Помощ за Tokushima

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Aemilivs
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Помощ за Tokushima

Мнение от Aemilivs »

Здравейте, искам да попитам някой дали има схема на макари токушима модел qfb или подобни на нея. Отворих я да я почистя и смажа и от някъде хвръкна една малка пластинка и не мога да разбера от къде.Явно е за бутончето отдолу, защото вече не щрака. Ако някой е отварял или има схема да помогне. благодаря :)
aoaoao_bg
новобранец
новобранец

Re: Помощ за Tokushima

Мнение от aoaoao_bg »

Изгубил си металната пластинка, която задържа бутона - с или без контра.
Тя е във формата на дъга или като буквата "с". Има място за нея като развиеш видийката на бутончето.
Окола 3мм е широка и можеш да си направиш от стоманизирана ламарина. Работи като пружинка и натиска лостчето за превключване.
Имам една такава макара и съм я разглобявал 10 пъти, защото няма контра и така и не разбеах каква част е изпаднала от оста и. Има каналче на пластмасовата втулка и лостче, ама не мога да разбера кое е движило лостчето към зъбците? Помагай.
Aemilivs
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Помощ за Tokushima

Мнение от Aemilivs »

Точно за тази пластинка става на въпрос колега.на контрата. Не съм я изгубил, падна и не мога да разбера как точно да я сложа.май имаме същия проблем. снимка можеш ли да покажеш къде трябва да стои? ще съм благодарен.мисля, че има една пластмасова част която чрез пластинката движи лостчето към зъбаците.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”