Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

яз. Ковачица
яз. Ковачица
Здравейте колеги! Вчера направих последния си излет преди забраната на язовира в с. Ковачица (близо до Лом). Останах повече от доволен: Излизаше хубава бабушка на плувка с бял червей, а на фидерчето успях да прилъжа 7-8 каракуди (300-400гр.). Имаше едни гадни попчета, дето ме тормозеха от време на време, но...
От колеги разбрах, че предишните дни в плиткото се е обаждал и по някой шаран, но вчера нямаше и помен от него. Към обяд кълването спря, но въпреки това си тръгнах повече от удоволетворен.
Язовирът е платен (3 лв. за еднодневен риболов) и ще може да се посещава и по време на забраната, като се надявам тогава да започне да излиза и платика, едра каракуда и шаран
.
Изкушавам се да кажа още нещо: Закриването на сезона стана още по-приятно от следобедната разходка, която си направих до р. Огоста. Нямах намерение да ловя, а само да се разходя и да видя какво е положението. Заварих там доста народ с пълни живарници с морунаж (по 20-30 бр.
) и след като се повъртях около час не издържах, извадих телескопчето от багажника и започнах да хвърлям. Още с 3-тото хвърляне закачих един морунаж около 700-800 гр. - беше невероятно изживяване, защото рибата беше силничка, а и силното течение допълнително помагаше. За около час хванах още един (същия размер), след което предоволен и щастлив си събрах такъмите
.
Ами това е. Надявам се всички да сте имали подобни приятни емоции през изминалите дни, а за предстоящите - търпение и късмет!!!

Язовирът е платен (3 лв. за еднодневен риболов) и ще може да се посещава и по време на забраната, като се надявам тогава да започне да излиза и платика, едра каракуда и шаран

Изкушавам се да кажа още нещо: Закриването на сезона стана още по-приятно от следобедната разходка, която си направих до р. Огоста. Нямах намерение да ловя, а само да се разходя и да видя какво е положението. Заварих там доста народ с пълни живарници с морунаж (по 20-30 бр.

Ами това е. Надявам се всички да сте имали подобни приятни емоции през изминалите дни, а за предстоящите - търпение и късмет!!!
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Честито , Стефко откриването да е още по-добро
аз се изложих малко ама , какво да се прави
наслука и приятно прекарване през "почивката"

аз се изложих малко ама , какво да се прави
наслука и приятно прекарване през "почивката"
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Мерси Чирус, за поздравите
! Аз определено не мисля да почивам през забраната - просто няма да издържа толкова дълго. Но в същото време с нетърпение ще чакам отварянето на риболова, за да се отдам на един от най-любимите ми видове риболов - Дунавския. От сега си ги представям ония юнски скобари, мъздруги, сомове, щуки, шарани и пр. и пр.
Уфф, дай да се забърша, че ми потекоха лигите вече... Замълчи сърце - "само" 40 дена!!!!
Наслука и на теб и повече късмет след откриването!

Наслука и на теб и повече късмет след откриването!
Още един добър риболов вчера: До 14 ч. имах 10-тина таранки на фидерчето (не много едри) и 20-30 бабушки на плувка. Риболовът бе трудничък (явно поради обилните дъждове и бурите в събота), но все пак може да се квалифицира като успешен.
Платиката в язовира още я няма никаква, а и таранката се държи доста навътре. Шарко е в папура и е зает с много по-важни и интересни дейности от това да плюска
.
Платиката в язовира още я няма никаква, а и таранката се държи доста навътре. Шарко е в папура и е зает с много по-важни и интересни дейности от това да плюска

Ето малко информация и за последния излет (04 Юни) на Ковачица: отидохме рано сутринта (5.00ч.) с още двама колеги. Бяхме разбира се първи на водоема и се разположихме удобно, започвайки усилено приготвяне на захранки и въдици. Аз успях да заметна към 6.00 ч., като използвах 1 телескопче на плувка и 2 дънни въдици, заметнати за шаран (грозд от торни червейчета и домашни протеинки
). Въпреки голямото ни желание и различните подходи риболова започна изключително зле. Рибата пипаше ужасно плахо и с явно нежелание. За първите 2 часа имах само една бабушка, колегата от ляво - капо, а този от дясно - няколко дребни каракуди и една прилична платика
. Към 9 обаче се получи някакво раздвижване и пред мен се завъртяха хубави платики (500-600 гр.) и средни по размер каракуди. Успях за около половин час да дръпна 6 платики, 3 каракуди, 2 огромни уклея и една бабушка. Не можех да повярвам, че кълве на почти всяко замятане, на фона на сутрешния неуспех
!!! Опитах се да задържа рибата пред себе си за повече време, но не успях и към 10 ч. ситуацията съвсем замря... До края на риболова закачих още една платика и в 11.30 въдиците бяха прибрани. На дънните - пълно мълчание...
В крайна сметка резултатът ми беше 7 платики, 3 каракуди, 2 укея и 2 бабушки. Дребните заминаха обратно във водата, а по-едрите реших да взема за да гледаме заедно следобедния мач
Не мога да кажа, че риболовът беше от най-успешните, но аз останах по-скоро доволен от хубавото време, от факта, че въобще отидох за риба след няколкоседмична пауза, от това че не бях капо, от приличните рибки, които се осмелиха да клъвнат и накрая - от факта, че има видимо наедряване на платиката във водоема (миналата година риби около 500 гр. почти не излизаха), което предполага нови приятни излети за следващите седмици и месеци. За тази седмица толкова

В крайна сметка резултатът ми беше 7 платики, 3 каракуди, 2 укея и 2 бабушки. Дребните заминаха обратно във водата, а по-едрите реших да взема за да гледаме заедно следобедния мач

Не мога да кажа, че риболовът беше от най-успешните, но аз останах по-скоро доволен от хубавото време, от факта, че въобще отидох за риба след няколкоседмична пауза, от това че не бях капо, от приличните рибки, които се осмелиха да клъвнат и накрая - от факта, че има видимо наедряване на платиката във водоема (миналата година риби около 500 гр. почти не излизаха), което предполага нови приятни излети за следващите седмици и месеци. За тази седмица толкова