Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
Не знам що толкова се изумяват някой че има морунаж в язовира.Има го също на Жребчево, Йовковци и др. Аз лично съм виждал да извадят,едър скобар на Жребчево 

Като не кълве аз ще клъвна.
- atanasov69
- новобранец
gupata_riba написа:ГЕРИМАТАpapurka1 написа:колега skyboy_krasi казва се ГЕРГИМАТА и се ловяха от стария бент нагоре към чучура
А темата е
Какво кълве на яз. Александър Стамболийски
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Мен пък, там са ма прайлиpeasehead написа: ... Аз там съм израсъл...

Аз там съм пораснал...
- maranzika
- сериозен играч
Разбрах че имало доста лодки да ловят на джиг в язовира.Да са им сладки белите риби които хванат....Няма оправия тая държава...Баси глада дето е налегнал хората...

Ами те ловят костур,ако се хване бяла риба я пускат......в трюмчетоmaranzika написа:Разбрах че имало доста лодки да ловят на джиг в язовира.Да са им сладки белите риби които хванат....Няма оправия тая държава...Баси глада дето е налегнал хората...![]()
![]()
![]()
![]()

Бях в събота да пробваме един двигател, лодки с джигити нямаше, за съжаление. Гладът няма нищо общо с идиотската забрана, наложена по никое време. Дори и Стефан Минчев не я одобри. Миналата година от 15.03 имаше резон, заради размножаването. А сега на 25м. за какви гнезда говорим. Хайде стига сме се дърляли, ясно е, че са нарушени правата на стотици риболовци. Относно рибната популация, прогнозите ми никак не са оптимистични. Защото със силиконите я хванем, я не. Обаче бедна ви е фантазията какво ги чака рибите, тръгнали нагоре срещу течението да следват природните си инстинкти. Вече започнаха да се палят огньове на недостъпни места, в очакване да падне воалът на нощта и да се разпънат километри мрежи. Каквото не влезе там ще бъде избито от токаджийте на гнездата. Особено в отсъствието на лодки. Застрашени са не само белите, но и каракудите, шараните и др. Чак се чудя как нещо стига нагоре. Ето защо не мога да приема такава реакция от уважаван колега и доказан риболовец. "Врагът" трябва да се търси другаде, а както се казваше преди години -" той не спи!" Желая успех и на слука, а аз се захващам с нелеката задача да връзвам уклейски куки, на които номерацията ще нараства правопропорционално с нарастването на диоптрите на очилата ми.maranzika написа:Разбрах че имало доста лодки да ловят на джиг в язовира.Да са им сладки белите риби които хванат....Няма оправия тая държава...Баси глада дето е налегнал хората...![]()
![]()
![]()
![]()
- maranzika
- сериозен играч
Нищо лично колега...Но в тази държава си има закони и всички трябва да се научим да ги спазваме...Защото аз съм виждал на какво са способни рибари с въдици и силикон...Мога и снимки да ти покажа ако не вярваш..Пък че рибите са на 25 м. не го вярвам...
Ако ви е толкова жал за рибите и имате лодки защо не влизате да вадите мрежите като ги знаете къде са?
Аз ще ти отговоря...Защото не е ваша работа..А на ИАРА...Но не сме дорасли още..Просто такава ни е държавата.Сега ако отиде една лодка от ИАРА на някой язовир(примерно Жребеца) и направи проверка вярвай ми че ще намери бели риби извадени на джиг...Нали не лъжа?
Забраната е идиотска и аз съм на същото мнение.НО Я СПАЗВАМ и ходя по реката за кефалчета и уклей..За да може един ден децата ми да ловят бяла риба от брега с въдицата,а не с модерни лодки с камери и и сонари зимата когато другите не могат да влязат да ловят.
STAS,това не е лично към тебе,а по принцип за всеки който смята че има право да лови в момента бели риби...Пак казвам-НИЩО ЛИЧНО.
Ако ви е толкова жал за рибите и имате лодки защо не влизате да вадите мрежите като ги знаете къде са?
Аз ще ти отговоря...Защото не е ваша работа..А на ИАРА...Но не сме дорасли още..Просто такава ни е държавата.Сега ако отиде една лодка от ИАРА на някой язовир(примерно Жребеца) и направи проверка вярвай ми че ще намери бели риби извадени на джиг...Нали не лъжа?

Забраната е идиотска и аз съм на същото мнение.НО Я СПАЗВАМ и ходя по реката за кефалчета и уклей..За да може един ден децата ми да ловят бяла риба от брега с въдицата,а не с модерни лодки с камери и и сонари зимата когато другите не могат да влязат да ловят.
STAS,това не е лично към тебе,а по принцип за всеки който смята че има право да лови в момента бели риби...Пак казвам-НИЩО ЛИЧНО.
- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Вчера на Крапешкият мост се ловеше доволно Йедър уклей.Стръв бял червей.Успях да преброя 76 човека само от моста до завоя на реката..Аз открих сезона по вече от добре.Желая успех на всички.

- bobo_33333
- кандидат преподавател
Подкрепям stas,през седмицата,почти нямаше лодки,събота имаше една ,може и те (СТАСИ)да са били и една от Крапеца моста -пак за проба и разработка на двигател.maranzika написа:Нищо лично колега...Но в тази държава си има закони и всички трябва да се научим да ги спазваме...Защото аз съм виждал на какво са способни рибари с въдици и силикон...Мога и снимки да ти покажа ако не вярваш..Пък че рибите са на 25 м. не го вярвам...
Аз ще ти отговоря...Защото не е ваша работа..А на ИАРА...Но не сме дорасли още..Просто такава ни е държавата.Сега ако отиде една лодка от ИАРА на някой язовир(примерно Жребеца) и направи проверка вярвай ми че ще намери бели риби извадени на джиг...Нали не лъжа?![]()
Ако има ,са по вечеря и в късните часове и не ловят на жиг ,ами с други въдици и то по нагоре от широкото.Редовни посетители -събота и неделя.
ИАРА извъобще не мина двата почивни дни по язовира,от към Севлиево,камо ли с лодка-може и да са наясно ,че има мрежи за таранки сега.
Май само по реката ,гледат да отчетат дейност ,да пишат по някой акт
Тва че имаме лодки и сонари ,не значи ,че изловихме бялата.
Не смея и да твърдя ,че моята е модерна ,а и сонара.Само търсихме дълбочината от и над 25 метра.
Аз там съм пораснал...
- maranzika
- сериозен играч
Не искам да влизаме в такава полемика...Изобщо...
Просто ми се иска да има бяла риба навсякъде и да може да се лови от брега...Както навремето...
Просто ми се иска да има бяла риба навсякъде и да може да се лови от брега...Както навремето...

-
- вече хвърля и на тежко
Толкова народ не бях виждал,то само 76 .може да са били колитеnicko67 написа:Вчера на Крапешкият мост се ловеше доволно Йедър уклей.Стръв бял червей.Успях да преброя 76 човека само от моста до завоя на реката..Аз открих сезона по вече от добре.Желая успех на всички.![]()
Някой да е ходил тия дни ? Ако има такива да дадат малко информация ... 

- nicko67
- вече хвърля и на тежко
Колко по прясна информация търсиш?
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Утре ще има,по -по -найnicko67 написа:Колко по прясна информация търсиш?

Oтивам да им НАвържа едни ГОВНЕРКИ - FUNA N12 и яко в гърбът

Аз там съм пораснал...
Ами ако някои е ходи тази седмица ... общо взето колкото се може по - прясна