Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

на лов за калкан
Модератор: nkolev66
Калкан
Здравейте
Аз сам от Варна и скоро изкарх курсове за водолаз имам оборудване и често се гмуркам но за жалост сам. Ще се радвам ако има някой водолаз който да ми помогне как да го намериа тойа калкан под водата.
Сега се гмуркам на Шабла и нишо
Когато изляза на брега и хвърля въдица хвашам калкан но като се гмурна нишо......
На 27 с въдица изкарах 3 калкана по 2,5 килограма
Но като се гмурна пак нищо
Дано има ниякой който да ми помогне и да сподели това онова
Ще се радвам ако някой иска да се гмуркаме заедно.
Аз сам от Варна и скоро изкарх курсове за водолаз имам оборудване и често се гмуркам но за жалост сам. Ще се радвам ако има някой водолаз който да ми помогне как да го намериа тойа калкан под водата.
Сега се гмуркам на Шабла и нишо
Когато изляза на брега и хвърля въдица хвашам калкан но като се гмурна нишо......
На 27 с въдица изкарах 3 калкана по 2,5 килограма
Но като се гмурна пак нищо
Дано има ниякой който да ми помогне и да сподели това онова
Ще се радвам ако някой иска да се гмуркаме заедно.
- Ivan_Qnkov
- новобранец
Здравей авер,vanko-i написа:От брега
Смятам утре пак да ходя дават го хубаво времето
Там, където си ги ловил на въдица - на същото място и дистанция трябва да ги търсиш с харпуна. Не знам какво разбираш под "Хубаво време" за калкан, но когато дава на въдица - обикновено е по-трудно да удариш калкан с харпун. При спокойно море си вземи камъчета от брега и при всяко подходящо място по дъното пускай по едно камъче да вдигне пясък - ако наблизо има калкан ще се размърда пущината

Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
Благодаря за съвета ще опитам с камачетата дано да се получи нещо силно се надявам
До сега не сам видял калкан в морето от както се гмуркам
Надявам се и това да стане някой ден....
Казаха ми с нож да ги трепя ама то няма нищо...
Нали калкана уж не бягал а се криел под пясъка и номера е да си отгоре му и фрас с ножа или ала бала...
До сега не сам видял калкан в морето от както се гмуркам
Надявам се и това да стане някой ден....
Казаха ми с нож да ги трепя ама то няма нищо...
Нали калкана уж не бягал а се криел под пясъка и номера е да си отгоре му и фрас с ножа или ала бала...
-
- новобранец
не е чак толкова трудно да видиш калкан под водата,търси го по песакливите места и се вглаждай внимателно,несе занимавай с камачета и други простотии няма смисал,рибата трудно се плаши защото си мисли че е добре скрита просто се гмуркаш натискасх я с едната рака и с другата за главата прегръщаш с двете раце и излизаш,като начинаещ по сигурно е с харпу 

- Диканаров
- кандидат преподавател
калкан
Колега, когато плуваш и наблюдаваш дъното виждаш пясъчните вълни. Там където те се прекъсват и правят равни петна или ямки търси калкана и котките. Когато легнат на дъното рибите правят едни с къса амплитуда махове с края на плавниците си и така се покриват с пясък и се крият. Така обаче нарушават релефа на дъното. Там където има ямки, значи е имало зарита риба, която се е изместила. Тръгваш на зиг заг да плуваш от това място и ще я намериш нея или друга. Калканите и котките рядко са по една. Видиш ли заравнен участък се вгледай в него внимателно! Все ще видиш някоя част на рибата незарита или соплата на хрилете. Това ще те ориентира за разположението на главата. За калкана това не е особено важно, но за котката е! Гледай ударът на стрелата ти да е в главата , на линията на очите или по гръбнака на два-три см. след линията на очите. Така ще я парализираш и ще ти е лесно да и отрежеш после опашката с шипа във водата. 

-
- новобранец
- Обратна връзка:
- FiSheRMaN_
- вече хвърля и на тежко
Калкан
Здравеите искам да ви попитам кога е наи одачното време за стреляне на калкан и ако може да споделите някои танкости по откриването му .
Благодаря предварително !
Благодаря предварително !