-mania.com/viewarti_3.php?id=6534
http://www.voblershop.com/1518/%D0%92%D ... %80%D0%B8/
http://www.bent-fishing.com/v-joint-75-su-product-447
Блесни за сом ползвам само руски клатуни а за щуки Мепс и Блу Фокс
дано малко сам ти полезен но най вартяния воблер за мен е Салмо Хорнет 6 почти няма колега който да го няма този воблер!За силикони немога да споделя нищо нямам опит с такива примамки...Но определено се ползват туистъри и шадове!За момента на места реката е малко по трудна от брега понеже малко с качено ниво и може да ти се наложи да имаш малко поо тежки примамки за по далечно хвърляне!За ловенето мога да ти препоръчам малко по бавно водене на примамката понеже рибата е по мудна не толкова силна както лятото ...А иначе каде можеш да пробваш определено на по дълбоки места и всичко друго е много голям късмет през зимата да хванеш трофейна риба на Марица....!Успех :mrgreen:
Изображение
Reel Tuning
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”