За щука на Безден

Модератори: bobopeli, sapuna

zhivkov
новобранец
новобранец

За щука на Безден

Мнение от zhivkov »

Здравейте,
от известно време чета форума, но чак днес се регистрирах. Като дете ходех много често за риба, но после нещо спрях за около 10 години. Преди една година обаче нещо пак ми прещрака и започнах пак обиколките по водоемите :) Като цяло съм в категорията "запален любител".
Поздравления за добре поддържаното място което сте спретнали :)

Пускам първата си тема в раздела "Моят риболовен излет".
На 1 февруари отидох до Безден на малкото водоемче което е точно до рибарника за пъстърви (не Скарите). Ловях с две въдици - тапа, тежест, метален повод, тройка кука и рибка.
За 4-5 часа хванах една единствена щука (щукичка по - скоро), като това стана още с отиването и няма и 20 минути чакане. После обаче, нямаше второ пипане с часове.
Хвърлих рибата обратно и отидох до големия язовир - от другата страна на Скарите - до стената на язовира. Там се запознах с двама колеги които бяха от няколко часа. Тримата останахме почти до смрачаване, но капо. Единия каза, че бил изпуснал една риба и това било за цял ден. Също така казаха, че по обяд други двама до тях (там който е ходил знае, че са две полуостровчета навътре) хванали 3 щуки. Дали е вярно не знам, не съм бил там :)

На другия ден дойде един приятел от София и отидохме двамата. За цял ден имах само едно пипане, но си остана само с почукването...не потопи. Също така скъсах във водораслите и тапата ми остана вътре с куката. 30 мин по - късно тази тапа (скъсаната) класически се потопи за секунда, показа се обратно и след секунди пак се потопи и замина завинаги - повече не изплува :) Клъвна ми, но уви...беше късно :)

Днес пак отидох. Имаше 5 човека освен мен. Двама на стената, хвърляха от пътя, двама на единия полуостров и двама бяхме на другия полуостров.
Издържахме до обяд, имаше страхотен вятър и беше немислимо да се лови повече. За 4 часа на мен и колегата до мен не ни пипна даже, за другите не знам дали са имали кълване, но риба никой не извади.

Прикачвам малко снимки от тези 3 дни.

Поздрави и успех :)
Прикачени файлове
Не успях да се отбележа тук горе :)))
Не успях да се отбележа тук горе :)))
DSC_0194.JPG (164.55 KiB) Преглеждано 2862 пъти
Това е щукарския водоем (много е обрасъл с водорасли).
Това е щукарския водоем (много е обрасъл с водорасли).
DSC_0195.JPG (116.14 KiB) Преглеждано 2862 пъти
Ето я и нея. Малка, но за 4-5 часа само това беше. После я върнах обратно (жалко, че има хора които прибират такива рибки)
Ето я и нея. Малка, но за 4-5 часа само това беше. После я върнах обратно (жалко, че има хора които прибират такива рибки)
DSC_0187.JPG (200.12 KiB) Преглеждано 2862 пъти
Аватар
Христо Рангелов
разбира нещата
разбира нещата

Re: За щука на Безден

Мнение от Христо Рангелов »

Като за първа тема - идеално!! ;) Наслука по водоемите и във форума!! :)
"The more you know, the less you carry"
Аватар
С.Върбанов
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от С.Върбанов »

Добре си я натиснал :lol:
Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
alankulu1987
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от alankulu1987 »

Евала за репортажа колега ;) Малко хора пишат толкова добри първи репортажи :) Само така да продължаваш и повече късмет за напред ;)
Аватар
stoj40doc
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от stoj40doc »

Браво и наслука.
LONG LIVE ROCK AND ROLL
Аватар
daniel defoe
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от daniel defoe »

Добре си дошъл и честит първи пост, колега :drinkers:
ИзображениеИзображение ИзображениеИзображение
Изображение
Ivan Zagorski
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Ivan Zagorski »

Браво колега.
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Добре дошъл и отличен първи репортаж! :D Продължавай все така и ще има и снимки с трофеи! :heart:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”