Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Помощ за Tokushima
Модератор: emo vasilev
-
- научил се да хвърля
Помощ за Tokushima
Здравейте, искам да попитам някой дали има схема на макари токушима модел qfb или подобни на нея. Отворих я да я почистя и смажа и от някъде хвръкна една малка пластинка и не мога да разбера от къде.Явно е за бутончето отдолу, защото вече не щрака. Ако някой е отварял или има схема да помогне. благодаря 

Re: Помощ за Tokushima
Изгубил си металната пластинка, която задържа бутона - с или без контра.
Тя е във формата на дъга или като буквата "с". Има място за нея като развиеш видийката на бутончето.
Окола 3мм е широка и можеш да си направиш от стоманизирана ламарина. Работи като пружинка и натиска лостчето за превключване.
Имам една такава макара и съм я разглобявал 10 пъти, защото няма контра и така и не разбеах каква част е изпаднала от оста и. Има каналче на пластмасовата втулка и лостче, ама не мога да разбера кое е движило лостчето към зъбците? Помагай.
Тя е във формата на дъга или като буквата "с". Има място за нея като развиеш видийката на бутончето.
Окола 3мм е широка и можеш да си направиш от стоманизирана ламарина. Работи като пружинка и натиска лостчето за превключване.
Имам една такава макара и съм я разглобявал 10 пъти, защото няма контра и така и не разбеах каква част е изпаднала от оста и. Има каналче на пластмасовата втулка и лостче, ама не мога да разбера кое е движило лостчето към зъбците? Помагай.
-
- научил се да хвърля
Re: Помощ за Tokushima
Точно за тази пластинка става на въпрос колега.на контрата. Не съм я изгубил, падна и не мога да разбера как точно да я сложа.май имаме същия проблем. снимка можеш ли да покажеш къде трябва да стои? ще съм благодарен.мисля, че има една пластмасова част която чрез пластинката движи лостчето към зъбаците.