Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Метода "Драшкович"
Модератор: sapuna
- daniel_g
- разбира нещата
Метода "Драшкович"
Здравейте колеги,
На няколко пъти в този и други подобни форуми с наближаването на щукарския сезон започва да се споменава и този начин на успешно ловене на щуки, когато другите методи не помагат. Попрочетох някои неща, но недостатъчни и ми се иска да го пробвам та, да споделят някои колеги опита, който са имали при този метод на риболов, начините за направа на монтажа, плюсовете и минусите.
За начало , от мен имате една добра снимка на системата:

и начина на монтиране на рибката :

На няколко пъти в този и други подобни форуми с наближаването на щукарския сезон започва да се споменава и този начин на успешно ловене на щуки, когато другите методи не помагат. Попрочетох някои неща, но недостатъчни и ми се иска да го пробвам та, да споделят някои колеги опита, който са имали при този метод на риболов, начините за направа на монтажа, плюсовете и минусите.
За начало , от мен имате една добра снимка на системата:
и начина на монтиране на рибката :
- stoned
- научил се да хвърля
Резултатен е наистина, сега наскоро ходих за щука два часа мятах блесни и нищо.После дойде един познат и за 5 мин удари 1, само че той не го беше направил с две куки, а само с една и без олово.
Начина, по който той водеше е-оставя примамката да падне надолу и след това леко придърпва, обира и после пак така, все едно имитира умираща рибка.
Начина, по който той водеше е-оставя примамката да падне надолу и след това леко придърпва, обира и после пак така, все едно имитира умираща рибка.
ЗАРИБЕН
- daniel_g
- разбира нещата
Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.
Дидо, какви са тия щуки дето си намислил, нали щеше прасе да трепешdaniel_g написа:Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.

Ако си му се мераклисал на Драшкович имай предвид някой неща: Първото е да не ползваш готови системи от магазина - за нищо не стават! По добре си ги направи сам, не е толкова трудно

Второто: може със и без олово отпред - и двата начина работят, проверено

Трето: според мен най-добре на "Драшкович" се монтират и впоследствие изглеждат рибки като бабушката и средния по размер уклей (6-7 см). Може и костурче, но аз определено най-харесвам бабушката. Едрия уклей, таранките, попчетата и разните други там плевели не ме кефят особено

Метода е доста резултатен на моменти, така че се надявам и ти да имаш успех с него.
Поздрави и по-полека със свинското, че току виж не остане време за "Драшкович"

Ако не виждаш изход от ситуацията... огледай се за вход!
-
- новобранец
-
- вече хвърля и на тежко
И на СЛЪНЧАК става добре!!!Stefko написа:Дидо, какви са тия щуки дето си намислил, нали щеше прасе да трепешdaniel_g написа:Благодаря за отговорите, сматям тези дни да го пробвам. Ще взема един купешки и също ще опитам да изработя един в домашни условия и ще сравня резултатноста на двата. А за оловото, според мен трябва поне малко да се сложи, че двъжението на рибката при отпускане да е с главата напред а не да се мандахерца като лопатка на блесна.![]()
Тоя Цено пак ти е размътил акъла май
![]()
![]()
Ако си му се мераклисал на Драшкович имай предвид някой неща: Първото е да не ползваш готови системи от магазина - за нищо не стават! По добре си ги направи сам, не е толкова трудно![]()
Второто: може със и без олово отпред - и двата начина работят, провереноДори има вариант да поставиш оловото не непосредствено до рибката а малко по-нагоре по линията, да речем 30-тина см.
Трето: според мен най-добре на "Драшкович" се монтират и впоследствие изглеждат рибки като бабушката и средния по размер уклей (6-7 см). Може и костурче, но аз определено най-харесвам бабушката. Едрия уклей, таранките, попчетата и разните други там плевели не ме кефят особено![]()
Метода е доста резултатен на моменти, така че се надявам и ти да имаш успех с него.
Поздрави и по-полека със свинското, че току виж не остане време за "Драшкович"![]()
![]()
Даже и работи

Love & Ribolov