Къде се намирам:
Къмпингуване
Екипировка
naRiba.com

Форум

избор на двигател за надуваема лодка
Модератори: emo vasilev, Ачо ♣
избор на двигател за надуваема лодка
купих надуваема лодка МD-330 кажете ми какъв двигател да и търся колко коня и двутактов или 4 тактов. Ще я използвам за тролинг основно на "Жребчево"
http://www.bagira.bg/1527/%D0%BD%D0%B0% ... %B0-md-330
http://www.bagira.bg/1527/%D0%BD%D0%B0% ... %B0-md-330
-
- вече хвърля и на тежко
Re: избор на двигател за надуваема лодка
Аз бях с подобна лодка до миналия сезон - 3.20 дълга, но се спука и мотора остана сам в гаража
- 4 тактов, 4 к.с. и е с вграден резервоар, което е доста удобно - не ти се налага да търсиш място за отделен резервоар в бездруго тясната лодка... за тролинг е идеален мотор - лек, тих и икономичен, но ако търсиш висока скорост не става. Мотора ми е за продан - ако се ориентираш към този клас двигатели, пиши ЛС.

И най-лошия ден на риболов е много по-добър от най-добрия ден на работа!
Заложи на 4-тактовия. Ниските обороти не са за двутактовите мотори. Иначе всичко друго, освен разхдоа, е в плюс при двутактовите. Но за тролинг не са добри.neron111 написа:двутактов или 4 тактов.
Ако търсиш глисаж - отиваш на доста повече пари и килограми, лодката ще иска минимум 6, да не би и 8 к.с., така че за тролинг.. И ако нямаш много средства - взимай четворка. Доли и най.малките - 2 - 3 кс ще ти върши работа за тролинг.
По принцип не съм безчувствен, боли ме за много хора... Просто местата които ме болят, са различни...

Контев написа:"Рибите се откачат най-вече, когато не са добре закачени!"

благодаря ви колеги, може ли колегата жаби-2 да ми пише на лични какъв модел е мотора и каква е цената
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ако взимаш нов мотор, по-добре 6кс - на килограми и разход е колкото 4 и 5кс, но като си сам, ще можеш да глисираш (ако не си повече от 110-120кг)... Като цена разликата е символична.
- Поморийския
- ще става разбирач
Отговора на Тедо е точен