Акция!!!

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

Публикувай отговор
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Акция!!!

Мнение от Ribarina »

Абе колеги всички се дразним от бракониерите,но никой нищо не предприема.За това ето ви една добра идея:събираме се ,отиваме на Новоселци,привечер,когато започват да пускат мрежите,въоръжаваме се с по една бата и започваме наказателна акция.Пускаш мрежа-бой и режем мрежата.
Ще кажете:НЕЗАКОННО и подсъдимо.Но едва ли някой,който няма работа там ще се оплаче от "съвета",приятелски даден от нас.Ако случайно стане нещо и се появят проблеми може срещу скромна сума да си регистрираме граждански патрул-разрешено е на патрулиращите да използват сила при оказване на съпротива.Така всичко става законно и няма да разчитаме на корумпираните служители на ИАРА.
От днес започвам вече редовно да ходя по блатата и ще правя каквото мога сам.Предимно драки и друи боклуци,които съсипват мрежите,но това е капка в морето погледнете само сутрин във Ваята-има километри мрежи.тази сутрин даже заграждаха канала към Славянка.
Ще ви помоля да изразите мнение по въпроса.Даже и да не се стига до бой може спокойно по малките часове да нарежем някоя друга мрежа.
Благодаря!!!
Аватар
edimi
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от edimi »

колега, отдавна правих подобни предложения, та дори и с идея за съдействие от някой частен СОД, но трудно се намират съмишленици за нещо организирано. Всеки от нас прави вероятно каквото може, но самосиндикално, което не води и до значим успех. Това ЗА СЕГА поне е положението .... :(
малиии, кеф, риба

(heidy) Някой твърдят, че българите не искат и не могат да работят. Точно обратното - българите искат и могат да не работят.
Marto-picha
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Marto-picha »

Аз съм напълно съгласен, но за жалост още съм на 15 и нямам кола. След 2 години и 2 месеца ще се включа и аз. А за сега само като ходя с баща си и с приятели ще правя каквото мога!
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

здравей,
реазбирам ентусиазма ти но така не става. Аз пробвах друго и работи!
Обаждам се на 166, и там уведомявам за престъпление - защото бракониерството е такова, макар да има наказание сериозно само за рецидив. Описвам точно къде е мястото и напомням на служителите на 166 че разговора се записва и трябва да откликнат, после звъня и на ИАРА и им казвам за това какво се слуучва и че съм уведомил МВР. Винагио някой идва, обикновени и двата екипа. Като дойде някой или го чакам си ловя риба и после се появявам.
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Аватар
nasco2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от nasco2 »

http://forum.nariba.com/viewtopic.php?t=10484&start=45

--------------------------------------------------------------------------------

Леле чак сега попадам на тая тема явно докато съм бил на риба сте се вихрили тук яко. Нека кмета да обещае че ще създаде едно гражданско сдружение "рибарче" например да напише устав и да се регистрираме официално така ще можем да изискваме от съответните органи официално да присъстваме на зарибяванията които отчитат а никои не знае дали са реалност, също така няма да смеят да пренебрегват обажданията ни за бракониерски набези ще взимат по насериозно и снимките на такива особено ако сме снимали и номерата на колите и изобщо ще можем да изразяваме претенцийте си за много неща пред съответните органи например пред кметове за почисване и поставяне на контеинери до водоемите, до ИАРА за по строг контрол и изобщо всичко свързано с нашето неверотно хоби. Освен това може да се помисли и за финансиране чрез реклами по коли тениски и гьлове на вносители и магазини за риболовни принадлежности, а средствата да отиват за зарибяване и изобщо ако сме много и сплотени можем да постигнем доста полезни за нас неща. Нека някои да обещае, че ще има сили и време за тез работи и ще гласувам с две ръце за него.

В момента по всички локви цари такава анархия, че тази тема подхвата на шега може би е доста по сериозна отколкото си мислим.

Айде на риба на всички и помислете върху горенаписаното засега няма да гласувам.
Това горното е цитат от мои пост кажи кога и къде там съм и няма да се обаждаме ша си поговорим на три очи с тях.

От га говоря ма никои ма не слуша.

Аиде да деистваме ас съм за. Ако не може законно да е истинско.
TRANSKI RIBAR
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от TRANSKI RIBAR »

Ribarina 100 % съм с вас :!: Ще ги срутиме без проблемация само за къде иде реч :?:
chirusa_bg написа: ПП. По цяла нощ пие, а сутрин ни бие. Що е то?
1.3.1.2.
riibok
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от riibok »

Ribarina,представа си нямам къде е това Новоселци,обаче съм твърдо ЗА!Това лято два пъти ходих нощем да режа мрежи и да се препъвам по камънаците,ама без успех,тъй че съм мераклия!Само да съгласуваме мероприятието ден по-рано!
gogotod
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от gogotod »

Ами за навсякъде! България е много малка страна и проблема се решава лесно само да има кой да го реши, ама няма затова казвам че трябва да се почне с официалните органи, като имат 10 обаждания за събота и 10 за неделя за 5 окръга и в ИАРА ако е същото и ако се каже на 10 журналиста че сме го направили и те попитат официално тези органи дали има такова нещо и после кажат във вестника - така и така - ето ти обществената подкрепа и така всяка седмица, а и ние като се включим на журналистите с мнение и изискваме да се спазава закона, тук нещата са като в геологията - за всяко нещо е нужно натиск и време
i predi i sega shаmpion e CSKA i ...SOMA
Ribarina
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от Ribarina »

Утре ако жената не ме хване за канарче ще пусна в нета запис как лодките влизат да пускат мрежи!!!
Между другото не знам дали ще успея,но ще пробвам да навия един приятел да опънем една корда 1,0 с малко тел по нея в този канал.Така ще затрия поне една мрежа.
Между другото днес ходих до Дебелт и видях че дота народ е завардил канала пак и каточе ли мернах няколко парашута.Да ви припомня миналата година
Изображение
Изображение
А за полицията вече два пъти им звъня за сериозни работи и не искам да ми се набива тел.номер на очи-той се помни доста лесно.Ще пробвам пак с ИАРА.А може и с пукане на гуми.Преди няколко години на Приливниците на Мандрата полицаите използваха този метод и имаше добър резултат.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”