Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Воблери
Модератор: emo vasilev
- arilus
- ще става разбирач
Re: Воблери
за тракалките - режа къса тръбичка от дебелите сламки / към 1 см./. капачетата са от блистер за хапчета - режа ги с перфоратор. лепя първо едното с каноколит, слагам вътре съчмата и го затварям с другата "конфета" и лепя. пробвам да не съм "хванал" съчмата с лепилото. предпочитам капачетата да са с металното фолио навътре /повече хлопа/. с бормашина с бургия ако не се лъжа 5.5мм. правя отвора във бъдещия воблер. слагам вътре тръбичката и китосвам отстрани, като изсъхне - шкурка.
по-мързелив начин - без сламка, правиш отвора във воблера /добре е да е от по-твърдо дърво, да речем явор/, отвън на тази тръбичка оформена от тялото на воблера правиш фаски с 0,5 по-дебела бургия и там лепиш горепосочените капачета. после е същото.
предпочитам оловни съчми - по-глухо тракат.

по-мързелив начин - без сламка, правиш отвора във воблера /добре е да е от по-твърдо дърво, да речем явор/, отвън на тази тръбичка оформена от тялото на воблера правиш фаски с 0,5 по-дебела бургия и там лепиш горепосочените капачета. после е същото.
предпочитам оловни съчми - по-глухо тракат.

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
мойте не са дървени,ама това със сламката не се бях сетил,а с капачетата на флумастрите се си срезах пръстите,а размера и броя на съчмите има ли значение?
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

[url]http://maximo.bg/url]

- arilus
- ще става разбирач
за повече от 2 едвали има място. стъклените перли издават по-висок /остър/ звук, стоманените съчми са средна хубост, аз най харесвам оловните - в кутийките с разцепено олово за отежняване на плувки винаги има пропуснати нерезцепени - звука е нисък, ромолящ. 1 е достатъчна. трябва да се има предвид, че тя също участва в общото утежняване.
Имаш ли идея в какво съотношение?nr79 написа:При еднокомпонентния лак за да не се получават мехурчета, трябва да се разреди
Да не

- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Ще отговоря вместо колегата nr79,защото гледам,че не отговаря.MIX 02 за да не изхвърлиш известно количество лак като мен,ти препоръчвам да спазваш предписанията на производителя
Преди време изхвърлих един буркан Луретан УР-201 защото прекалих с разредителя(стандартния-БК на Лакпром).Лака се втвърди за около 1-2 дена както е затворен в буркаНЯ
На кутията пише "Разреждане:до 8% с разредител БК на Лакпром.Всичко което пиша се отнася само за гореописания лак
На снимката се вижда всичко:съхнене,разреждане и т.н.Абе общо взето си пазете кутиите от лаковете за справки!
Поздрави!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Скоро и аз щe направя първите си воблери, благодарение на колегата, piars.piars написа:Колега търси във фирми който се занимават с реклама,ако не успееш да намериш пиши имам две парчета 5мм.дебели ще ти ги пратя с куриер.ourglory написа:Някой знае ли къде във В. Търново или Монтана може да се намери разпенено пвц или др. подходящ материал за воблеростроене
Благодаря/
- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Аз вече имам 3 които имат игра и 2 дето са за смяна на лопатките,щото единия се върти кат пумпал а другия играе кат преминаваща влакова копозиция.

- Sleepwalker_
- разбира нещата
Тоя, който се върти като пумпал, опитай да му накривиш халката нагоре или надолу, може да се оправи. На другия можеш върху настоящата лопатка да залепиш по-широка или по-дълга такава и да пробваш дали ще има ефект. Ако ти хареса, или оставяш така нещата (макар и по-грубо), или избираш по-елегантния, но и по-труден начин да смениш лопатките. 

извинявам се за закъснелия отговор,spoon23 написа:Ще отговоря вместо колегата nr79,защото гледам,че не отговаря.MIX 02 за да не изхвърлиш известно количество лак като мен,ти препоръчвам да спазваш предписанията на производителяПреди време изхвърлих един буркан Луретан УР-201 защото прекалих с разредителя(стандартния-БК на Лакпром).Лака се втвърди за около 1-2 дена както е затворен в буркаНЯ
На кутията пише "Разреждане:до 8% с разредител БК на Лакпром.Всичко което пиша се отнася само за гореописания лак
На снимката се вижда всичко:съхнене,разреждане и т.н.Абе общо взето си пазете кутиите от лаковете за справки!
Поздрави!
аз съм го разредил в буркан някъде 10 към 1, най-добре е да си го пробвате с някакви парчета от материала с който работите, като започнете с по-гъст лак и постепенно го разреждате по-малко, докато стигнете желания резултат
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Да добавя,че за свеждане на риска за поява на мехурчета до минимум,е хубаво да се съобразяваме с температурата и влажността на въздуха,второто за Бургас е мн.лошо(висока влажност и луканките не съхнат
).Много ми е интересно колеги от Бургас да споделят имат ли подобен проблем(с луканките и мехурчетата в лака)?!?Както се вижда в описанието на лака "Съхнене на база абсорбиране влагата от въздуха"-получава се следното,повърхностния слой изсъхва мн.бързо а вътрешния не,в резултат на което изпаренията остават вътре и се получават малки
мехурчета!До този извод съм стигнал благодарение на доста четене в нета и експерименти!Така и не успях да стигна до стабилни резултати с 1К лака и засега предпочитам 2К!Надявам се някой да реши проблема.Поздрави на всички и успехи в дялкането!

много точно казаноspoon23 написа:Да добавя,че за свеждане на риска за поява на мехурчета до минимум,е хубаво да се съобразяваме с температурата и влажността на въздуха,второто за Бургас е мн.лошо(висока влажност и луканките не съхнат).Много ми е интересно колеги от Бургас да споделят имат ли подобен проблем(с луканките и мехурчетата в лака)?!?Както се вижда в описанието на лака "Съхнене на база абсорбиране влагата от въздуха"-получава се следното,повърхностния слой изсъхва мн.бързо а вътрешния не,в резултат на което изпаренията остават вътре и се получават малки
мехурчета!
- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- spoon23
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Рибите дават най-правилната оценка
. Мисля,че ще се справят достойно
!

- Д.Граховски
- кандидат преподавател
Ей страшен е.Имам въпрос,по какъв критерий определяте големината на лопатката и мястото където да я сложите?Защото имам един дето няма игра и мисля че е заради лопатката.