Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Shimano Alivio BX 180 3-14g
Модератор: sapuna
- ebro86
- новобранец
Shimano Alivio BX 180 3-14g
Здравейте Колеги!
Преди година и повече даже, ми подариха за ЧРД пръчка, Shimano Alivio BX 1.80 акция 3/14
Все още не съм я ползвал.Признавам си, че никага не съм практикувал риболов на блесна или изкуствени примамки.Ловя на боло,фидер и на тежко.
Та,иска ми се да споделите мнението си за какво мага да я ползвам тази въдица според вас.Късичка,излгежда ми много нежничка, акцията е 3-14гр. Имам свободна макара Technium 2500RB, ясно ми е че за този прът трябва да е малка макаричка,а тая дали ще и пасне и какво да навия, каква да е кордата?
Сигурно ви е смешно,но пак казвам че никога не съм хвърлял с белсни и т.н...
Чакам мненията ви с нетърпение, Благодаря ви предварително!
Преди година и повече даже, ми подариха за ЧРД пръчка, Shimano Alivio BX 1.80 акция 3/14
Все още не съм я ползвал.Признавам си, че никага не съм практикувал риболов на блесна или изкуствени примамки.Ловя на боло,фидер и на тежко.
Та,иска ми се да споделите мнението си за какво мага да я ползвам тази въдица според вас.Късичка,излгежда ми много нежничка, акцията е 3-14гр. Имам свободна макара Technium 2500RB, ясно ми е че за този прът трябва да е малка макаричка,а тая дали ще и пасне и какво да навия, каква да е кордата?
Сигурно ви е смешно,но пак казвам че никога не съм хвърлял с белсни и т.н...
Чакам мненията ви с нетърпение, Благодаря ви предварително!
-
- Модератор
Re: Shimano Alivio BX 180 3-14g
Навий си плетено влакно размер 0.08 или ако няма - 0.10. Пробвай с блесни Мепс Аглия размер от 2 до 5, за да разбереш разликата във вибрациите, които трябва да усещаш. Сдобий се с няколко воблера с тегло от 3 до 5 гр. плуващи и потъващи. Мое мнение е не започвай с воблери на Sea Eagle. След като започнеш да различаваш вибрациите, научи няколко техники за водене.
Вярно че за това пръчле макарата ти идва малко големшка....по-подходящо и някоя 1000р-р. Ма за начало става. Навий и монофил за спининг 0.20 като по-универсално за начало. Ако се закрастиш по тоя риболов тогава ще смениш и макарата, и влакното, че и пръчката
. Засега това ти е достатъчно.
Монофила все пак е по-евтин...

Монофила все пак е по-евтин...
- ebro86
- новобранец
Благодаря ви Колеги!
В момента разполагам с плетено Sufix 832 , 0.20 - 13,5kg
Но май ще е дебеличко, незнам....ще го решим:)
В момента разполагам с плетено Sufix 832 , 0.20 - 13,5kg
Но май ще е дебеличко, незнам....ще го решим:)
Определено е доста дебелоebro86 написа: Но май ще е дебеличко

Както ти каза Вертуса - вземи един Фокус 0.20 за няколко лева и започни с опитите.
С блесни над №3 по Мепс няма смисъл според мен да се опитваш.
И задължително вирбел с карабинка на края на влакното, най-добре марков..
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"