Къде се намирам:  
  Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

naRiba.com

Форум
 Риболов
 Риболов

Сладководен раздел
 Сладководен раздел

Специализиран риболов
 Специализиран риболов

Риболов на мирни риби
 Риболов на мирни риби

Бяга ли шарана от толстолоба?
Модератор: sapuna
Бяга ли шарана от толстолоба?
Какви са вашите наблюдения относно темата колеги? Ходя на един микроязовир пълен със толтолоби по 5кг и по 12кг. Отидеш ли за толстолоб няма празно но колкото пъти съм хвърлял за шаран гредъ. Даже и на вкисната царевица която се оказа доста резултатна на друг язовир намам успех, а толстолобите скачат на петното отгоре постоянно. Във водоема съм сигурен, че има добри екземпляри но почвам да си мисля че гадните толупи ги плашат. Доскоро мислех, че обикалят заедно в пасаж, но вече не съм толкова сигурен.

- dedeff
- разбира нещата 
Re: Бяга ли шарана от толстолоба?
Бяга като дявол от тамян.И не само шарана а и амура си вдига парапатките,толупа влиза као пасаж и изглежда нещо огромно което обяснява спирането на кълването щом влезе толупът.Другите риби просто изчезват от хранителното петно.

Без жени можем,без риболов не можем!

- DrAkoN
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Ами на много язовири са партия а на други не са. Примерно на Овчарица-тец 2 когато толубите са ти на петното шарани няма и амури.Но на други водоеми на които съм ловил толуба въври от горе и шараните под него.Влезе ли ти толуба ти влиза и шарана и то голям пасаж шарани. Строго специфично си е за всеки водоем колега.

- 
				didopoli
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Бяга не ами..... и то не само шарана.И теца и на други водоеми  ефекта от толупите е като след бомба.Тогава се предприемат другите монтажи с ягодата и повдигачите.То така или иначe след като се завъртят друга риба не минава или минава ама след доста време,поне вади толупи.

Където качеството е от значение!
- 
				zanev
- научил се да хвърля 
Много вярно!dedeff написа:Бяга като дявол от тамян.И не само шарана а и амура си вдига парапатките,толупа влиза као пасаж и изглежда нещо огромно което обяснява спирането на кълването щом влезе толупът.Другите риби просто изчезват от хранителното петно.

- 
				boki speca
- разбира нещата 
- Обратна връзка:
Зависи от едрината на едните и другите,едрия шаран не се плаши от толупи ако са колкото него или  по малки от него,даже и да са на голям пасаж.Ако е див водоема и се разпляскат толупите тогава всичкия шаран изчезва моментално и за дълго.Много е индивидуално и специфично за всеки водоем.

Късмета е резултат от много добро планиране !!!

- трапера
- сериозен играч 
Моите наблюдения са,че при риби с еднакви размери, няма страх и притеснения помежду им.
Като казвам наблюдения,приемете думата буквално!
В близост,където живея има парк и езеро в него.

В езерото, лятото наблюдавах ято,наброяващо 25-30 риби от видовете шаран, амур и толстолоб. Явно са пуснати да "прецеждат" водата. Рибите си плуваха заедно и се хранеха без притеснение една от друга и въобще не им пукаше, че храната им идва от хората,стоящи на брега. Врагове и конкуренция, им бяха разните водоплаващи птици. Няколко филии хляб,правят голяма атракция. Всички риби стояха заедно в ятото и се движеха напред-назад заедно. Големината им бе около двата килограма. За съжаление,него ден нямах фото в мен. След месец направих видео,но само на шараните

Като казвам наблюдения,приемете думата буквално!
В близост,където живея има парк и езеро в него.
В езерото, лятото наблюдавах ято,наброяващо 25-30 риби от видовете шаран, амур и толстолоб. Явно са пуснати да "прецеждат" водата. Рибите си плуваха заедно и се хранеха без притеснение една от друга и въобще не им пукаше, че храната им идва от хората,стоящи на брега. Врагове и конкуренция, им бяха разните водоплаващи птици. Няколко филии хляб,правят голяма атракция. Всички риби стояха заедно в ятото и се движеха напред-назад заедно. Големината им бе около двата килограма. За съжаление,него ден нямах фото в мен. След месец направих видео,но само на шараните

лягам си  star
събуждам се super star

събуждам се super star
Колега толува е огромна риба , щом се заварти е нормално да се плащат рибите

тбК

- dedeff
- разбира нещата 
Malemi написа:Колега толува е огромна риба , щом се заварти е нормално да се плащат рибите
Е представете си тези големи риби в пасаж,за къв шок и ужас иде реч.
Без жени можем,без риболов не можем!

Ясно по-въпроса по темата всички са на едно мнение. Другия момент който ми интересен е: правя петно със вкисната царевица и до 6 часа имам чувството, че всичките толупи са от горе, какъв е тоя интерес към царевица неразбирам? Това съм го остановил защото почват да скачат яко над петното все едно са делфини на представление.

аз сам ловил шарани и мегдо тах затарма4вам и толупи но теса с големината на шараните

- С.Върбанов
- учете се от него 
- Обратна връзка:
Зависи от дълбочината на водоема и големината на рибите  

Горчивината от лошото качество остава дълго след , като е преминало краткото удоволствие от ниската цена!
https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.facebook.com/groups/227639040739150/" onclick="window.open(this.href);return false;
Храни само със суха царевица която не е накисната и не мирише.Лови на нея.