яз. Ковачица

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

яз. Ковачица

Мнение от Stefko »

Здравейте колеги! Вчера направих последния си излет преди забраната на язовира в с. Ковачица (близо до Лом). Останах повече от доволен: Излизаше хубава бабушка на плувка с бял червей, а на фидерчето успях да прилъжа 7-8 каракуди (300-400гр.). Имаше едни гадни попчета, дето ме тормозеха от време на време, но... :evil: От колеги разбрах, че предишните дни в плиткото се е обаждал и по някой шаран, но вчера нямаше и помен от него. Към обяд кълването спря, но въпреки това си тръгнах повече от удоволетворен.
Язовирът е платен (3 лв. за еднодневен риболов) и ще може да се посещава и по време на забраната, като се надявам тогава да започне да излиза и платика, едра каракуда и шаран :) .
Изкушавам се да кажа още нещо: Закриването на сезона стана още по-приятно от следобедната разходка, която си направих до р. Огоста. Нямах намерение да ловя, а само да се разходя и да видя какво е положението. Заварих там доста народ с пълни живарници с морунаж (по 20-30 бр. :shock: ) и след като се повъртях около час не издържах, извадих телескопчето от багажника и започнах да хвърлям. Още с 3-тото хвърляне закачих един морунаж около 700-800 гр. - беше невероятно изживяване, защото рибата беше силничка, а и силното течение допълнително помагаше. За около час хванах още един (същия размер), след което предоволен и щастлив си събрах такъмите :lol: :lol: .
Ами това е. Надявам се всички да сте имали подобни приятни емоции през изминалите дни, а за предстоящите - търпение и късмет!!!
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Честито , Стефко откриването да е още по-добро :wink:
аз се изложих малко ама , какво да се прави
наслука и приятно прекарване през "почивката"
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Мерси Чирус, за поздравите :wink: ! Аз определено не мисля да почивам през забраната - просто няма да издържа толкова дълго. Но в същото време с нетърпение ще чакам отварянето на риболова, за да се отдам на един от най-любимите ми видове риболов - Дунавския. От сега си ги представям ония юнски скобари, мъздруги, сомове, щуки, шарани и пр. и пр. :roll: Уфф, дай да се забърша, че ми потекоха лигите вече... Замълчи сърце - "само" 40 дена!!!!
Наслука и на теб и повече късмет след откриването!
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Още един добър риболов вчера: До 14 ч. имах 10-тина таранки на фидерчето (не много едри) и 20-30 бабушки на плувка. Риболовът бе трудничък (явно поради обилните дъждове и бурите в събота), но все пак може да се квалифицира като успешен.
Платиката в язовира още я няма никаква, а и таранката се държи доста навътре. Шарко е в папура и е зает с много по-важни и интересни дейности от това да плюска :lol: :lol: .
Аватар
Stefko
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Stefko »

Ето малко информация и за последния излет (04 Юни) на Ковачица: отидохме рано сутринта (5.00ч.) с още двама колеги. Бяхме разбира се първи на водоема и се разположихме удобно, започвайки усилено приготвяне на захранки и въдици. Аз успях да заметна към 6.00 ч., като използвах 1 телескопче на плувка и 2 дънни въдици, заметнати за шаран (грозд от торни червейчета и домашни протеинки :oops: ). Въпреки голямото ни желание и различните подходи риболова започна изключително зле. Рибата пипаше ужасно плахо и с явно нежелание. За първите 2 часа имах само една бабушка, колегата от ляво - капо, а този от дясно - няколко дребни каракуди и една прилична платика :? . Към 9 обаче се получи някакво раздвижване и пред мен се завъртяха хубави платики (500-600 гр.) и средни по размер каракуди. Успях за около половин час да дръпна 6 платики, 3 каракуди, 2 огромни уклея и една бабушка. Не можех да повярвам, че кълве на почти всяко замятане, на фона на сутрешния неуспех :shock: !!! Опитах се да задържа рибата пред себе си за повече време, но не успях и към 10 ч. ситуацията съвсем замря... До края на риболова закачих още една платика и в 11.30 въдиците бяха прибрани. На дънните - пълно мълчание...
В крайна сметка резултатът ми беше 7 платики, 3 каракуди, 2 укея и 2 бабушки. Дребните заминаха обратно във водата, а по-едрите реших да взема за да гледаме заедно следобедния мач :oops: :lol:
Не мога да кажа, че риболовът беше от най-успешните, но аз останах по-скоро доволен от хубавото време, от факта, че въобще отидох за риба след няколкоседмична пауза, от това че не бях капо, от приличните рибки, които се осмелиха да клъвнат и накрая - от факта, че има видимо наедряване на платиката във водоема (миналата година риби около 500 гр. почти не излизаха), което предполага нови приятни излети за следващите седмици и месеци. За тази седмица толкова :lol: 8)
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”