Доспат

Всичко за сладководния риболов.

Модератор: bobopeli

sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

Здравейте!Обещах да пиша като се върна и ето ме тук:)След 7(!)часово пътуване в събота пристигнах на язовира около 11:30ч(пътуването се проточи заради авария в автомобила :evil: Намерих си местенце на около 5-6км от града на южния брягперфектна полянка на едно заливче.Разпънахме циганията,хвърлихме по 2-3 пъти,и той денят свърши:(Трудно се се намира място по това време на годината!Като цяло слаб риболов,хвърлихме захранка колкото за едно прасе и пак нищо :twisted: Каракуда,червеноперка и някой друг костур.Язовира май спада,водата е мн.бистра,на 4-5 метра виждах дъното.За стръв ползвах почти всичко(торен,бял,пинки,кус-кус,жито,царевица(млечна и консервирана)рибе,хляб)но ефекта беше почти нулев:(До мен имаше двама старци дето щях да набия:axe: ,заради парашутите които мятаха,но и се размина.Това за риболова.Лошо впечатление ми направи поголовното зарязване на боклучи по брега :smt120 като си тръгнах днес,освен моите боклуци събрах още 4 чувала!!!!А,щях да забравя,мина някакъв от общината да събира пари-по 1 лев на ден за човек-били за подобряване на условията около язовира-кофи за смет,химически тоалетни и т.н.Поне дава квитанция че си платил.Всичко за риболова-стрив такъми и други такива работи има "При Царя"Даже дава инфо каде какво се калве:)Ами в общи линии това е ще кача и снимки!И на жената и хареса и пита кога ще съм отпуска пак да я заведа :smt023
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

АКО някои има инфо за там да пише
sudjuka
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от sudjuka »

това инфо малко ли е?
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

Tе да не слагат кофи за смет ми да пуснат риба в язовира.Вчера се връщам от там 4червеноперки.Ама трябва да се направи нещо с тоя боклук.
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

ако некои има прясна информция за там да пише че викам в неделя да ида.Те дават да вали дъжд ама нищо аз отивам :)
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

колеги дочух ,че там се разшавала пъстървата на втечалото,ако някои знае нещо за там да каже
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

me4ok написа:www.bgmasters.org - ПОРТАЛЪТ ЗА ОНЛАЙН УСЛУГИ - вашият портал! ОНЛАЙН ПРЕВОДИ, ОНЛАЙН КОНСУЛТАЦИИ, САЙТ ЗА БИЗНЕС ЗАПОЗНАНСТВА, новини, безплатни програми, обяви за разкрепостени хора и от двата пола, форуми, чатове, вицове и още много неща с развлекателна или бизнес насоченост!
такива запознанства ще ти направя, че няма да може да седнеш 1 месец :twisted:
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

колеги и аз това лято ходих на Доспат доволен сам от риболова там има много червеноперки и каракуди.Не хванах много понеже така се падна че времето беше много лошо
Наслука Колеги!!!
Аватар
Vaneto_99
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Vaneto_99 »

и не ходих много често до язовира даже имаше и торнадо на всичкото отгоре :( :cry: :( :cry: но се радвам че отридох и много сам доволен :wink:
Наслука Колеги!!!
nasko riskov
новобранец
новобранец

Мнение от nasko riskov »

.......................
До преди две седмици кълвеше пъстървата,но сега е зле положението.4-5 риби за деня,само сутрин кълве.Бях миналата неделя.

модерирано

Следващото ти мнение на латиница ще бъде изтрито,а не модерирано!
gyleva
новобранец
новобранец

Мнение от gyleva »

Трагично.7костура за цял ден в неделя.Пъстърва въобще никои не бе хванал от 2 дена.
Аватар
felippemassa
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от felippemassa »

INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Доспат - стара слава и нерадостно бъдеще

Мнение от INCUBUS »

Не разчитайте,братя - няма повече тръпка там.Славата на големия гьол се дължеше на това,че доскоро собствениците на развъдниците успяваха да сключват застрахователни договори със застрахователните компании с хитрата клауза да им покриват загубите на пастърва при преобърнати садки в резултат на природните стихии.След това културно си преобръщаха по някоя садка и отчитаха загуби за хиляди левчета.Тъпанарите-застрахователи в началото плащаха като .... като "нови руснаци",но след това почнаха да загряват.Отрязаха мераклиите и кво-ми няма повече такава застрахователна клауза.За никой-бил той местен доспатски ингелин /точен родопски термин за лош човек/,бил той софийски тарикат.И ето-"американката"намалява като улов всяка година.Защото,не знам дали го знаете-тя не може да се размножава по естествен начин в язовира.Излавя се не от нас -риболовците,а най-вече от местните бракониери.Имат наглостта да я продават на килограм-стига да знаеш къде точно в тъпото им градче да попиташ.Другите видове риба съвсем не изобилстват-условията за размножаването им са извънредно неблагоприятни,а зарибяване не е правено / аз поне не знам за такова,а смея да твърдя,че разполагам с доста информация за там /.Близък е момента,когато "американките"ще бъдат изловени до степен на 5 излета да се хваща по една,гарнирана с три костура,две бабушки и две каракуди.И ще ви остане да се наслаждавате на отвратителния климат,голите поляни,натрупаните боклуци по брега и алчността на собствениците на местните хотелчета.
joco

Мнение от joco »

gyleva написа:Трагично.7костура за цял ден в неделя.Пъстърва въобще никои не бе хванал от 2 дена.
Ми не знам какво да пиша,но на 12,13,14 бях на Сърница.Хванахме 10-тина пастърви от брега и 20-на на теглене.,две зверски късания и неизброимо количество костур.Включително пастърва и костур на светеща плувка между 11 и 01ч.през ноща впетък.Просто пристигнахме късно,времето беше хубаво и реших да пробвам на щипок. :oops: Поне аз съм влюбен в това място,въпреки че бях за първи път.
natrii
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от natrii »

Как е на Доспат тия месеци някой да даде малко инфо? :roll: По Нова Година искам да ида някъде по така с преспиване за няколко дни за риба...Завъртях си въдицата и тя посочи към Доспат! :lol:
ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Сладководен Риболов”